Σακελλαροπούλου: Είμαστε περήφανοι για το Λιμενικό μας

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής επισκέφθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, ενώ στελέχη του Λιμενικού Σώματος την ενημέρωσαν για την αποστολή και το έργο της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Στη συνέχεια η κυρία Πρόεδρος επισκέφθηκε το VTS (Vessels Traffic System) του λιμένα Πειραιά, καθώς και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), όπου και ενημερώθηκε για την αποστολή τους, τόσο στην διαχείριση της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, όσο και για το έργο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και διάσωσης.

«Περήφανη για το Λιμενικό»

Μετά το πέρας της ξενάγησης της η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι «αισθάνεται περήφανη για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η οποία ανταπεξέρχεται στην δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει, να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να διασώζει ανθρώπινες ζωές και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε πρόσκληση και απειλή».

Ο κ. Πλακιωτάκης στην προσφώνηση του αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψη της, υπογράμμισε και αυτός με την σειρά του το τιτάνιο έργο που φέρουν σε πέρας οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Η επίσκεψη σας, τιμά τις Ελληνίδες και τους Έλληνες ναυτικούς, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, του εργαζόμενους στο Υπουργείο. Όλες και όλοι προσπαθούμε συστηματικά και υλοποιούμε το στόχο της ενίσχυσης της ναυτιλίας μας, της φύλαξης των συνόρων μας, της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της ανάπτυξης των νησιών μας. Το 2022 είναι χρονιά σταθμός, σε αυτή την προσπάθεια και πιστεύω τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά».

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, σημείωσε: «Αποτελεί εξαιρετική τιμή και ιδιαίτερη χαρά να σας υποδεχόμαστε σήμερα στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Η παρουσία σας για μας έχει ιδιαίτερη συμβολική αξία και σημασία, καθώς αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρει το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή στην Κοινωνία και στην Πατρίδα μας» και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μια πρόκληση. Όμως, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι διατηρούμε σε ύψιστο επίπεδο την ισχύ και ετοιμότητά μας».

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22»

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022 και στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Άνευ Στρατευμάτων (ΤΑΑΣ) «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-22», εξετάστηκε επεισόδιο εικονικής εφαρμογής των διαδικασιών αντιμετώπισης ασύμμετρης απειλής αεροσκάφους RENEGADE, σκοπός του οποίου ήταν η εφαρμογή των ενεργειών για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση

Επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ Κλιμακίου των Εθνικών Στρατιωτικών Αντιπροσώπων των Κρατών – Μελών του ΝΑΤΟ στο SHAPE

Την Τρίτη 04 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος υποδέχτηκε στο ΓΕΕΘΑ τους Εθνικούς Στρατιωτικούς Αντιπροσώπους (National Military Representatives – NMRs) στο SHAPE, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε

Νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας» ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού

Ένα από τα πιο αξιόπιστα ονόματα στον διεθνή κλάδο των πολυτελών ξενοδοχείων πρόκειται να ξεκινήσει μια νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, αυτή τη φορά στο χώρο της «μικρής κρουαζιέρας», που είναι ιδανική για την ελληνική αγορά του θαλάσσιου τουρισμού. Η Four Seasons

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ απ’ τον Σύλλογο Περουβιανών Ελλάδας

Μια εξαιρετική εκδήλωση πολιτισμού με την συμμετοχή Αποστράτων Αξιωματικών ΛΣ έγινε προ ημερών στην υπέροχη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά απ’ τον Σύλλογο Περουβιανων Ελλάδας! Τιμήθηκε η πολύ γνωστή στην χώρα της Ψυχολόγος, συγγραφέας και ζωγράφος MARIA ROJO για το