Σε Μεσσηνία και Αργολίδα κλιμάκιο του Δ.Σ. Ε.Α.Α.Λ.Σ

Το διήμερο 21-22/9/2022 κλιμάκιο του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Λ.Σ. μετέβη στην Καλαμάτα και την Αργολίδα, όπου πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις με τα μέλη των συλλόγων/σωματείων/ενώσεων αποστράτων Λ.Σ., που λειτουργούν στις περιοχές αυτές.

Ειδικότερα, την 21/9/2022 στην Καλαμάτα το κλιμάκιο ΕΑΑΛΣ συναντήθηκε με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας Πλοίαρχο Λ.Σ. κ. Νικ. Κωνσταντέλλη, ως και με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Αποστράτων Λ.Σ. Νότιας Πελοποννήσου κ. Κων. Μιχαλόπουλο και τα μέλη της Ε.Α.Λ.Σ.Ν.Π.

Από την ΕΑΑΛΣ έγινε εκτενής ενημέρωση για τις παραστάσεις διαμαρτυρίας, που πρόσφατα και από κοινού διενήργησαν οι φορείς εκπροσώπησης των εν ενεργεία (Π.Ε.Α.Λ.Σ. & Π.Ο.Λ.) και απόστρατων (ΕΑΑΛΣ) στελεχών του Λ.Σ. για το φλέγον ζήτημα της επιχειρούμενης από την Κυβέρνηση συρρίκνωσης κατά το ήμισυ (από 4% σε 2% για τα Μ.Τ. και από 2% σε 1% για τους Ε.ΛΟ.Α.) των κρατήσεων επί των δαπανών των εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που αποδίδονται εν συνεχεία στα Μετοχικά Ταμεία τους.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε ενημέρωση για σειρά προτάσεων/πρωτοβουλιών της νέας Διοίκησης της ΕΑΑΛΣ κατά το πρώτο 5μηνο της θητείας της [όπως, την ηλεκτρονική έκδοση περιοδικού ΕΑΑΛΣ με ταυτόχρονη επιστροφή των εξοικονομούμενων πόρων στα μέλη, την ανακαίνιση και λειτουργία γραφείου/παραρτήματος ΕΑΑΛΣ στο κτίριο Αρχηγείου ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, την πρόταση καθιέρωσης γραφείου Αποστράτων στην ισχύουσα δομή του Αρχηγείου ΛΣ/ΕΛΑΚΤ, την πρόταση επαναλειτουργίας help-desk στο Ν.Ν.Α. για καλύτερη εξυπηρέτηση των αποστράτων Λ.Σ., την ενεργό συνεισφορά ΕΑΑΛΣ για τη θέσπιση ειδικού φορέα (ΝΠΔΔ) στο ΥΝΑΝΠ που μεταξύ άλλων θα είναι αρμόδιος για την επιστημονικά μεθοδολογική συγγραφή της Ιστορίας του Λ.Σ. και την εν γένει πολιτιστική ενδυνάμωση των στελεχών (εν ενεργεία και αποστρατεία) Λ.Σ., την τροποποίηση του ιδρυτικού Καταστατικού ΕΑΑΛΣ με σκοπό τη δημοκρατικότερη λειτουργία της προς όφελος του συνόλου των μελών της κλπ.].

Από την Ε.Α.Λ.Σ.Ν.Π. καλωσορίστηκε με θέρμη το σύνολο των προαναφερθέντων προτάσεων/πρωτοβουλιών της ΕΑΑΛΣ, ως και η με φυσικό τρόπο ενημέρωση των μελών της γι’ αυτές, αφού η φυσική επαφή δίνει τη δυνατότητα σύσφιξης σχέσεων και δημιουργίας στενότερων δεσμών ανάμεσα στα απόστρατα στελέχη Λ.Σ.  Ειδική αναφορά από την Ε.Α.Λ.Σ.Ν.Π. έγινε στο ζήτημα της έλλειψης κατάλληλης στέγασης που την απασχολεί, ενώ προτάθηκε η θέσπιση χρηματικών βραβείων για τα διακριθέντα τέκνα των αποστράτων, η συμμετοχή των περιφερειακών ενώσεων αποστράτων σε ομαδικές αγωγές/προσφυγές και ομοδικίες, στην ανάγκη παροχής συνδρομής για διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων (π.χ. κοπή βασιλόπιτας) για τα μέλη της κλπ.

