Ρόδος: Έξω από το Δημαρχείο κοιμούνται μετανάστες λόγω ελλείψεως χώρων φιλοξενίας

Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες με τους πρόσφυγες και μετανάστες να κοιμούνται έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Ρόδου.

Ρόδος: Έξω από το Δημαρχείο κοιμούνται μετανάστες λόγω ελλείψεως χώρων φιλοξενίας

Στο νησί, μόνο το τελευταίο οκταήμερο, έχουν αφιχθεί περί τα 700 άτομα, με τις αστυνομικές υπηρεσίες να ασφυκτιούν. Και λόγω έλλειψης χώρου φιλοξενίας και λόγω υποστελέχωσης των υπηρεσιών.

Ρόδος: Έξω από το Δημαρχείο κοιμούνται μετανάστες λόγω ελλείψεως χώρων φιλοξενίας

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν χώροι φιλοξενίας, ούτε επαρκές προσωπικό για να τους καταγράψει γρήγορα και να μεταφερθούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) σε Κω και Λέρο.

Ανέφερε δε, ότι και τα ΚΥΤ έχουν αρχίσει να γεμίζουν, καθώς οι ροές στα νησιά είναι συνεχείς.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Πάνω από 65 μετανάστες διασώθηκαν στο Αιγαίο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 66 άτομα εντόπισαν οι δυνάμεις του Λιμενικού σε Οινούσσες, Φαρμακονήσι και Μεγίστη. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το βράδυ της Πέμπτης ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε βραχώδη ακτή βορειοδυτικά της ν.

Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) ενημερώνει ότι κατόπιν μελέτης για την στατικότητα των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα προέκυψε πρόβλημα και ως εκ τούτου αναστέλλεται από σήμερα (29/9) κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό

ΥΠΟΙΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Πολιτική Προστασία 2021- 2027», με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εντάσσεται η πράξη «Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέως τύπου». Η σχετική πράξη εκδόθηκε σήμερα από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο