Σάλπαρε για Βραζιλία το πρώτο αιολικό φορτηγό πλοίο

Το ταξίδι του Pyxis Ocean προς τη Βραζιλία αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες

Το παρθενικό του ταξίδι σε πραγματικές συνθήκες ξεκίνησε το Pyxis Ocean, το πρώτο αιολικό φορτηγό πλοίο, με στόχο να χαράξει μια νέα πορεία, μακριά από τον άνθρακα, για τη ναυτιλιακή αγορά.

Το Pyxis Ocean, που είναι εφοδιασμένο με γιγάντια, άκαμπτα πανιά βρετανικής σχεδίασης ύψους 37,5 μέτρων, ξεκίνησε από τη Σιγκαπούρη με προορισμό τη Βραζιλία σε ένα ταξίδι που αναμένεται να προσφέρει πολύτιμα συμπεράσματα για τη χρήση αντίστοιχων λύσεων στον κλάδο. Άλλωστε, σε μια αγορά, όπως η ναυτιλιακή, που είναι δύσκολο να απανθρακοποιηθεί, το ταξίδι αποτελεί μια ευκαιρία να αξιολογηθεί εάν η επιστροφή στον παραδοσιακό τρόπο προώθησης πλοίων θα μπορούσε να είναι ο δρόμος προς τα εμπρός για τη μεταφορά φορτίου στη θάλασσα.

Τα πανιά WindWings, που είναι κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό με τις ανεμογεννήτριες, έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου και επομένως το αποτύπωμα άνθρακα της αποστολής. Σύμφωνα με την BAR Technologies, την εταιρεία που υλοποίησε τα άκαμπτα πανιά του Pyxis Ocean, η συγκεκριμένη λύση θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά τη διάρκεια ζωής ενός φορτηγού πλοίου έως και 30%.

Το ταξίδι του Pyxis Ocean προς τη Βραζιλία αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες.

deasy.gr

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιμενικό: Πάνω από 65 μετανάστες διασώθηκαν στο Αιγαίο

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 66 άτομα εντόπισαν οι δυνάμεις του Λιμενικού σε Οινούσσες, Φαρμακονήσι και Μεγίστη. Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε το βράδυ της Πέμπτης ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει ικανό αριθμό αλλοδαπών σε βραχώδη ακτή βορειοδυτικά της ν.

Αναστέλλεται κάθε δραστηριότητα στο ΟΑΚΑ λόγω προβλήματος με τη στατικότητα του στεγάστρου Καλατράβα

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ) ενημερώνει ότι κατόπιν μελέτης για την στατικότητα των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα προέκυψε πρόβλημα και ως εκ τούτου αναστέλλεται από σήμερα (29/9) κάθε αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα στο Κεντρικό

ΥΠΟΙΚ: Εγκρίθηκε η αγορά 4 ελικοπτέρων βαρέος τύπου για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής

Στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Πολιτική Προστασία 2021- 2027», με δικαιούχο το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εντάσσεται η πράξη «Προμήθεια ελικοπτέρων βαρέως τύπου». Η σχετική πράξη εκδόθηκε σήμερα από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ

Μετάβαση στο περιεχόμενο