Πυροσβέστες της ΕΜΑΚ ντύθηκαν Άη Βασίληδες – Καταρριχήθηκαν στο Διαβαλκανικό Κέντρο και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

 Καταρρίχηση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έκαναν σήμερα Πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ και εθελοντές Σαμαρείτες, αντίστοιχα, ντυμένοι Άι Βασίληδες, σε δύο δράσεις που είχαν σκοπό να σκορπίσουν χαρά, αισιοδοξία και ελπίδα κυρίως στα παιδιά, σε όσους και όσες νοσηλεύονται αυτές τις γορτινές ημέρες και στις οικογένειές τους που βρίσκονται στο πλευρό τους.

αχεπα

 Στην πρώτη δράση, πυροσβέστες της 2ης ΕΜΑΚ, φορώντας στολή του Αη Βασίλη, καταρριχήθηκαν με σχοινιά, από το αίθριο του Κέντρου και συγκεκριμένα από τον τρίτο όροφο στο ισόγειο, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στους μικρούς ασθενείς, στις οικογένειές τους και στους εργαζομένους. Οι άνδρες της πυροσβεστικής μοίρασαν δώρα και χαρά σε παιδιά που νοσηλεύονται και αντάλλαξαν ευχές με νοσηλευόμενους αλλά και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η πρωτοβουλία ελήφθη από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διοίκησης του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Ευχές για υγεία, αγάπη και ειρήνη σε όλο τον κόσμο έδωσαν ο διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ Αριστείδης Κατιρτζίδης και η καθηγήτρια παιδοχειρουργικής και διευθύντρια της παιδιατρικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, Φανή Αθανασιάδου – Πιπεροπούλου. «Τέτοιες μέρες περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη για όλα τα παιδιά και όλους τους ενήλικες. Θέλω να ευχηθώ να έχουμε υγεία πάνω από όλα και να μην έχουμε πολλά παιδιά αυτές τις μέρες στην κλινική μας» είπε η κ. Αθανασιάδου.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε μια δεύτερη δράση, αφιερωμένη στα παιδιά της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Εθελοντές Σαμαρείτες, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, πραγματοποίησαν εντυπωσιακή καταρρίχηση, μπήκαν στα δωμάτια των παιδιών της κλινικής από το παράθυρο και τους προσέφεραν δώρα γεμάτα αγάπη.

«Ήταν μια υπέροχη πρωτοβουλία που εντάσσεται στις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πιστοποιούν τη δέσμευσή του να στηρίζει ανθρώπους που βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση δίνοντας πολλά χαμόγελα και πολλή αγάπη» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Δέσποινα Φιλιππιδάκη, Διευθύντρια Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις