Η ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο απευθύνουν σαφή έκκληση να σταματήσει ο διαχωρισμός των κοινωνικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η κοινωνική προστασία, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η συμμετοχή των συνδικάτων είναι βασικές προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν οι κοινωνίες να κινηθούν προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο», αναφέρει η ΓΣΕΕ με αφορμή την 5η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει: «Όλοι χρειαζόμαστε ένα υγιές περιβάλλον και την προστασία των πόρων της γης, προκειμένου να ικανοποιήσουμε και τις ανάγκες των μελλοντικών γενεών. Πρέπει να υποστηρίξουμε την ενσωμάτωση των κοινωνικών και περιβαλλοντικών προκλήσεων σ’ όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων.

Η κρίση, είτε αυτή είναι οικονομική είτε υγειονομική ή και γεωπολιτική δε θα πρέπει να παρουσιαστεί ως μια δικαιολογία έτσι ώστε να επιστρέψουμε στο παρελθόν ή να παραμείνουμε στάσιμοι.

Φέτος, οι προσπάθειες της ΓΣΕΕ προσανατολίζονται στην προώθηση μιας φιλόδοξης και δίκαιης συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, στην επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομίας η οποία θα σέβεται τους εργαζόμενους, τις κοινότητές τους και το περιβάλλον και θα επιτρέπει στα συνδικάτα να αναλύσουν και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει η μετάβαση προς πιο βιώσιμα πρότυπα ανάπτυξης.

Το φετινό θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “Μόνο μια Γη” και όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα τα συνδικάτα, “Δεν υπάρχουν δουλειές σ’ ένα νεκρό πλανήτη”.

Τα συνδικάτα, γνωρίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί μια επιτυχημένη και διαρκής παγκόσμια μετάβαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα είναι η οικοδόμηση κοινωνικής συναίνεσης, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι μέρος των τοπικών, βιομηχανικών και εθνικών σχεδίων.

Τα συνδικάτα έχουν καταθέσει σε φορείς και πολιτεία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τεκμηριωμένες προτάσεις για μια Δίκαιη Μετάβαση χωρίς αποκλεισμούς και με έμφαση στον κοινωνικό διάλογο.

Ας συνεργαστούμε και ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον με ασφαλείς θέσεις εργασίας, βιώσιμες οικονομίες και πάνω απ΄όλα έναν ασφαλή και υγιή πλανήτη».

Η ΓΣΕΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Ραγκούσης: Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη εξετάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος για την 8μηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των τακτικών μεταθέσεων 2022 στο Λιμενικό Σώμα

Στη Βουλή έφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης, την Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ), αναφορικά με την αναιτιολόγητη 8μηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των τακτικών μεταθέσεων 2022, τη μη τήρηση του ισχύοντος

Αλεξίπτωτο θαλάσσης: Τα μέτρα ασφαλείας και οι κανονισμοί – Ο εκπρόσωπος του υπ. Ναυτιλίας εξηγεί

Τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια ενός θαλάσσιου σπορ φέρνει στο προσκήνιο ο τραγικός θάνατος μιας 62χρονης Ελληνίδας, η οποία έκανε αλεξίπτωτο θαλάσσης στα Σύβοτα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Κοκκάλας εξήγησε

Χαλκιδική: Θάνατος 81χρονης λουόμενης στη παραλία Διονυσίου Νέας Προποντίδας

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας Διονυσίου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής, μία 81χρονη γυναίκα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε την 81χρονη στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το

Βενιζέλος: Μεγάλο σφάλμα η θέση του πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν τυπικά νόμιμη

Για «σφάλμα» έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «νόμιμη» την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη «να κινηθούν αμέσως τα αρμόδια όργανα της ποινικής δικαιοσύνης». Η