Πυρκαγιές: Χειροπέδες σε 5 άτομα για εμπρησμό – Επαγρύπνηση για νέα μέτωπα

Σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης και ετοιμότητας παραμένει η χώρα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης και νέων πύρινων μετώπων, ενώ το σαφάρι των ελέγχων και συλλήψεων για εμπρηστές συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Νωρίτερα, άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμάτων καθώς και σε ξερά χόρτα στο Δήλεσι Βοιωτίας συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄εξακολούθηση. Για εμπρησμό δασικής έκτασης στο Καλέτζι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος έχει επίσης κατηγορηθεί για ακόμη δύο εμπρησμούς δάσους, στην ίδια περιοχή. Στην Ηλεία, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση. Πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα επιβλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις σε Πέλλα και Μυτιλήνη.

Στη Χίο, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν μάχη όλη νύχτα, ενώ μήνυμα από το 112 κάλεσε για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση.  Η επικίνδυνη πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου – Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου. Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός του οχήματος ήταν μεθυσμένος και σε βάρος του σχηματίστηκαν 2 δικογραφίες. H μια από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων και αφορά στο τροχαίο ατύχημα και η δεύτερη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, στη Βόρεια Κέρκυρα, διάσπαρτα καντηλάκια κρατούν τις αρχές του νησιού σε εγρήγορση για ένατη μέρα  για τυχόν αναζωπύρωση κάποιας εστίας. «Υπάρχει επιτήρηση της περιοχής, υπάρχει και πρόστιμο αν κάποιος δεν υπακούει στις οδηγίες» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς.

Εν τω μεταξύ, επαίνους από τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα μας, έλαβαν οι τοπικοί φορείς του νησιού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. «Υπάρχει σχέδιο πολύ οργανωμένο, είμαι αισιόδοξος και σίγουρος για τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ο Μάθιου Λοτζ, ενώ ο δήμαρχος Κέρκυρας δεσμεύτηκε ότι οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους θα δοθούν άμεσα.

Πηγή: ΕΡΤ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΑΛΣ:Ο Νόμος Δένδια υποβαθμίζει υγειονομικά τα στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και τα φέρνει σε δεύτερη μοίρα – Απαιτούμε Ισότιμη Μεταχείριση

Την έκπληξη και τον βαθύ προβληματισμό των στελεχών του Λιμενικού Σώματος έχει προκαλέσει η διάταξη του άρθρου 34 (παρ. 5) του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου 5195/2025, με την οποία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας καθιερώνει σειρά προτεραιότητας στην υγειονομική εξυπηρέτηση υπέρ των

ΕΕΝ | Εθνικό Πλοίο & Επανεκκίνηση της Ναυπηγικής Βιομηχανίας

Συμμαχίες με ναυπηγική πυξίδα: Προς την υλοποίηση ενός «Εθνικού Πλοίου» Με όραμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου ελληνικού πλοίου, ικανού να καλύψει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού και να λειτουργήσει ως εξαγώγιμο τεχνολογικό προϊόν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων κ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:«Ανεπαρκής η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Φολεγάνδρου εν μέσω τουριστικής περιόδου»

Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, έπειτα από σχετικό υπόμνημα του Συλλόγου Εμπορικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Φολεγάνδρου, αναδεικνύοντας το σοβαρό

Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.: Αυτή είναι η πραγματική πρόθεση ενίσχυσης κρίσιμων Λιμενικών Αρχών

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επανειλημμένως έχει αναδείξει το ζήτημα της υποστελέχωσης κρίσιμων Λιμενικών Αρχών και έχει προτείνει λύσεις στην κατεύθυνση αυτή. Ειδικότερα, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας εμφανίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα υποστελέχωσης. Ομοίως στο δεύτερο

Μετάβαση στο περιεχόμενο