Ρόδος: Καταδικάστηκαν δύο Τούρκοι για τη μεταφορά μεταναστών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου βρέθηκαν προχθές δύο Τούρκοι ηλικίας 32 και 35 ετών, κατηγορούμενοι για τη μεταφορά στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου με ιστιοφόρο σκάφος πολυτελείας 23 παράνομων αλλοδαπών!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2013 και από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που είχε χειριστεί την υπόθεση είχαν συλληφθεί ο 32χρονος Τούρκος ως ο καπετάνιος του ιστιοφόρου, ένας 46χρονος συμπατριώτης του ως ο ναύτης και ο 35χρονος επίσης Τούρκος ανιψιός του καπετάνιου.

Οι τρεις άνδρες παραπέμφθηκαν σε δίκη και τον Ιανουάριο του 2014 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων που εκδίκασε πρωτόδικα την υπόθεση είχε επιβάλει συνολική ποινή φυλάκισης 24 ετών στον 32χρονο καπετάνιο, και 12 χρόνια φυλάκισης στον 35χρονο και στον 46χρονο. Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του είχε μετατρέψει τις ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους προς 5 ευρώ την ημέρα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής ο 32χρονος και ο 35χρονος άσκησαν έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου για τους δύο κατηγορουμένους επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 21 ετών στον 32χρονο Τούρκο και συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών και 4 μηνών στον 35χρονο συμπατριώτη και συγκατηγορούμενό του.

Ο εντοπισμός των παράνομων μεταναστών έγινε από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου το οποίο αξιοποιώντας πληροφορία που είχε στη διάθεσή του, έκανε «έφοδο» στο ιστιοφόρο λίγη ώρα αφότου αυτό έδεσε στο τουριστικό λιμάνι του νησιού μας!

Πιο αναλυτικά, το επιβατικό – τουριστικό πλοίο “BARCELONA EXPLORER” σημαίας ΗΠΑ και μήκους 27 μέτρων κατέπλευσε στις 29 Αυγούστου στις 10 το βράδυ στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου προερχόμενο από τα απέναντι παράλια στο πλαίσιο ταξιδιού αναψυχής. Στο σκάφος επίσημα επέβαιναν ο 32χρονος καπετάνιος, ο 35χρονος ανιψιός του που εκτελούσε χρέη μάγειρα και ένας 46χρονος ναύτης, όλοι τουρκικής καταγωγής.

Λίγη ώρα μετά τον κατάπλου τους, πλωτό  σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου τους πλησίασε και το προσωπικό του διενήργησε έρευνα στο εσωτερικό του πλοίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ισχυρισμοί του καπετάνιου, ότι δηλαδή δεν υπήρχαν άλλοι στο ιστιοφόρο, ήταν αληθινοί. Κατά τις έρευνες οι λιμενικοί βρήκαν κρυμμένους τους 23 αλλοδαπούς!

Συγκεκριμένα επρόκειτο για 20 άτομα από τη Συρία και 3 από την Παλαιστίνη, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και γυναικόπαιδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράνομοι μετανάστες εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς είχαν δηλώσει ότι για τη μεταφορά τους αυτή κατέβαλαν το ποσό των 3.500 ευρώ ο καθένας, ενώ επιβεβαίωσαν ότι το ταξίδι αυτό το είχαν «διοργανώσει» οι τρεις Τούρκοι.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπαρτιάτες: «Μπλόκο» από τον Άρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου ανακοίνωσε την τελική λίστα των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, αφήνοντας «εκτός» το κόμμα των Σπαρτιατών. Υπομνήματα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών είχαν καταθέσει Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά. Οι «Σπαρτιάτες»

Τοποθέτηση τρόπιδος στη φρεγάτα «Φορμίων» του ΠΝ

Η τοποθέτηση τρόπιδας του πρώτου μπλοκ της τρίτης ελληνικής φρεγάτας FDI HN – γνωστές και ως Belharra – με την ονομασία «Φορμίων» πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου, στο ναυπηγείο της Naval Group, στην πόλη Λοριάν της Γαλλίας. Όπως ανακοινώθηκε από την

Ραγδαία αύξηση της εγκατάλειψης ναυτικών το 2024

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σημαντική αύξηση παρουσιάζουν οι περιπτώσεις εγκατάλειψης ναυτικών τους πρώτους μήνες του 2024, ενώ την ίδια ώρα ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός εξετάζει την πιθανότητα να συστήσει ειδική ομάδα εργασίας για επικαιροποίηση και επανεξέταση των υποθέσεων από τη

Πέρασε στη Βρετανία ο νόμος της Ρουάντα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Τον αμφιλεγόμενο νόμο που επιτρέπει την απέλαση στη Ρουάντα παράνομα ευρισκομένων στη Βρετανία αιτούντων άσυλο ενέκρινε χθες τα ξημερώματα η Βουλή των Κοινοτήτων, ύστερα από μακρά δικαστική διένεξη μεταξύ του ανώτατου δικαστηρίου και της νομοθετικής εξουσίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο