Σε προεκλογικό πυρετό κόμματα και αρχηγοί – Τα σενάρια και οι δυνάμει πρωθυπουργοί – Ο πόλεμος των βίντεο για τα πεπραγμένα

Με το δικό του στυλ ο κάθε πολιτικός αρχηγός διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα που παραπέμπει στην αμερικανική στρατηγική της απευθείας επαφής με τους πολίτες «χωρίς διαμεσολαβητές» όπως λέγεται. Σέλφι, συζήτηση με τους πολίτες.

Η μάχη της περιφέρειας σε ρυθμούς προεκλογικού ροκ, θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των περιοδειών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Το δίλημμα Μητσοτάκης ή Τσίπρας, κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με κάθε αφορμή και από τα δυο κόμματα. Εκεί εστιάζεται η βασική επιχειρηματολογία. Κυβερνητικά πεπραγμένα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και είναι ένα ευνοϊκό πεδίο αντιπαράθεσης γι αυτήν λόγω του «βεβαρυμένου παρελθόντος» της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά και της δικής της πολιτικής διαχείρισης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με πανδημία και ενεργειακή κρίση μαζί με πόλεμο.

«Θέλω να μιλήσω για κάτι για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη από την Κω. «Και χάρηκα πολύ για αυτό» τόνισε. «Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί, το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ.Τσίπρας οποίος επισκέπτεται τη Μυτιλήνη να έχει την ίδια εμπειρία, ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό, γιατί πολύ απλά το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε» τόνισε.

Η ΝΔ έβγαλε και βίντεο με δηλώσεις του τότε πρωθυπουργού και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, τις άθλιες συνθήκες στις δομές κλπ. Η ίδια τακτική θα ακολουθείται για όλους τους κυβερνητικούς τομείς και ιδιαίτερα σε αυτούς όπου υστερεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Door to door
Με το δικό του στυλ ο κάθε πολιτικός αρχηγός διεξάγει έναν προεκλογικό αγώνα που παραπέμπει στην αμερικανική στρατηγική της απευθείας επαφής με τους πολίτες «χωρίς διαμεσολαβητές» όπως λέγεται. Σέλφι, συζήτηση με τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους υπουργούς και βουλευτές το επόμενο τρίμηνο, να μην χαλαρώσουν λόγω καλοκαιριού και να κάνουν κομματικές περιοδείες για να στείλουν το μήνυμα ότι είναι «δίπλα στον κάθε πολίτη». Το πρόγραμμα ετοιμάζει ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έκανε περιοδεία στο Ρέθυμνο. Όλοι οι υποψήφιοι κάνουν και τον προσωπικό τους προεκλογικό αγώνα. Πολύ πιο δύσκολο όσοι και όσες κατεβαίνουν για πρώτη φορά. Χαρακτηριστική είναι η μάχη που δίνεται στην Ανατολική Αττική με τους νεοφερμένους Στέλιο Πέτσα και Σοφία Ζαχαράκη.

Χάος!
Ο Αλέξης Τσίπρας από την Μυτιλήνη ζήτησε και πάλι εκλογές. «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι οι κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023, όμως, επειδή ο εκλογικός αιφνιδιασμός δεν προαναγγέλλεται, το αντίθετο, ουδείς στο πολιτικό σύστημα βάζει το χέρι του στην φωτιά για την ημερομηνία των εκλογών» δήλωσε. Μία ημερομηνία που συζητείται στην Κουμουνδούρου είναι ακόμη και η 11η Σεπτεμβρίου.

Ο κ.Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα κερδίσει όποτε και αν γίνουν. Στη συνέντευξη του στην Όλγα Τρέμη στο newsbomb δήλωσε ότι δεν κοιμάται τα βράδια γιατί αναλογίζεται ότι «θα παραλάβει χάος όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στα εθνικά θέματα». Κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση σαν ανώνυμη εταιρία και ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική».

Νέος ΣΥΡΙΖΑ;
Ο Αλέξης Τσίπρας παίζει πλέον και το χαρτί το «νέου ΣΥΡΙΖΑ» όπως τον θεωρεί. Βγήκε από τις εσωκομματικές κάλπες απόλυτος κυρίαρχος και εμφανίζεται αποφασισμένος να διαλύσει τις συνιστώσες ή να τις αναγκάσει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, λειτουργώντας ως ρεύματα σκέψεις, χωρίς να προκαλούν εσωκομματικές κόντρες οι οποίες πλήττουν την εικόνα του κόμματος. Δεν φαίνεται διατεθειμένος να δώσει ειδικούς ρόλους στην «ομπρέλα». Επιχειρεί να προσεγγίσει ένα άλλο εκλογικό ακροατήριο, αλλά με το ρίσκο να πάρει ακόμη και διαζύγιο από το παλιό μικρό αριστερό κόμμα. Το στοίχημα είναι δύσκολο, θα φανεί στις κάλπες πως θα αποτυπωθεί.

Ο Ανδρουλάκης
Όσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη είναι αποφασισμένος να μην ανοίξει τα χαρτιά του σε σχέση με τις κυβερνήσεις συνεργασίας στις οποίες θα κληθεί να παίξει ρόλο ρυθμιστή εάν η ΝΔ που φαίνεται ότι θα είναι το πρώτο κόμμα, δεν πάρει αυτοδυναμία. Δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει σε ρόλο πρωταγωνιστή από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, χωρίς, όμως να είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας και χωρίς να αποκλείει και τον εαυτό του!

Θέσεις!
Πέρα από τα επικοινωνιακά ευφυολογήματα, ο πραγματικός πήχης είναι οι θέσεις των κομμάτων. Ο κ.Ανδρουλάκης διολισθαίνει στο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ. «Αντί να ακολουθεί τον μηδενιστικό αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι ανέχεται την κερδοσκοπία κι ότι ακολουθεί πολιτική Πόντιου Πιλάτου, καλό είναι να εξηγήσει στους πολίτες γιατί το κόμμα του ψήφισε «παρών» στην φορολόγηση του 90% των υπερεσόδων, των εταιρειών ενέργειας, που είναι μακράν ο υψηλότερος φόρος τέτοιου είδους στην Ευρώπη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Αν η επιλογή του «παρών», δεν είναι ο ορισμός της τακτικής του Πόντιου Πιλάτου, τότε τι είναι; Ο κ. Ανδρουλάκης αντί να προσπαθεί συνεχώς να πατάει σε δύο βάρκες, οφείλει να παίρνει καθαρή θέση.»

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ
Σήμερα ξεκινάει και το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σάββατο και Κυριακή οι 2.393 σύνεδροι που αναδείχθηκαν από 82.757 μέλη θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε επίκαιρες θεματικές ενότητες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από αρκετές ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις νεολαίας, που διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ, όπως ο πρόεδρος της IYDU Michael Dust, η πρόεδρος του YEPP Lidia Pereira και εκπρόσωποι Οργανώσεων που ανήκουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Ουκρανία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Κροατία, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

Σε προεκλογικό πυρετό κόμματα και αρχηγοί – Τα σενάρια και οι δυνάμει πρωθυπουργοί – Ο πόλεμος των βίντεο για τα πεπραγμένα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέγα και ασυγχώρητο λάθος η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρωθυπουργός σε δήλωση του στην εφημερίδα «Το Βήμα» υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε για την υποκλοπή Την Δευτέρα θα τοποθετηθεί επισήμως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών από την ΕΥΠ, ωστόσο σήμερα έδωσε μια πρόγευση του

Παγκόσμιο ρεκόρ παραγγελιών από τους Έλληνες εφοπλιστές

Με ταχύ ρυθμό θα διογκωθεί τα επόμενα χρόνια ο στόλος πλοίων μεταφοράς LNG και LPG των Ελλήνων εφοπλιστών, καθώς συνεχίζουν τις επενδύσεις σε νέο τονάζ, φτάνοντας, μάλιστα, σε αριθμό-ρεκόρ στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι

Αίγινα: Πλοίο με 591 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά τη διαδικασία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ» Ν.Π. 11228, στον λιμένα ν. Αίγινας, σημειώθηκε ελαφριά πρόσκρουση στον προβλήτα, ενώ το πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Αίγινας. Παράλληλα ενεπλάκη ο κάβος πρόσδεσης στο δεξιό

Δυσφορία στη Δύση για τη σύσφιξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας

Την ανησυχία της Δύσης για την αυξανόμενη οικονομική συνεργασία Ερντογάν-Πούτιν, καταγράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times. «Οι δυτικές πρωτεύουσες ανησυχούν όλο και περισσότερο για την εντατικοποίηση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντιμίρ