Πυροσβεστική: 40 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα – Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Παιανία

Σε 40 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 33 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 7.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Αργιθέα Παιανίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 18.30 κοντά σε οικισμό και για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα κι εθελοντές κι από αέρος 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Επιπλέον, προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους του οικισμού ΜπούραΠαπαγγελάκη Παιανίας προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταδίωξη ταχύπλοου με 50 κόμβους – Διακινητές μεταναστών Έλληνας και Κύπριος

Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Αιγαίο, όταν οι λιμενικές αρχές εντόπισαν ένα ύποπτο, ταχύπλοο με δύο εξωλέμβιες μηχανές μεγάλης ιπποδύναμης. Το σκάφος, το οποίο είχε αποπλεύσει από τα τουρκικά παράλια, εντοπίστηκε αρχικά νοτιοανατολικά της

Η αλαζονεία της ισχύος. Kαι η τιμωρία της

«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υπομένουν ό,τι τους επιβάλλει η αδυναμία τους». Ελάχιστες φράσεις έχουν επιβιώσει τόσο επίμονα μέσα στους αιώνες όσο αυτή που συναντάμε στον Θουκυδίδη. Νατάσα Στασινού • [email protected] Από τις αίθουσες των

Βαβέλ

  Δεν ξέρω αν η αντιπολίτευση είναι «θίασος» ή «Βαβέλ». Δεν ξέρω αν αποτελούν «απειλή για τη δημοκρατία» ή αν θέλουν «να εξαντλήσουν τη χώρα», όπως τους κατηγόρησε ο Μητσοτάκης (10/6). Γιάννης Πρετεντέρης Υποψιάζομαι όμως ότι είναι η πιο αυτοκαταστροφική αντιπολίτευση που

Δωρεά σύγχρονου εξοπλισμού στο Λιμενικό από την ΕΝ.ΕΛ.Ν.Μ.Ε. για τις νέες ψυχομετρικές εξετάσεις (pics)

Η Ένωση Ελληνικών Ναυτιλιακών Μεσιτικών Εταιρειών (ΕΝ.ΕΛ.Ν.Μ.Ε.), επιβεβαιώνοντας τον διαχρονικό της ρόλο στην υποστήριξη της ελληνικής ναυτιλίας και των φορέων που τη στηρίζουν, προχώρησε σε σημαντική δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και λογισμικού προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για τις ανάγκες των ψυχομετρικών εξετάσεων των