Φωτιά στη Ρόδο: Πυροσβέστες κοιμήθηκαν στο πάτωμα πλοίου επιστρέφοντας από Ρόδο – Τι απαντά η Πυροσβεστική

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες που έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και δείχνουν τους πυροσβέστες που πάλεψαν με τις φλόγες στη Ρόδο να κοιμούνται σε καρέκλες ή στο πάτωμα του πλοίου με το οποίο επέστρεφαν στον Πειραιά.

Όπως αναδεικνύεται μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook από συνεπιβάτες στο πλοίο που έγιναν μάρτυρες του περιστατικού, οι πυροσβέστες κοιμούνται εξαντλημένοι από τη σκληρή μάχη απέναντι στο πύρινο μέτωπο στη Ρόδο είτε στο πάτωμα είτε καθιστοί, μην έχοντας κάποια καμπίνα.

Για το θέμα, πηγές της Πυροσβεστικής επισήμαναν στο σχετικό ρεπορτάζ του Alpha πως έγινε κάθε προσπάθεια να βρεθούν καμπίνες για τους πυροσβέστες στα πλοία επιστροφής από Ρόδο σε Πειραιά, όμως εξαιτίας της περιόδου και επειδή ήδη άλλοι επιβάτες είχαν κλείσει τις καμπίνες εδώ και καιρό στάθηκε αδύνατο να μεταφερθούν οι πυροσβέστες με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

Αρτοποιός για πυροσβέστες: Δεν αφέθηκαν στην τύχη τους, σήμερα όλοι επιστρέφουν σε καμπίνες
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε σχέση με τις εικόνες αυτές, επανέλαβε την ύπαρξη μεγάλης ζήτησης, που δεν επέτρεψε σε όλους τους πυροσβέστες να βρουν καμπίνες, τονίζοντας πάντως πως «σε καμία περίπτωση δεν αφέθηκαν στην τύχη τους». Σημείωσε επίσης πως αρκετοί πυροσβέστες επέστρεφαν στη βάση τους με εναέρια μέσα, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα, Δευτέρα, όλοι «επιστρέφουν σε καμπίνες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρτοποιός είπε στην εκπομπή «Prime», του ERTNEWS:

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μετακινήθηκαν από και προς τη Ρόδο περισσότεροι από 300 και πλέον πυροσβέστες, φυσικά για να λάβουν μέρος στην πολύ δύσκολη, πρωτόγνωρη επιχείρηση κινητοποίησης για να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Ρόδο. Βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεστε, έπρεπε να λειτουργήσουμε σε ένα πλαίσιο όπου γνωρίζαμε ότι υπήρχε πολύ υψηλή ζήτηση σε όλα αυτά τα καράβια από και προς τη Ρόδο. Αντιλαμβάνεστε ότι χθες, Κυριακή, ήταν μια μέρα που η ζήτηση ήταν πάρα πολύ υψηλή σε τέτοιου είδους διαθεσιμότητες, από πολίτες, οι οποίοι έπρεπε να επιστρέψουν από τη Ρόδο.

Σήμερα που μιλάμε, Δευτέρα, όλοι οι πυροσβέστες οι οποίοι επιστρέφουν είναι σε καμπίνες. Περισσότεροι από 65 πυροσβέστες επέστρεψαν χθες. Κάθε μέρα γίνονται αλλαγές πληρωμάτων. Οι περισσότεροι εξ αυτών πήγαν σε καμπίνες.

Οι πυροσβέστες σε καμία περίπτωση δεν αφέθηκαν στην τύχη τους, όμως οι πυροσβέστες έπρεπε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μιλάμε για τους πυροσβέστες οι οποίοι συνοδεύουν πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν πήγαν όλοι οι πυροσβέστες με καμπίνες. Είναι λανθασμένο αυτό. Πολλοί πυροσβέστες πήγαν με εναέρια μέσα, όπως είναι τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. Πολλοί πήγαν με ελικόπτερα, οι περισσότεροι πήγαν με καμπίνες. Κάποιοι λίγοι βεβαίως πήγαν με καμπίνες, γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα χθες στα καράβια τα οποία επέστρεφαν από Ρόδο, λόγω πολύ υψηλής ζήτησης. Πρέπει να ακουστεί αυτό. Οι πυροσβέστες δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Υπήρχε και διαμονή και σίτιση».

Πυροσβεστική: «Δεν υπήρχαν καμπίνες» για τους πυροσβέστες που κοιμήθηκαν στο πάτωμα πλοίου επιστρέφοντας από Ρόδο

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο