Συναντήσεις κ. ΥΝΑΝΠ με τον ΓΓ του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, τους Υπουργούς Μεταφορών του Κατάρ και του Ηνωμένου Βασιλείου και τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας

Σειρά συναντήσεων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είχε σήμερα στο Λονδίνο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού κ. Kitack-Lim.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο κ. Πλακιωτάκης επιβεβαίωσε προς τον Γ.Γ. του ΙΜΟ την αμέριστη υποστήριξη της χώρας μας στους στόχους και το έργο του Οργανισμού, ενώ παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα προώθησης της υλοποίησης της Στρατηγικής του ΙΜΟ για την μείωση των αερίων εκπομπών του θερμοκηπίου από τα πλοία.

Ο κ. υπουργός εξάλλου επεσήμανε προς τον κ. Kitack – Lim ότι η υλοποίηση της στρατηγικής του ΙΜΟ θα πρέπει να γίνει με τρόπο ρεαλιστικό και δίκαιο, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη τον παγκόσμιο χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας όλων των ναυτιλιακών τομέων, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση αναγκαιότητα προώθησης των τεχνικών λύσεων (σε τεχνολογίες, καύσιμα και υποδομές) που θα επιτρέψουν την ενεργειακή μετάβαση της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Νωρίτερα ο κ. Πλακιωτάκης είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών του Κατάρ κ. Jassim Saif Al Sulaiti καθώς και με τον Υφυπουργό Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και αρμόδιο για θέματα ναυτιλίας κ. Robert Courts.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο ναυτιλιακής συνεργασίας της Ελλάδας τόσο με το Κατάρ, όσο και με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και η πρόθεση όλων για περαιτέρω ενίσχυσής της, στη βάση του τετράπτυχου ανταγωνιστικότητα, βιωσιμότητα, ψηφιοποίηση και κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης και ο Καταρινός ομόλογος του συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης των ναυτιλιακών σχέσεων των δύο κρατών μέσο της υπογραφής μιας διακρατικής ναυτιλιακής συμφωνίας.

Εξάλλου, ο κ. Πλακιωτάκης, στην διάρκεια των συναντήσεων συζήτησε τα θέματα που θα απασχολήσουν την 32η σύνοδο της Γεν. Συνέλευσης του ΙΜΟ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην εφαρμογή της αρχικής στρατηγικής του ΙΜΟ για την μείωση των εκπομπών GHG από τα πλοία.

Ας σημειωθεί ότι ο κ. υπουργός αναφέρθηκε και στην διαδικασία για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του Οργανισμού, όπου ως γνωστόν η Ελλάδα είναι υποψήφια για επανεκλογή στην κατηγορία «Α», ως κράτος με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην παροχή υπηρεσιών διεθνών θαλάσσιων μεταφορών.

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης είχε εθιμοτυπική συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Νικήτα.

Σχετικές εικόνες

00010203040506070809101112131415

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ο σεισμός στην Τουρκία δείχνει την ανάγκη οι γείτονες να δίνουν ο ένας χείρα βοηθείας στον άλλον

Τα συλλυπητήρια της Ελλάδας για την απώλεια ζωών από τον σεισμό στην Τουρκία εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας ότι «επαναφέρει τελικά στο προσκήνιο την ανάγκη οι γείτονες ο ένας να

Υποψήφιοι του ΚΚΕ από τον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε, σε εκδήλωση του Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκε χτες, τις υποψηφιότητες για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές από τον συγκεκριμένο χώρο. Οι υποψήφιοι είναι: –Γιάννης Αγγέλου, συνταγματάρχης ε.α, υποψήφιος στα Δωδεκάνησα.

«Ever Acme»: Το πέρασμα του γιγαντιαίου containership από τη Διώρυγα του Σουέζ [Video]

Το παρθενικό του ταξίδι σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς κόμβους θαλάσσιων μεταφορών πραγματοποίησε το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Acme», τραβώντας πάνω του όλα τα βλέμματα. Το «Ever Acme» παραδόθηκε τον περασμένο μήνα από την κινεζική ναυπηγική εταιρεία Hudong-Zhonghua

Οκτώ επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε.

Οκτώ επενδυτικά σχήματα υπέβαλαν στις 3/2/2023 στο ΤΑΙΠΕΔ φακέλους εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε., μέσω πώλησης πλειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Τα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):