Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία – Ανέσυραν πτώμα άνδρα στη Βερόνα – Πλημμύρες και στο Βένετο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιφέρεια Βένετο – Αναζητούν εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα κοντά στο Μιλάνο

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει τη βόρεια Ιταλία από το βράδυ της Τετάρτης, με πολλές περιοχές να έχουν πλημμυρίσει.

Στην Βερόνα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, οι πυροσβέστες ανέσυραν το πτώμα ενός άνδρα από περιοχή που είχε πλημμυρίσει.

Μετά από το Μιλάνο, πρωτεύουσα της Λομβαρδίας, η κακοκαιρία έπληξε και την περιφέρεια Βένετο, στην βορειοανατολική Ιταλία.

 

«Κανείς δεν περίμενε τέτοιες πλημμύρες στα μέσα Μαΐου, αντιμετωπίζουμε μια τρομερά δύσκολη κατάσταση», δήλωσε ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια.

Στην πόλη της Βιτσέντσα, τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ζημιές σε αυλές και ισόγεια σχολείων, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Σε πολλές αγροτικές περιοχές του Βένετο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και σήμερα, Πέμπτη, όπως επίσης δημοτικά πάρκα και κέντρα άθλησης.

Πλημμυρισμένη περιοχή στην επαρχία Βένετο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Βένετο

Όπως συνέβη και στο Μιλάνο, η χρήση ειδικών δεξαμενών, επέτρεψε να μειωθεί η στάθμη του νερού σε σειρά ποταμών. Μάλιστα, η περιφέρεια Βένετο, το απόγευμα της Πέμπτης, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με χρήση ειδικών κονδυλίων για την αποκατάσταση των ζημιών.

Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν πάνω από 700 επιχειρήσεις σε όλη την βόρεια Ιταλία, ιδίως στην Λομβαρδία και το Βένετο.

 

Οι αρχές πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στο ιστορικό πάρκο της πόλης Μόντζα, κοντά στο Μιλάνο, για να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από το μένος των υδάτων μπορεί να υπήρχε εγκλωβισμένος κάποιος επιβάτης.

Παράλληλα, σε πολλές αγροτικές περιοχές έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, με την Πολιτική Προστασία να παραμένει σε ύψιστη επιφυλακή.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντοπίστηκε μετά από 58 χρόνια το ναυάγιο της «Φαλκονέρας» – Η αιτία βύθισης του πλοίου

Μετά από 58 χρόνια εντοπίστηκε στα 700 μέτρα βάθος και σε απόσταση 20 ναυτικών μιλίων από την τοποθεσία στην οποία θεωρήθηκε αρχικά ότι είχε βυθιστεί, το ναυάγιο της «Φαλκονέρας». Το κύτος του οχηματαγωγού «Ηράκλειον» που βυθίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1966

Ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγάρικου ηλεκτρικού καταμαράν στο Δούναβη

Ο δήμος της βουλγαρικής πόλης Σιλίστρα ξεκίνησε δοκιμαστικά δρομολόγια του πρώτου βουλγαρικού ηλεκτρικού καταμαράν στον ποταμό Δούναβη. Το σκάφος, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο ενός διασυνοριακού έργου μεταξύ της δημοτικής αρχής της Σιλίστρα και του νομαρχιακού συμβουλίου

Νησιά Άλαντ: Η «Αχίλλειος πτέρνα» της Φινλανδίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Ευρώπη

Η στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, για την οποία η Τουρκία προβάλει συνεχώς τις αντιρρήσεις της, έχει κριθεί απαραίτητη εξαιτίας των άστατων ελληνοτουρκικών σχέσεων. Συχνά η ελληνική διπλωματία επικαλείται το ότι «η Ελλάδα δεν έχει τους γείτονες της Σουηδίας». Η εισβολή

ΜΤΝ: Αναρτήθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών ΜΤΝ & ΕΚΟΕΜΝ 2023 για την Εφορία

Το ΜΤΝ ανάρτησε χτες (24/5/2024) τις Βεβαιώσεις Αποδοχών από το ΜΤΝ και από το ΕΚΟΕΜΝ για το Έτος 2023 που υποβάλλονται αυτούσιες στην Εφορία με τις φορολογικές δηλώσεις των μερισματούχων του Ταμείου. Στις Βεβαιώσεις Αποδοχών εξατομικευμένη πρόσβαση μπορεί να έχει

Μετάβαση στο περιεχόμενο