Από την Ε.Α.Λ.Σ.Ν.Π. ζητήθηκε η αποστολή υπομνήματος αιτημάτων/προτάσεών της στην ΕΑΑΛΣ, προκειμένου εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις για την υλοποίησή τους.

%CE%91%CE%A1%CE%93%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%94%CE%91%201

Την επόμενη μέρα (22/9/2022) το κλιμάκιο της ΕΑΑΛΣ μετέβη στην Αργολίδα (Αγ. Τριάδα Μιδέας), όπου συναντήθηκε και απένειμε αναμνηστικό θυρεό/πλακέτα στο Λιμενάρχη Ναυπλίου Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Παν. Παπακωνσταντίνου, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λ.Σ. «Ο Ιερομάρτυς Φωκάς», του Δ.Σ. και μελών αυτού.

Ακολούθως, από την ΕΑΑΛΣ επανελήφθη στα παριστάμενα μέλη του Συλλόγου Αποστράτων Στελεχών Λ.Σ. «Ο Ιερομάρτυς Φωκάς» η ενημέρωση που έγινε για τα μέλη της Ε.Α.Λ.Σ.Ν.Π. την προηγούμενη μέρα στην Καλαμάτα, ενώ ζητήθηκε η αποστολή υπομνήματος αιτημάτων/προτάσεων του Αργολικού Συλλόγου στην ΕΑΑΛΣ.

%CE%9C%CE%91%CE%AA%CE%A3%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9B%CE%99

Συμπερασματικά, οι ως άνω συναντήσεις διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και θερμό κλίμα και συνετέλεσαν στην πλήρη ενημέρωση, κατανόηση και ομοιόμορφη ευαισθητοποίηση των απόστρατων στελεχών ΛΣ της περιφέρειας για το πάγιο διεκδικητικό πλαίσιο και τα εκάστοτε επίκαιρα ζητήματα, που απασχολούν τους αποστράτους Λ.Σ. σε ολόκληρη την επικράτεια.

Περαιτέρω, οι συναντήσεις αυτές ανέδειξαν την ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης και διατήρησης βιώσιμων σχέσεων ανάμεσα στα εν ενεργεία και σε αποστρατεία στελέχη Λ.Σ., που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη αφενός για την συνεχή ενδυνάμωση του γνήσιου δεσμού των στελεχών Λ.Σ., αφετέρου δε για την εξεύρεση λύσεων σε λειτουργικής φύσεως θέματα, που απασχολούν τη συλλογική δράση των τοπικών φορέων εκπροσώπησης των αποστράτων, η επίλυση των οποίων είναι ζωτικής σημασίας για τους φορείς αυτούς.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λαιμός: Γιορτάζει τα 50 χρόνια του στη μουσική και τη θάλασσα με μια συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

«Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος»: Η παραπάνω άποψη του Νίτσε μοιάζει να εκφράζει απόλυτα τον Γιώργο Λαιμό, έναν άνθρωπο που, επί σειρά ετών, καταρρίπτει τα στερεότυπα που θέλουν τους πλούσιους και ισχυρούς να θεωρούν την κάθε μορφής ευαισθησία

Συνταξιούχος αστυνομικός έπεσε θύμα απάτης από κέντρο αισθητικής, του πήραν μισό εκατομμύριο ευρώ

Νέα στοιχεία για καταγγελίες που αφορούν τον όμιλο κλινικών αισθητικής δερματολογίας και πλαστικής χειρουργικής που εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής και ξυλοδαρμού υπαλλήλων ανταγωνιστικής επιχείρησης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Πρόκειται για την περίπτωση ενός συνταξιούχου αστυνομικού που αναγκάστηκε να δώσει μισό εκατ.

Ο ιός που αυξάνει κατά 30% τον κίνδυνο εγκεφαλικού και εμφράγματος

Απειλή και μάλιστα μακροπρόθεσμη για την ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία θα μπορούσε να αποτελέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, όπως αποκαλύπτει νεότερη συγκεντρωτική μελέτη Αυξημένο κίνδυνο για την υγεία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει ο ιός του έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με

Ο 28χρονος που εκτελέστηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου»: «Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος» – Το χρονικό της υπόθεσης

«Μανούλα μου γλυκιά είμαι αθώος, αθώος, αθώος…» ήταν τα τελευταία λόγια που κατάφερε να εκστομίσει ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος της Χωροφυλακής στις 07:06 το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 1968. Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στο