Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Την Τετάρτη το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης – «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή»

«Το πόρισμα είναι αποκαλυπτικό, κόλαφος για τη στρατηγική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τον κ. Μητσοτάκη»

Την επόμενη Τετάρτη, το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε: «Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι η απάντηση στο κλίμα της διογκούμενης δυσπιστίας. Χρειάζεται πολιτική αλλαγή και να γίνει το κράτος ισχυρό και ανεξάρτητο από συμφέροντα και πάντα στην υπηρεσία του πολίτη. Χρειάζεται οξυγόνο ελπίδας για την ευημερία όλων των Ελλήνων».

«Το πόρισμα είναι αποκαλυπτικό, κόλαφος για τη στρατηγική παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης από τον κ. Μητσοτάκη.

Είναι αποκαλυπτικό για την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους. Πήραμε πρωτοβουλία για Προανακριτική. Και ξαφνικά ακούγαμε τον Βορίδη και τον Φλωρίδη να αποσυνδέουν την υλοποίηση της 717 με την τραγωδία. Το πόρισμα, και αυτό, συνδέει απόλυτα αυτά τα δύο. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ποτέ να συγκρουστούν τα τρένα.

Σταματήστε αυτό το επικοινωνιακό αφήγημα. Δεν θέλατε ο Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να μένουμε παρατηρητές στην παρανομία, όπως ήταν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Τέτοια εποχή πέρσι είχαμε κάνει μια πρόταση δυσπιστίας ξανά. Αν σεβόσασταν τις οικογένειες, θα είχατε την ευθιξία να αποδεχτείτε τα λάθη σας.

Πρέπει να γίνει η πρόταση δυσπιστίας και καλούμε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να στηρίξουν την πρωτοβουλία μας. Την Τρίτη θα έχει ψηφιστεί η προανακριτική για τον Τριαντόπουλο, θεσμικά με συγκεκριμένη συνέχεια των γεγονότων. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή».

ΠΗΓΗ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις