Σενάρια ανασχηματισμού μέχρι τα τέλη Μαΐου και εθνικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου

Η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας φαίνεται να επισπεύδει τις διαδικασίες
Σενάρια ανασχηματισμού μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και εκλογές στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου φέρεται να επεξεργάζεται ο πρωθυπουργός, μετά από σχετικές εισηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε το Mega, το γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας δεν φαίνεται να υποχωρούν σύντομα και ο χειμώνας προβλέπεται δύσκολος, καθώς αναμένεται να επανακάμψει η πανδημία, οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Άλλωστε, το πολιτικό κλίμα τον τελευταίο καιρό δείχνει ξεκάθαρα, ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο.

Έτσι, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος, με σημαντικές μετακινήσεις κορυφαίων προσώπων αλλά όχι αποπομπές.

Αμέσως μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να στηθούν κάλπες για εθνικές εκλογές, με επικρατέστερες ημερομηνίες της 25η Σεπτεμβρίου ή τις 2 Οκτωβρίου, προκειμένου οι επόμενες εκλογές, αφού αυτές θα γίνουν με απλή αναλογική και πιθανολογείται ότι δεν θα δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, να διεξαχθούν στα μέσα Οκτωβρίου.

Σενάρια ανασχηματισμού μέχρι τα τέλη Μαΐου και εθνικών εκλογών στις 2 Οκτωβρίου

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative