Σε ρυθμούς Συνεδρίου κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ

Oι σχεδόν 40.000 άνθρωποι που ψήφισαν (σε σύνολο 61.000 μελών) ήταν ένα ηχηρό μήνυμα

Στους ρυθμούς του 3ου Συνεδρίου του, το οποίο και εν πολλοίς θα βάλει τις βάσεις για τον πολιτικό προσανατολισμό του για τα επόμενα χρόνια, κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί οι εργασιές του Συνεδρίου να δώσουν στο κόμμα του την απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται ενόψει του κρίσιμου διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι τις επόμενες εκλογές, έτσι ώστε να πετύχει την πολυπόθητη ανατροπή.

Τα πράγματα, όμως, δεν αναμένεται να κυλήσουν αποκλειστικά και μόνο στους πανηγυρικούς τόνους που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει, καθώς η «πληγωμένη» από τη διαδιακασια εκλογής συνέδρων εσωκομματική μειοψηφία της «Ομπρέλας», σκοπεύει να θέσει τη δική της ατζέντα και να σταθεί απέναντι στις καταστατικές αλλαγές που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην Κουμουνδούρου η ικανοποίηση για τον τρόπο που εξελίχθηκε η εκλογή των 5.000 συνέδρων, είναι διάχυτη. Μάλιστα, θεωρούν ότι η μαζική συμμετοχή των κομματικών μελών αποτελεί το πρώτο βήμα για να περάσει το κόμμα τους στην επόμενη φάση και να μετατραπεί σε έναν «ζωντανό» οργανισμό, όπου όλες οι μεγάλες αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη βάση.

Όπως, άλλωστε σχολίαζαν και οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι σχεδόν 40.000 άνθρωποι που ψήφισαν (σε σύνολο 61.000 μελών) ήταν ένα ηχηρό μήνυμα. Αν και δημόσια δεν προσδιορίζουν ποιοι ήταν οι παραλήπτες του μηνύματος, ωστόσο καθίσταται ευκόλως αντιληπτό ότι αναφέρονται στους συντρόφους τους που ανήκουν στη μειοψηφία και οι οποίοι διαφωνούν με τις αλλαγές που έχει εισηγηθεί ο αρχηγός τους.

Όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψη το Νewsbomb.gr, βασική αντίθεση της «Ομπρέλας», δηλαδή της ομάδας στην οποία συσπειρώνονται οι «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τη λεγόμενη «παλαιά φρουρά» -Νίκο Φίλη, Νίκο Βούτση, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα- είναι η εκλογή του πρόεδρου και της Κεντρικής Επιτροπής απευθείας από τα κομματικά μέλη και όχι από το Συνέδριο, αλλά και ο πολιτικός προσανατολισμός που θα έχει το κόμμα την επόμενη ημέρα.
Πάντως, όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές που προκρίνει ο Αλέξης Τσίπρας θα περάσουν πανηγυρικά από το Συνέδριο, καθώς οι συντριπτική πλειοψηφία όσων θα λάβουν μέρος είναι από τις ομάδες των «προεδρικών». Αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, τότε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν εκ νέου στις εσωκομματικές κάλπες στις 15 Μαΐου για να εκλέξουν αρχηγό και τα 300 νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μερίσματα Μετοχικών Ταμείων: Αυξήσεις και αναδρομικά σε απόστρατους–«Πράσινο φως» για 13ο μέρισμα ΜΤΣ

Επαναφορά των «Δώρων» (έκτακτων μερισμάτων) από το 2023 και στα μερίσματα των αποστράτων από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), μόνιμες αυξήσεις και αναδρομικά από την οριστική κατάργηση των μνημονιακών περικοπών 5% ως 20% στα μερίσματα όλων των αποστράτων και αύξηση

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Εγκρίθηκε από αρμόδια επιτροπή Βουλής–Πότε ψηφίζεται

Εγκρίθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με τις αλλαγές που έγιναν δεκτές από

ΑΕΝ Σύρου: Μία μικρή σχολή με μεγάλη ιστορία

Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου ιδρύθηκε πριν από έξι δεκαετίες ως Δημόσια Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με απόφαση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας επί υπουργίας Γ. ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και έκτοτε στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο που φιλοξενούσε από τον προπερασμένο αιώνα την Αγγλική

Το παρασκήνιο της ρύθμισης για το κόμμα Κασιδιάρη…

Στη Βουλή κατατέθηκε χθες η τροπολογία της κυβέρνησης με στόχο το «φρένο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές. Η…   τροπολογία, που θα ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη, φέρει τροποποιήσεις σε σχέση με το αρχικό κείμενο και είναι πιο συγκεκριμένη όσον