Σάμος: Ένας νεκρός και 4 αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο με μετανάστες δυτικά από το Καρλόβασι

Συναγερμός μετά το ναυάγιο δυτικά από το Καρλόβασι στη Σάμο. Η λέμβος που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια, άρχισε να βάζει νερά και να βυθίζεται…

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες στη Σάμο, μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί, δυτικά από το Καρλόβασι στη Σάμο. Η λέμβος που μετέφερε 25 μετανάστες άρχισε να βυθίζεται και όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα. Ένα από τα άτομα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, με τους γιατρούς να διαπιστώνουν τον θάνατό του. Οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό και τη διάσωση 4 ατόμων, που αγνοούνται. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη στεριά και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία τους.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό και διάσωση 25 μεταναστών που επέβαιναν σε ημιβυθισμένη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Καρλοβασίου, στη Σάμο, στήθηκε λίγο μετά τις 12:00 από τις λιμενικές και άλλες τοπικές αρχές.

Ένας από τους μετανάστες εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε αρχικά στο Καρλόβασι από όπου, στη συνέχεια, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε ήδη αφήσει τη τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων, 4 ακόμη άτομα αγνοούνται και οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, με τη συμμετοχή δύναμης και της Frontex.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι υπόλοιποι διασωθέντες, καλά στην υγεία τους, έχουν μεταφερθεί στο Βαθύ. Οι έρευνες για τα όσα προηγήθηκαν του ναυαγίου βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι διακινητές όπως φαίνεται, συνεχίζουν απτόητοι τη δράση τους, για να κερδίζουν χρήματα, με ανθρώπινες ζωές να παίζονται κορώνα – γράμματα.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΕΠΛΣ: Σοβαρές καταγγελίες για προϊστάμενο Λιμενικής Αρχής

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, κλιμάκιο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., βρέθηκε κοντά στους συναδέλφους του Λιμεναρχείου Τήνου, για να καταγράψει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Σε ανοιχτό Δ.Σ της Ένωσης Προσωπικού ΛΣ Κυκλάδων, στο οποίο παραστήκαμε, μέλη του Δ.Σ.

Το 5% διχάζει το ΝΑΤΟ στη Χάγη

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες Αυλαία σήμερα για τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, με τους 32 συμμάχους να αναμένεται να συμφωνήσουν στην -κατ’ απαίτηση του Αμερικανού προέδρου- αύξηση των αμυντικών τους δαπανών κατά 5% του ΑΕΠ ως «αντάλλαγμα» για τη συνέχιση της αμερικανικής

Ο καπετάνιος Φλουρής μιλάει για τη δραματική μάχη με την κόλαση φωτιάς στο δεξαμενόπλοιο «Sounio»: 16 εστίες και 1,5 μήνας αγωνίας

Η θάλασσα μύριζε θάνατο εκείνο το βράδυ. Ο αέρας κουβαλούσε τη βαριά μυρωδιά του καμένου πετρελαίου, ενώ ο ουρανός βάφτηκε κόκκινος από τις φλόγες που κατάπιναν το θηριώδες τάνκερ. Το «Sounio» στεκόταν εκεί, ακίνητο, σαν πληγωμένο θηρίο, έτοιμο να εκραγεί και

Ηράκλειο: Με χαμηλές προσδοκίες η σύσκεψη για τους μετανάστες στην Αποκεντρωμένη!

Χωρίς να περιμένουν κάτι ουσιαστικό καθώς απουσιάζει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με “χτυπητές” απουσίες αλλά και μη προσκλήσεις κάποιων δημάρχων ξεκινά αυτή την  ώρα η σύσκεψη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος στο Ηράκλειο που υπό άλλες

Μετάβαση στο περιεχόμενο