Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν σε ολοκαίνουργια πλοία και πετυχαίνουν deals εκατομμυρίων

Στην Ιαπωνία στρέφουν το βλέμμα οι Έλληνες εφοπλιστές, οι οποίοι επενδύουν σε νεότευκτα, υπερσύγχρονα πλοία, με στόχο την επίτευξη επικερδών συμφωνιών για τη χρονοναύλωσή τους. 

Η Diana Shipping Inc. συμφερόντων της οικογένειας Παληού, υπέγραψε μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής της Μνημόνιο Συμφωνίας για την απόκτηση ενός ιαπωνικού πλοίου Capesize.

Το dry bulker, με χωρητικότητα περίπου 181.500 dwt είχε μικτή τιμή αγοράς 60.164.000 δολ. και θα παραδοθεί στην ναυτιλιακή στις αρχές  του 2022. Η Εταιρεία αναμένει επίσης την παράδοση ενός πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, μεγέθους Kamsarmax μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022.

Η Safe Bulkers, Inc., συμφερόντων του Πόλυ Χατζηιωάννου, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση ενός ιαπωνικού dry bulker χωρητικότητας 82.000 dwt, κατηγορίας Kamsarmax. Η πράδοση του πλοίου έχει προγραμματιστεί για το τέλος του 2023.

Το νεότευκτο πλοίο έχει σχεδιαστεί για να πληροί τις απαιτήσεις του Δείκτη Σχεδιασμού Ενεργειακής Απόδοσης που σχετίζεται με τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου, «EEDI, Φάση 3» για να συμμορφώνεται με τον κανονισμό εκπομπών NOx, NOx-Tier III και θα χρηματοδοτηθεί από τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας.

«Καταφέραμε να αναπτύξουμε ένα επιπλέον νεότευκτο, αδελφό πλοίο στο υπάρχον βιβλίο παραγγελιών, με σχετικά γρήγορη ημερομηνία παράδοσης για τα ιαπωνικά νεότευκτα», σχολίασε σχετικά ο Λουκάς Μπαρμπάρης, Πρόεδρος της Safe Bulkers.

Eπικερδείς συμφωνίες για την TEN

Στο μεταξύ, η TEN Ltd. συμφερόντων του δρ. Νίκου Τσάκου, επέκτεινε τη συμφωνία χρονοναύλωσης δύο δεξαμενόπλοιων κατηγορίας aframax για συνδυασμένη περίοδο 48 μηνών με μεγάλη εταιρεία πετρελαίου

Οι συνολικές συμφωνίες του ομίλου, τα ελάχιστα έσοδα ναύλωσης του πλοίου μεταφοράς Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) και του δεξαμενόπλοιου Shuttle που θα παραδοθούν εντός 2022, εκτιμάται ότι θα αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η πρόσφατη αύξηση των μακροπρόθεσμων ναυλώσεων είναι ένδειξη αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες δεξαμενόπλοιων. Η TEN, ακολουθώντας τη δοκιμασμένη πολιτική απασχόλησης για εξασφαλισμένες συμβάσεις και ανοδικές δυνατότητες θα πρέπει να είναι ο κύριος ωφελούμενος της αναμενόμενης ανάκαμψης της αγοράς, σχολίασε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της TEN.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισαν τα λιμάνια των Τούρκων με κινέζικα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα από την Κίνα ετοιμάζονται να κάνουν «απόβαση» σε τούρκικο λιμάνι με τον τελικό τους προορισμό να παραμένει άγνωστος. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα πλοίο RoRo το οποίο μεταφέρει για την ακρίβεια 3.968 αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην

Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη -Προς στήριξη το ΠΑΣΟΚ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σκοπεύει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση τη νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη. Στο Μέγαρο Μαξίμου επιθυμούν να κλείσει άμεσα το θέμα με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία και εμφανίζονται

Οι ένστολοι που θα είναι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για εκλογές ανάμεσα στους 350 υποψήφιους είναι και πρώην στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας: – Γεώργιος Φεστερίδης απόστρατος αστυνομικός στην Α’ Θεσσαλονίκης – Βασίλης Γκαλογιάννης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛΑΣ –

ΠΟΛ: Επίσκεψη – Παροχή ρουχισμού για όλους τους συναδέλφους του Α’ Λ/Τ Πόρου Κεφαλληνίας

Διαβάστε την ανακοίνωση: Αντιπροσωπεία της ΠΟΛ σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε χειμερινό ρουχισμό (υπηρεσιακό μπουφάν fly jacket) για όλα τα στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Πόρου Κεφαλληνίας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ”ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΕΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε ” https://www.nikoletatos.gr και https://www.facebook.com/daikinbluedealer για την παροχή