Σχεδόν 1,4 δισ. τσιγάρα κατάσχεσε το Λιμενικό την τελευταία δεκαετία

Σύμφωνα με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Γ. Αλεξανδράκη, στο ίδιο διάστημα έχουν κατασχεθεί πάνω από 14 τόνοι καπνού, καθώς και 283 οχήματα και 45 πλωτά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους.
Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα έχει κατασχέσει 1,4 δισεκατομμύρια τσιγάρα και πάνω από 14 τόνους καπνού, αποτρέποντας τη διαφυγή εσόδων από δασμούς αξίας που υπερβαίνει τα 245 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν κατασχεθεί 283 οχήματα και 45 πλωτά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά τους.

Αυτά ανέφερε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γ. Αλεξανδράκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης την Τετάρτη στο υπουργείο Ναυτιλίας του ανώτερου αντιπροέδρου εταιρικών υποθέσεων της εταιρείας «Philip Morris International» Gregoire Verdeaux και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Παπαστράτος» και επικεφαλής της νοτιοανατολικής Ευρώπης της «Philip Morris International» Χρήστου Χαρπαντίδη.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης υπενθύμισε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, στις αρχές του καλοκαιριού του 2021, το Λιμενικό Σώμα και η εταιρεία «Παπαστράτος», θυγατρική του ομίλου «Philip Morris International», υπέγραψαν την ανανέωση της συνεργασίας τους για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου καπνικών, διευρύνοντας τον σκοπό, περιλαμβάνοντας και νέα, μη καπνιζόμενα προϊόντα καπνού, όπως τα θερμαινόμενα, χωρίς καύση. Τόνισε επίσης ότι η «Philip Morris International» υποστηρίζει ενεργά το έργο του Λιμενικού Σώματος με σειρά δωρεών, αποκορύφωμα των οποίων ήταν αυτή των πέντε σκαφών ειδικού τύπου αξίας 2,4 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα PMI IMPACT.

«Το παράνομο εμπόριο αποτελεί μεγάλη πληγή για την κοινωνία και την οικονομία. Οι συνέργειες αυτές αποδεικνύουν ότι η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση κοινών προκλήσεων αποτελεί μία αξιόπιστη και αποτελεσματική επιλογή» πρόσθεσε.

O Gregoire Verdeaux από την πλευρά του ανέφερε ότι «το παράνομο εμπόριο δεν περιορίζεται από σύνορα και νόμους. Κανένας, ούτε καμία κυβέρνηση, ούτε άλλος, δημόσιος ή ιδιωτικός φορέας, μπορούν να λύσουν από μόνοι τους αυτό το σύνθετο πρόβλημα. Οι δημόσιες αρχές, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία έχουν ένα ρόλο να διαδραματίσουν. Η Ελλάδα και το Λιμενικό Σώμα έχουν επιδείξει σειρά από επιτυχίες στην πάταξη του παράνομου εμπορίου τσιγάρων. Το Λιμενικό Σώμα αποτελεί πρότυπο στη διαχείριση αυτού του θέματος και μέσα από το πρόγραμμα μας, PMI Impact, και τη σταθερή συνεργασία μας, στεκόμαστε δίπλα στις γυναίκες και στους άνδρες του Σώματος που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή για έναν καλύτερο κόσμο».

Σχεδόν 1,4 δισ. τσιγάρα κατάσχεσε το Λιμενικό την τελευταία δεκαετία

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά