Σημαντική Μισθολογική και Βαθμολογική εξέλιξη για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αναδημοσιεύουμε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λιμενικών(Π.Ο.Λ.)

Σε συνέχεια έκδοσης την 14/08/2023 της υπ’ αριθμ. 43/2023 Εγκύκλιου του e-ΕΦΚΑ ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σύμφωνα με αυτή δίνεται πλέον η δυνατότητα για χρήση της «μάχιμης» 5ετίας είτε ως συντάξιμος ή, εναλλακτικάως χρόνος πραγματικής ασφάλισης δηλαδή ως χρόνος βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής.

Στην ουσία κατόπιν αιτήματος του στελέχους θα προσμετράται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας με την άμεση βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη (έως και 3 κλιμάκια ) που αντιστοιχεί στα 5 έτη. Ο χρόνος αυτός θα εξακολουθεί να προσμετράται και ως χρόνος για την συμπλήρωση των 40 ετών και την αυτόματη αποστρατεία του.

Σημαντική παράμετρος που περιλαμβάνεται μέσα στην εγκύκλιο είναι το χρονικό διάστημα της πενταετούς υπηρεσίας για τον οποίο επιθυμεί το στέλεχος να αναγνωρίσει.

Ανωτέρω ισχύουν και για τα στελέχη που έχουν ήδη αναγνωρίσει την 5ετία.

Καθώς με την εν λόγω εγκύκλιο ζητείται να ενημερωθεί το προσωπικό αρμοδιότητάς των αντίστοιχων Υπηρεσιών όπου μεταξύ αυτών και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος παρακαλούμε για την υπομονή σας μέχρι την έκδοση αυτών από την αρμόδια διεύθυνση.

Η Ομοσπονδία μας επικοινώνησε με τον ΕΦΚΑ και έχει προβεί ήδη σε ενέργειες απευθυνόμενη στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ προκειμένου εν συνεχεία να επανέλθουμε,  με νεότερη ανακοίνωσή μας  για να σας ενημερώσουμε , εκτενέστερα και πληρέστερα σχετικά με τα οφέλη ανά περίπτωση χρήση της καθώς και για την διαδικασία  που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Η Π.Ο.Λ. παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα που αφορούν στα στελέχη, ενημερώνει και παρεμβαίνει, προκειμένου τα αποτελέσματα της εκπροσώπησής των συναδέλφων να τιμώνται πάντα με θετικό πρόσημο .

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Λ. Βόλου: Ευχαριστήριο σημείωμα σε Κ. Λ. Πειραιά

Ευχαριστήριο Σημείωμα Είναι πλέον γνωστές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις, που βιώνουμε στη Θεσσαλία και στον Βόλο. Οι συνθήκες που αντιμετωπίζουμε όλοι όσοι διαβούμε εδώ είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές, ακόμη και στην προμήθεια των πιο βασικών αγαθών, όπως το πόσιμο νερό.

Παρμενίων 23: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τη μεγαλύτερη ελληνική στρατιωτική άσκηση [Βίντεο]

Η άσκηση περιείχε και το σενάριο αναχαιτίσεις αεροσκαφών με την κωδική ονομασία Renegade που εντυπωσίασε. Την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», κατά την οποία συνεξετάζεται η άσκηση του Πολιτικού

Νέες αποκαλύψεις για τα μαρτύρια της γυναίκας που βίαζε και εξέδιδε ο αστυνομικός – Πώς την πλησίασε

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας αστυνομικός ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό κατ’ εξακολούθηση προέβη η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Ο άνδρας εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και το γεγονός ότι εκτελούσε υπηρεσία στην ίδια περιοχή όπου δραστηριοποιείτο μία

Μετάβαση στο περιεχόμενο