ΠΣΥΥΕΝ: Ανοιχτή επιστολή στον ΥΝΑΝΠ

Ανοιχτή Επιστολή του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στον Υπουργό Ναυτιλίας , κοινοποιούμενη στον Πρωθυπουργό.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Υπ’ όψιν Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

κ. Ιωάννη Ιωσήφ Πλακιωτάκη

 

κ. Υπουργέ,

σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή καθώς έως σήμερα δεν έχετε ανταποκριθεί στα συνεχή αιτήματά μας, τον τελευταίο και πλέον μήνα, για την πραγματοποίηση συνάντησης.

Κατά την τελευταία επίσημη συνάντησή μας είχατε δεσμευθεί να εξετάσετε σειρά θεμάτων που αφορούν τους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ και τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών κρίσεων, η έκδοση νέου Οργανισμού του ΥΝΑΝΠ με ενσωμάτωση της ΔΑΛ και τη δημιουργία Διεύθυνσης Ειδικών Οικονομικών Θεμάτων στη ΓΔΟΥ, η αύξηση των οργανικών θέσεων των πολιτικών υπαλλήλων, η έκδοση ξεχωριστής προκήρυξης για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ΥΝΑΝΠ κ.α.

Καθώς ο πολιτικός χρόνος της παρούσας κυβέρνησης εξαντλείται και σχεδόν όλα μας τα αιτήματα μας παραμένουν ανικανοποίητα, υποχρεωνόμαστε να σας υπενθυμίσουμε τα αιτήματά μας που είναι εφικτό να ικανοποιηθούν άμεσα και πριν την προκήρυξη των εκλογών.

  1. Υπερωριακή αποζημίωση 120 ωρών για κάθε εξάμηνο για κάθε υπηρετούντα πολιτικό υπάλληλο του ΥΝΑΝΠ το 2023.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία συνάντησή μας για το έτος 2022 είχατε δεσμευθεί ότι στον Προϋπολογισμό του 2023 θα υπάρξουν οι αντίστοιχες πιστώσεις για την κάλυψη συνολικά 240 ωρών υπερωριακής απασχόλησης ανά υπάλληλο. Πάρα ταύτα οι υφιστάμενες πιστώσεις αν και κατέστησαν δυνατή την κάλυψη 120 ωρών υπερωριακής απασχόλησης για κάθε υπάλληλο για Α Εξάμηνο του 2023, δεν επαρκούν για την αντίστοιχη κάλυψη για το Β Εξάμηνο του 2023. Ως εκ τούτου, είναι επιβεβλημένη και πρέπει να γίνει άμεσα επαύξηση των αντίστοιχων πιστώσεων στον Προϋπολογισμό έτους 2023, ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως από την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά την προκήρυξη των εκλογών.

  1. Έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την νοσηλεία των πολιτικών υπαλλήλων στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση της εν λόγω ΚΥΑ εκκρεμεί, παρά τις δεσμεύσεις σας, από το 2021 και εξ’ όσων έχουμε ενημερωθεί το Σχέδιο εδώ και δύο μήνες βρίσκεται προς συνυπογραφή στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Η παρέμβασή σας για την άμεση συνυπογραφή και δημοσίευση της ΚΥΑ πριν την προκήρυξη των επικείμενων εκλογών είναι απαραίτητη.

 

  1. Δημιουργία Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού για τους διοικητικούς πολιτικούς υπάλληλους του ΥΝΑΝΠ

Σε συνέχεια των σχετικών συζητήσεων που είχαμε πραγματοποιήσει, προτείνεται η δημιουργία Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού για τους διοικητικούς πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ. Συγκεκριμένα προτείνεται να εισαχθεί άμεσα ως τροπολογία σε σχέδιο νόμου η ακόλουθη διάταξη:

«Άρθρο … 

Δημιουργία Ειδικού Διανεμητικού Λογαριασμού με σκοπό τη διανομή μερίσματος στο σύνολο των υπηρετούντων διοικητικών πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ

