Πυρκαγιές: Χειροπέδες σε 5 άτομα για εμπρησμό – Επαγρύπνηση για νέα μέτωπα

Σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης και ετοιμότητας παραμένει η χώρα, για την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν εκδήλωσης και νέων πύρινων μετώπων, ενώ το σαφάρι των ελέγχων και συλλήψεων για εμπρηστές συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Νωρίτερα, άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμάτων καθώς και σε ξερά χόρτα στο Δήλεσι Βοιωτίας συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατ΄εξακολούθηση. Για εμπρησμό δασικής έκτασης στο Καλέτζι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος έχει επίσης κατηγορηθεί για ακόμη δύο εμπρησμούς δάσους, στην ίδια περιοχή. Στην Ηλεία, οι αρχές πέρασαν χειροπέδες σε έναν 65χρονο για απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση. Πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιάς σε ξερά χόρτα επιβλήθηκαν σε δύο περιπτώσεις σε Πέλλα και Μυτιλήνη.

Στη Χίο, πυροσβέστες, κάτοικοι και εθελοντές έδιναν μάχη όλη νύχτα, ενώ μήνυμα από το 112 κάλεσε για εκκένωση των χωριών Διευχά και Κατάβαση.  Η επικίνδυνη πυρκαγιά προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου – Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, δύο άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου. Όπως διαπιστώθηκε, ο οδηγός του οχήματος ήταν μεθυσμένος και σε βάρος του σχηματίστηκαν 2 δικογραφίες. H μια από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων και αφορά στο τροχαίο ατύχημα και η δεύτερη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου για εμπρησμό από αμέλεια.

Την ίδια στιγμή, στη Βόρεια Κέρκυρα, διάσπαρτα καντηλάκια κρατούν τις αρχές του νησιού σε εγρήγορση για ένατη μέρα  για τυχόν αναζωπύρωση κάποιας εστίας. «Υπάρχει επιτήρηση της περιοχής, υπάρχει και πρόστιμο αν κάποιος δεν υπακούει στις οδηγίες» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς.

Εν τω μεταξύ, επαίνους από τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα μας, έλαβαν οι τοπικοί φορείς του νησιού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. «Υπάρχει σχέδιο πολύ οργανωμένο, είμαι αισιόδοξος και σίγουρος για τις ελληνικές αρχές», δήλωσε ο Μάθιου Λοτζ, ενώ ο δήμαρχος Κέρκυρας δεσμεύτηκε ότι οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους θα δοθούν άμεσα.

Πηγή: ΕΡΤ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο