Το λιμάνι Corpus Christi κατέγραψε ρεκόρ χωρητικότητας σε LNG το 2021

Η πύλη εξαγωγών ενέργειας των ΗΠΑ Corpus Christi (U.S. energy gateway Port of Corpus Christi) ανακοίνωσε ότι η περσινή χρονιά έκλεισε με νέο ρεκόρ σε όρους χωρητικότητας, κυρίως λόγω της αύξησης κατά 81.2% από αποστολές LNG σε σχέση με το 2020

Επιπλέον, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου έφτασαν κατά μέσο όρο το ρεκόρ των 1.76 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα το 2021, σημειώνοντας μια μικρή αύξηση σε σχέση με το ρεκόρ του 2020.

Το νέο ετήσιο ρεκόρ χωρητικότητας 167.3 εκατομμυρίων τόνων του Port of Corpus Christi σημειώνει αύξηση 4.7% σε σχέση με το 2020.

Το LNG είναι υπεύθυνο για μεγάλο μέρος της ανάπτυξης. φτάνοντας τους 15.7 εκατομμύρια τόνους καθώς οι αγορές ενέργειας συνεχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία. Επιπλέον, το λιμάνι είδε αυξήσεις στο χύδην φορτίων.

Επίσης, το λιμάνι του Corpus Christi είδε το καλύτερο τρίμηνο του το τέταρτο τρίμηνο (Q4) του 2021 στους 44.3 εκατομμύρια τόνους, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ από το δεύτερο τρίμηνο (Q2) του 2021. Έτσι, σημείωσε νέο υψηλό για το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2021, μετέφερε 86.8 εκατομμύρια τόνους φορτίου. Αυτό είναι αυξημένο κατά 4.7% από το προηγούμενο ρεκόρ από το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Τέλος, το λιμάνι αναφέρει ότι συνεχίζει να διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιο του με νέες πρωτοβουλίες. Αυτές περιλαμβάνουν κλιμακούμενη παραγωγή υδρογόνου και ανανεώσιμης ενέργειας, όπως και μια κεντρική λύση χρήσης και αποθήκευσης δέσμευσης άνθρακα (CCUS).

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο