”Ψήνεται” οικονομική ενίσχυση στους στρατιωτικούς

Του Ηλία Προύφα

Η χορήγηση του ειδικού επιδόματος των 600 ευρώ σε Αστυνομικούς και Λιμενικούς και των 470 σε Πυροσβέστες, έχει προκαλέσει την οργή και αγανάκτηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δικαίως οι στρατιωτικοί, οι οποίοι πάντα πρωτοστατούσαν στη φύλαξη των συνόρων, αισθάνονται αδικημένοι από την εξαίρεσή τους από το ειδικό επίδομα των 600 ευρώ.

Αυτό που ζητούν είναι να υπάρξει τροποποίηση και τα 600 ευρώ να χορηγηθούν και σε όλους τους στρατιωτικούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση όπως μαθαίνουμε τάσσεται και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πραγματικά πιέζει στο υπουργείο οικονομικών, καθώς και σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που θεωρούν δίκαιο το αίτημα των στελεχών.

Πιέσεις ασκούνται και από τους ”χακί” συνδικαλιστές των δύο ομοσπονδιών ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ, καθώς και από Σωματεία Στρατιωτικών, όπως του ΣΑΣΜΥ, του ΣΟΕΔ, με την κοινοποίηση εύστοχης επιστολής του Προέδρου της Δημήτρη Κοντούρη, στην πολιτική ηγεσία και τον Πρωθυπουργό.

Όλες οι ενέργειες που έχουν έχουν γίνει αλλά κυρίως η οργή και η αγανάκτηση των στελεχών φαίνεται πως έκαναν την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί.

Οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία αυτό τουλάχιστον αναφέρουν και μένει να αποδειχθεί στην πράξη. Μάλιστα χαρακτηριστική είναι η αναφορά της Κυριακάτικης έκδοσης της Εφημερίδας RealNews, η οποία έγραψε το παρακάτω σχόλιο:

Εικόνα
dhm

Πηγή:  kranosgr.com

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά

Τουρισμός: Αντέχει η «βαριά βιομηχανία» το κύμα τουριστών;

Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο τουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, οι ανακοινώσεις περί ρεκόρ αφίξεων δημιουργούν θετικό κλίμα για την οικονομία και οι προσδοκίες αυξάνονται σε… ετήσια βάση.  Πράγμα λογικό, βέβαια, εάν αναλογιστούμε ότι το 2019 είχε εκτιμηθεί