  1. Θεσπίζεται Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός για το σύνολο των υπηρετούντων διοικητικών πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑΝΠ, με σκοπό τη διανομή μερίσματος στο σύνολο των δικαιούχων από κάθε πόρο που προέρχεται από κρατήσεις που επιβάλλονται στα έσοδα των παραχωρήσεων του άρθρου 24 του ν.2971/2001, στα έσοδα της περ. (α) της παρ. 3 του άρθρου 10 του Μέρους Α’ του ν. 4404/2016, στα έσοδα της παρ. 3 του άρθρου 11 του ν. 4522/2018, στις εισπράξεις των φαρικών τελών και των πλοηγικών δικαιωμάτων και λοιπών πόρων.
  2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Οικονομικών καθορίζονται οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, η διαχείριση, ο τρόπος διανομής του μερίσματος, εξειδικεύονται οι πόροι καθώς και κάθε ειδικότερο ζήτημα για την εφαρμογή της παρούσας.»

 

 

  1. Καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους πολιτικούς υπάλληλους του ΥΝΑΝΠ, κατ’ αντιστοιχία με τους πολιτικούς υπάλληλους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τελευταία δημόσια τοποθέτηση της Προέδρου του Συλλόγου μας για την καταβολή της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στους πολιτικούς υπαλλήλους του ΥΝΑΝΠ, παρουσία σας τοποθετήθηκαν και υποστήριξαν ως δίκαιο και εφικτό το αίτημά μας ακόμη και οι βουλευτές του κόμματός σας, ώστε να αποκατασταθεί μια αδικία χρόνων που υφίστανται οι δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΝΑΝΠ. Ως γνωστόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως είναι η ασφαλής μετακίνηση των εκλογέων, λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση, μεταξύ αυτών είναι οι ένστολοι και πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι ένστολοι του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ σκανδαλωδώς εξαιρούνται οι πολιτικοί υπάλληλοι του Ναυτιλίας. Επειδή η εν λόγω αποζημίωση θα καθορισθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών, σας ζητάμε να αποκατασταθεί η αδικία που υφιστάμεθα ως πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Ναυτιλίας.

 

κ. Υπουργέ,

σας καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή να ικανοποιήσετε τα ανωτέρω αιτήματά μας, στην ίδια κατεύθυνση που κινούνται οι περισσότεροι Υπουργοί της Κυβέρνησής σας αναβαθμίζοντας μισθολογικά τους δημοσίους πολιτικούς υπαλλήλους.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλυμνος: Συγκινητική απελευθέρωση δελφινιού από καΐκι

Ψαράδες στην Κάλυμνο έσωσαν ένα δελφίνι που μπλέχτηκε στα δίχτυα τους. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook με τίτλο «Απελευθέρωση δελφινιού από Καλύμνιο καΐκι» φαίνονται οι ψαράδες να κρατούν στην αγκαλιά τους το πανέμορφο μικρό δελφίνι και να κόβουν τις πετονιές, ενώ

Ένας Αμερικάνος «κροίσος» με ελληνικές ρίζες για τον Λευκό Οίκο – Ο Jamie Dimon της JP Morgan

Η ιδέα να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ο Jamie Dimon βγάζει κατά κάποιον τρόπο νόημα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, John Foley: μετά τη διοίκηση της JP Morgan, της μεγαλύτερης τράπεζας στον δυτικό κόσμο, δεν υπάρχουν και πολλές θέσεις περαιτέρω

Ο άγνωστος στρατηγός Κωσταράκος

Τέτοιες μέρες, αρχές Ιουνίου του 2011, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου έχει μπει στην διαδικασία επιλογής νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Προερχόμενος από το διπλωματικό σώμα και με αριστερές καταβολές ο υπουργός αναζητεί για αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό που

Θεσσαλονίκη: Το μπάνιο στη θάλασσα κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία

Ένας 60χρονος πήγε με την σύζυγό του για κολύμπι και πνίγηκε. Σε τραγωδία εξελίχθηκε το μπάνιο στη θάλασσα για ένα ζευγάρι στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης, καθώς ο 60χρονος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στο νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, πήγε για κολύμπι

Μετάβαση στο περιεχόμενο