Shipping: Τα Ομόλογα, η ψηφιοποίηση του Ι. Μαρτίνου, ο Θεοδ. Βενιάμης και τα ναυπηγεία.

Πρόσω ολοταχώς, για τα δύο εταιρικά ομολογιακά των Costamare Shipping και Capital Maritime Trading στην εγχώρια ομολογιακή αγορά γεγονός, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων 2+1 Greeks του NYSE.
  • Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα προχωρήσει και τρίτος εφοπλιστής της ποντοπόρου σε έκδοση ομολογιακού, για να ακολουθήσει μέχρι τέλη Ιουνίου και τέταρτος. 
Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για “ώριμες” συνθήκες, που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ισάριθμες εκδόσεις, ενώ σε πολύ πρώϊμο στάδιο είναι για πέμπτο εφοπλιστή (επίσης εισηγμένο στην Wall Street).
Για τον τελευταίο η διαδικασία είναι στην εκπόνηση της σχετικής πρότασης από την εξειδικευμένη χρηματιστηριακή, που αναλαμβάνει τέτοιες αναδοχές.
  • Η στροφή προς την ελληνική αγορά μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς το τελευταίο διάστημα ανθεί (παράλληλα) ο τομέας των start up σε θέματα ψηφιοποίησης παράμετρος που αφορά (και ) την ναυτιλία σύμφωνα με τον Ιωάννη Μαρτίνο (Signal Group). 
    Η συγκυρία δείχνει ενδιαφέρουσα, καθώς την ίδια στιγμή κάτι κινείται στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ενώ εφοπλιστές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την δημιουργία της “νέας γενιάς” ναυτικών που θα κρατήσουν στην πρώτη θέση (παγκοσμίως) την ελληνόκτητη ναυτιλία.
   Θέμα, που θίγει- με κάθε αφορμή ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης. 
σχετικό το χθεσινό θέμα του Banks...Eλληνες εφοπλιστές επενδύουν σε ολοκαίνουργια πλοία και πετυχαίνουν deals εκατομμυρίων.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαλάσσιος υβριδικός πόλεμος στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο: Η απειλή και τα αντίμετρα της ελληνικής αποτροπής

Ο Θαλάσσιος Υβριδικός Πόλεμος (Maritime Hybrid Warfare – MHW) αναγνωρίζεται από το ΝΑΤΟ ως η νέα παγκόσμια ανερχόμενη απειλή, με την Ελλάδα να τον υφίσταται ήδη από την Τουρκία, η οποία, καθώς εξελίσσεται σε «ανεξέλεγκτο κράτος», μπορεί να εφαρμόσει τις

Τιμητική βράβευση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος

Δηλώσεις  της κα. Μελίνας Τραυλού  κατά τη διάρκεια τιμητικής βράβευσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ από τη Λέσχη Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, «Για την ελληνική ναυτιλιακή μας οικογένεια, αποτελεί εθνικό καθήκον να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Να προσφέρουμε στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό

Παναγιωτόπουλος: Αφήστε τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση – Τι είπε για Α/ΓΕΕΘΑ και προσωπικό ΕΔ

Να αφήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την πολιτική αντιπαράθεση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ανέβηκε στο βήμα της ολομέλειας κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας. Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις σχέσεις του με τον αρχηγό

Η ΛΑΡΚΟ και οι φορολογούμενοι

Η ΛΑΡΚΟ είναι εταιρεία παραγωγής σιδηρονικελίου με ένα μεταλλουργικό εργοστάσιο στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και ορυχεία στις περιοχές της Εύβοιας, του Νέου Κόκκινου Βοιωτίας, την Καστοριά και τα Σέρβια Κοζάνης.  Από το 1963 έως το 1982 λειτούργησε ως ιδιωτική επιχείρηση.  Αλλά