Σε μάχιμες υπηρεσίες 700 νέοι αστυνομικοί – Νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Με 700 νέους αστυνομικούς ενισχύονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας και των προαστίων της Αττικής, με στόχο να στελεχωθούν μάχιμες υπηρεσίες που πάσχουν από λειψανδρία.

Το περασμένο Σάββατο ορκίστηκαν συνολικά 708 αστυνομικοί που αποφοίτησαν από τις αστυνομικές σχολές. Το σύνολό τους την εβδομάδα που διανύουμε θα αναλάβει υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αυτό αποφασίστηκε από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διότι -όπως εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος- «εδώ βρίσκεται το 70% της εγκληματικότητας στη χώρα, ενώ εδώ μόλις το 1/3 από τους 56000 αστυνομικούς. Θα ενδυναμωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολεί εκεί έξω. Στις επόμενες 15 ημέρες, θα γίνουν ανακοινώσεις για το πόσο θα αυξηθούν και οι νυχτερινές περιπολίες οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία αποδίδουν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε και στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου:

«Το πρόβλημα στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου ήταν μεγάλο και πριν από τρία χρόνια. Υπάρχουν ενημερωτικά σημειώματα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2018, τα οποία που δείχνουν μεγάλη παραβατικότητα, εγκληματικότητα. Μάλιστα τα σημειώματα αυτά περιείχαν ονόματα, τα βασικά στοιχεία των αρχηγών των εγκληματικών οργανώσεων τα οποία συνελήφθησαν στην πρόσφατη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας. Θυμίζω ότι συνελήφθησαν 32 άνθρωποι, και 17 εκ των οποίων ζούσαν μέσα στη φοιτητική εστία ή τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Δεν υπάρχει περίπτωση η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να είναι σε γνώση της πράγματα και να μην παρεμβαίνει, παρά μόνο αν δεν το επιτρέπει κάποια πολιτική βούληση.

Επομένως, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να κάνει κανείς είναι προς εκείνους που κυβερνούσαν τότε την χώρα, προς την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον κύριο Τσίπρα, ο οποίος με τον πλέον υποκριτικό τρόπο μιλάει σήμερα για το θέμα των φοιτητικών εστιών και των Πανεπιστημίων. Για ποιο λόγο επέτρεψαν να ανδρωθεί το καθεστώς της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στις φοιτητικές εστίες, στη συγκεκριμένη φοιτητική εστία. Στη φοιτητική εστία, υπήρχαν δύο τρεις όροφοι ολόκληροι από τους οποίους ήταν ουσιαστικά αποκλεισμένοι οι φοιτητές. Ήταν ο τόπος στον οποίο οργανώνονταν οι δουλείες αυτών των εγκληματικών οργανώσεων. Το λέω αυτό γιατί την ημέρα που έγινε η επιχείρηση στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μας είπαν τι πράγματα είναι αυτά; Γιατί ταλαιπωρεί η αστυνομία τους φοιτητές, γιατί τους βάζει σε κινδύνους, γιατί πυροβόλησε η αστυνομικός αυτόν που πήγε να τη σκοτώσει, κλπ.

Η πραγματικότητα είναι ότι στην πρόσφατη επιχείρηση ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με τον τρόπο που περιέγραψα και δεν αντιδρούσε για το γεγονός ότι τα παιδιά, οι φοιτητές βρίσκονταν σε ένα χώρο και συναγελάζονταν υποχρεωτικά με σεσημασμένους κακοποιούς. Θυμίζω ότι σε βάρος του επικεφαλής που τραυματίστηκε από τις σφαίρες της αστυνομικού, εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα, ο τύπος δηλαδή κρυβόταν επί δύο και τρία χρόνια στην εστία και για μεγάλο διάστημα είχε πάει στην Αλβανία. Κατά τον ίδιο τρόπο η Αστυνομία έδρασε και στο ΑΠΘ και όπου αλλού χρειάστηκε».

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις