Σε ιδιώτες περνάει το λιμάνι του Santos

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Λατινικής Αμερικής, το Σάντος στη Βραζιλία, θα περάσει την τρέχουσα χρονιά σε ιδιωτικά χέρια, σύμφωνα με τον οργανισμό Antaq (Brazilian National Waterway Transportation Agency)

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση παραχώρησης θα έχει διάρκεια 35 ετών, με δυνατότητα ανανέωσης για πέντε χρόνια. Ο οργανισμός (Antaq) δέχεται προσφορές από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 16 Μαρτίου του 2022 και θα διοργανώσει και δημόσια ακρόαση χωρίς ακόμη να έχει οριστεί η ημερομηνία.

Το σχέδιο σύμβασης θα υποβληθεί στο Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο για αναθεώρηση μετά τη δημόσια διαβούλευση.

Η εταιρεία στην οποία θα ανατεθεί η σύμβαση θα κληθεί να πραγματοποιήσει υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, θα χρειαστεί να διαθέσει περίπου 550 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει την κατασκευή της υποθαλάσσιας σήραγγας Santos-Guarujá.

Το έργο σχεδιάζεται για να επιτρέπει τη διέλευση πεζών, αυτοκινήτων και ποδηλάτων κάτω από το κανάλι πρόσβασης πλοίων στο λιμάνι του Σάντος. Τα κεφάλαια θα μεταφερθούν σε τρεις ετήσιες δόσεις και ειδικότερα το 25% αμέσως μετά τη σύμβαση, το 35% τον δεύτερο χρόνο και το 40% τον τρίτο χρόνο.

Από την πλευρά του ο Eduardo Nery Machado Filho, γενικός διευθυντής της Antaq, εξήγησε ότι η σήραγγα θα κατασκευαστεί ανεξάρτητα από τη νέα διοίκηση του λιμανιού και θα απαιτήσει μια νέα διαδικασία υποβολής προσφορών για την επιλογή νέων επενδυτών.

Τέλος, να αναφερθεί ότι οι εργασίες για την αύξηση του βάθους του καναλιού πρόσβασης θα κοστίσουν 130 εκατομμύρια δολάρια. Το βύθισμα του θα αυξηθεί από 15 σε 17 μέτρα μέχρι το 2033 για να υποδεχθεί μεγαλύτερα πλοία και άλλα 36.4 εκατομμύρια δολάρια θα ανακατευθυνθούν για τον εκσυγχρονισμό της δομής του λιμανιού ή για την βελτίωση των σχέσεων πόλης-λιμανιού.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο