Ρόδος: Στον ανακριτή οι υπεύθυνοι καταλύματος που διέμεναν 44 παράτυποι μετανάστες

Την Κυριακή θα παρουσιαστούν στον ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν δυο άτομα, υπεύθυνοι σε κατάλυμα που διέμεναν παράτυποι μετανάστες.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για εξασφάλιση καταλύματος σε μη νόμιμα διαμένοντες. Το Λιμενικό Σώμα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: Στη σύλληψη μίας (01) ημεδαπής ηλικίας 41 ετών και ενός (01) ημεδαπού ηλικίας 51 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες την 05-04-2023, σε από κοινού επιχείρηση, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμάκιου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., για παράβαση του άρθρου 29 του Ν.4251/2014.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε νομότυπη έρευνα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Κρεμαστή Ρόδου, όπου εντοπίστηκαν να διαμένουν εντός του ξενοδοχείου σαράντα τέσσερις (44) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων και συνελήφθησαν.

Οι δύο (02) ημεδαποί είναι εταίροι ιδιωτικής εταιρείας, η οποία είχε συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης του ανωτέρω ξενοδοχείου με τον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Επιπρόσθετα, κατά την έρευνα στο εν λόγω ξενοδοχείο εντοπίστηκαν και στη συνέχεια συνελήφθησαν τέσσερις (04) ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 33, 41, 28 και 29 ετών, κατά παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν.4251/2014 και του Ν.3386/05.

Οι ανωτέρω στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ κατόπιν σωματικής έρευνας και έρευνας των αποσκευών τους βρέθηκαν στην κατοχή τους συνολικά τέσσερις (04) κάρτες αιτούντος ασύλου καθώς και δύο (02) ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδήλωση για την 82η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

Το κέντρο των εκδηλώσεων της επετείου της Μάχης της Κρήτης είναι πάντα το Μνημείο των Πεσόντων στη γέφυρα του Κερίτη στον Αλικιανό και αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης του άμαχου πληθυσμού κατά των εχθρικών δυνάμεων και στέκεται εκεί ως ένδειξη

Η απάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για το τουρκικό σκάφος στα Κύθηρα

Η αβλαβής διέλευση σκαφών επιτρέπεται κανονικά στα εθνικά χωρικά ύδατα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα ότι τουρκικά αλιευτικά ρίχνουν δίχτυα κοντά στις ακτές των Κυθήρων. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το συγκεκριμένο σκάφος που

Μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία η ελληνική σημαία μέσα σε ένα χρόνο!

Από τον Μάρτιο του 2022 έως τον Μάρτιο του 2023 το εθνικό νηολόγιο μειώθηκε κατά 12 πλοία και κατά 1.873.674 κόρους. Το εντυπωσιακό, όμως, στοιχείο, είναι ότι στους δώδεκα αυτούς μήνες, ο ελληνικός εμπορικός στόλος, μειώθηκε κατά 41 ποντοπόρα πλοία.

MTN: Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΦΑΠΑΞ Γλάδστωνος 1- ΤΚ 106 77, ΑΘΗΝΑ Αθήνα, 24 Μαϊ 23   Ανακοίνωση για Καταβολή Επιστροφών Κρατήσεων ΕΛΟΑΝ   1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοηθείας Ναυτικού (ΕΛΟΑΝ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση

Μετάβαση στο περιεχόμενο