Seawise Giant: Το “θαύμα” της ναυπηγικής

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ”

Το πλοίο “Seawise Giant”, ένα αληθινό θαύμα της ναυπηγικής επιστήμης, έμεινε ονομαστό στην ιστορία της ναυτιλίας για τα στατιστικά επιτεύγματα που κατείχε και το έκαναν να ξεχωρίζει στον κόσμο της θαλασσοπλοΐας.

Με ολικό μήκος 458 μέτρα (1.504 πόδια), καταγράφεται ως το μακρύτερο αυτοκινούμενο πλοίο που ναυπηγήθηκε ποτέ.  Το κολοσσιαίο πλοίο είναι ένα μνημείο της μηχανικής και της ανθρώπινης φιλοδοξίας να κατακτήσει τους ωκεανούς του πλανήτη.

Η πλοήγηση αυτού του πλοίου-μαμούθ δεν ήταν καθόλου αμελητέος άθλος. Ταξιδεύοντας σε πλήρη ταχύτητα, χρειαζόταν θαλάσσια διαδρομή 5,5 ναυτικών μιλίων (περίπου 9 χιλιομέτρων) για να φτάσει σε πλήρη στάση. Η εντυπωσιακή αυτή απόσταση ήταν ενδεικτική της ορμής του πλοίου και του μεγέθους των προκλήσεων που αντιμετώπιζε το πλήρωμά του κατά τη διαχείριση αυτού του χαλύβδινου όγκου.

Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα κύρια χαρακτηριστικά του “Seawise Giant”.

Μόνο το πηδάλιό του ζύγιζε 230 τόνους, βάρος που ήταν δηλωτικό της δύναμης του συστήματος πλοήγησης του σκάφους.

Η προπέλα που ωθούσε αυτόν το θαλασσινό “λεβιάθαν” είχε το εντυπωσιακό βάρος των 50 τόνων, παραπέμποντας στις δυνάμεις που απαιτούνταν για την περιστροφή της και για την κίνηση του πλωτού κολοσσού ανάμεσα στα κύματα.

Ακόμα και η άγκυρά του, απαραίτητο εξάρτημα για την ασφαλή αγκυροβολία του πλοίου στους λιμένες του πλανήτη, δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη, αφού είχε το εντυπωσιακό βάρος 36 ολόκληρων τόνων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετώντας πάνω από την Καλαμάτα

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Στο αμέτρητο πλήθος των εταιρειών παγκοσμίως, λίγες είναι εκείνες που μπορούν να καυχηθούν ότι ίδρυσαν μια πλήρως λειτουργική σχολή πιλότων σε ξένη επικράτεια και που την είδαν να διαπρέπει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το αξιοθαύμαστο

Το άγνωστο «στρατηγείο» μη επανδρωμένων αεροσκαφών – ΦΩΤΟ

Τροποποιήθηκε και διαμορφώθηκε εξ ολοκλήρου κατόπιν πρωτοβουλίας και προσωπικής εργασίας της 4μελούς ομάδας σ’ ένα υπερσύγχρονο «στρατηγείο» μεταφοράς πτητικών μέσων (drones) και απαραίτητου εξοπλισμού. Μπορεί να λειτουργήσει ως Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στον τόπο των συμβάντων, καθώς οι εκάστοτε επικεφαλής, ευρισκόμενοι σε

Η καταραμένη μέρα των ναυτικών: πάνω από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – το ένα στο Αιγαίο

Κι αν η 26η Σεπτεμβρίου, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, δεν είναι καταραμένη μέρα για τους ναυτικούς, τότε ποια είναι; Περισσότεροι από 3000 νεκροί σε τέσσερα ναυάγια που έγιναν σαν σήμερα – τα δύο πλοία ελληνικά και το ένα μάλιστα βυθίστηκε στο Αιγαίο! Σεπτέμβριος 2000:

Το πολύνεκρο ναυάγιο του «Εξπρές Σάμινα»

Το πολύνεκρο ναυάγιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Εξπρές Σάμινα» ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη μεταπολεμική ναυτική τραγωδία, που έπληξε την ελληνική ακτοπλοΐα. Είχε προηγηθεί εκείνη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ηράκλειο» στη Φαλκονέρα, στις 8 Δεκεμβρίου 1966, με τους 224 νεκρούς. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 22:15 της 26ης

Μετάβαση στο περιεχόμενο