Ρόδος: “Πετάει” η κρουαζιέρα – Αύξηση 60% σε σχέση με το 2019

Αύξηση κατά 60% κατέγραψαν οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο το 7μηνο του 2022, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019. Συγκεκριμένα μέχρι το τέλος Ιουλίου είχαν γίνει 180 προσεγγίσεις και είχαν έρθει στη Ρόδο 147.338 επιβάτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου.

Παρ’ ότι η αύξηση στις προσεγγίσεις είναι τεράστια, οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 11,5%, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την Covid-19 περιορίζουν τις πληρότητες στα κρουαζιερόπλοια.
Η κρουαζιέρα αναμένεται να εξελιχθεί πολύ ικανοποιητικά μέχρι το τέλος του έτους, αφού έχουν προγραμματιστεί 59 προσεγγίσεις για τον Αύγουστο, 61 για τον Σεπτέμβριο, 61 για τον Οκτώβριο, 30 για τον Νοέμβριο και 13 για τον Δεκέμβριο.
Εξ ίσου καλή χρονιά αναμένεται να είναι το 2023, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί περί τις 300 προσεγγίσεις μέχρι τώρα, ενώ «πονοκέφαλο» για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποτελεί η χωρητικότητα του λιμανιού, στο οποίο δεν μπορούν να δέσουν ταυτόχρονα περισσότερα από 2 κρουαζιερόπλοια με μήκος άνω των 300 μέτρων. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει συνεννόηση με τις εταιρείες για να αποφευχθούν τα προβλήματα.

Επίσης όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Βασίλης Παποικονόμου, υπάρχει ενδιαφέρον από εταιρείες για χρήση του λιμανιού της Ρόδου ως intra-port (δηλαδή λιμάνι επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών), γεγονός που κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένωση Λιμενικών Κρήτης: “Εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών για την ένταξη στους πίνακες των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023”

Παραθέτουμε ανακοίνωση ένωσης Λιμενικών Κρήτης “Σε συνέχεια της  με ωπ:221201/09-22 Διαταγής ΔΠ-Α΄ και  της έναρξης εργασιών των τακτικών μεταθέσεων έτους 2023 (κάθε Σεπτέμβριο σύμφωνα με πδ μεταθέσεων) εφιστούμε την προσοχή στους συναδέλφους ως προς την υποβολή ατομικών αναφορών όσων εμπίπτουν στα οριζόμενα στο άρθρο 15

Στήνουν σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας!

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η τουρκική ηγεσία, με τη «χορηγία» ορισμένων ελλήνων δημοσιογράφων και ΜΚΟ, στήνει σκηνικό ενοχοποίησης της Ελλάδας για δήθεν κακομεταχείριση ή παρεμπόδιση εισόδου στο ελληνικό έδαφος προσφύγων και μεταναστών. Στήνει μάλιστα προβοκάτσιες στον Έβρο, τουλάχιστον δύο έχουμε

Στα καΐκια της Παλαιάς Φώκαιας για φρέσκο ψάρι και ιστορίες από τα παλιά

Νωρίς το πρωί μιας καυτής αυγουστιάτικης μέρας. Μικρά καΐκια, γρι γρι και ψαρόβαρκες γλιστράνε απαλά στο νερό και ένα ένα δένουν στο λιμανάκι της Παλαιάς Φώκαιας. Είναι στις καλές του σήμερα ο Σαρωνικός, η θάλασσα λάδι, η ατμόσφαιρα αστραφτερή και