Σκιάθος: 2.400 γραμμάρια κοκαΐνης ξέβρασε η θάλασσα

Είναι άγνωστο εάν τα πακέτα αφέθηκαν στην παραλία για να παραλάβει ο διακινητής ή πετάχτηκαν στη θάλασσα από τον φόβο μην γίνουν αντιληπτοί οι έμποροι από το λιμενικό.

Εθελοντές που καθάριζαν την ακτή Αγιος Παντελεήμονας στη Σκιάθο εντόπισαν δυο πακέτα τυλιγμένα με μονωτική ταινία και έκτοτε άρχισε η έρευνα για να βρεθούν οι έμποροι των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα την ώρα που οι εθελοντές καθάριζαν την ακτή μάζεψαν τα πακέτα αλλά η μία ομάδα αποφάσισε να πετάξει το ένα πακέτο στα σκουπίδια.

Το άλλο πακέτο συλλέχθηκε από εθελοντή ο οποίος όταν έπιασε στα χέρια του το δεύτερο πακέτο, υποψιάστηκε ότι μπορεί να είναι κάτι ύποπτο και αποφασίστηκε να κληθεί το λιμεναρχείο.

Οι λιμενικοί ξεκίνησαν έρευνα και βρέθηκαν μπροστά σε 2.400 γραμμάρια κοκαϊνης.

Χύθηκε και στη θάλασσα

Σύμφωνα με το magnesianews.gr οι δύο συσκευασίες φαίνεται ότι είχαν κλειστεί με μονωτική ταινία, αλλά δεν ήταν κλεισμένες αεροστεγώς κι έτσι αρκετή ποσότητα αναμίχτηκε με θαλασσινό νερό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς το βάρος τους.

Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο, αλλά κρατήθηκε μυστικό και σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα.

Είναι άγνωστο εάν τα πακέτα αφέθηκαν στην παραλία για να παραλάβει ο διακινητής ή πετάχτηκαν στη θάλασσα από τον φόβο μην γίνουν αντιληπτοί οι έμποροι από το λιμενικό. Πάντως καταδίωξη τον Απρίλιο, για ναρκωτικά στην περιοχή δεν υπήρξε, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές. 

Η τελευταία μεγάλη επιχείρηση στις Σποράδες ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 όπου πάνω από ένα τόνο ναρκωτικά (κάνναβη) εντόπισαν εκπαιδευμένοι σκύλοι και βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε σπηλιά στη νησίδα Πιπέρι, ανοιχτά της Αλοννήσου.

Σκιάθος: 2.400 γραμμάρια κοκαΐνης ξέβρασε η θάλασσα

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π.Ο.Λ.: ‘’Κουρεμένο’’ το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού

Σε συνέχεια της από 06-12-2022 ανακοίνωσης μας (εδώ) αναφορικά με την εξαγγελία του πρωθυπουργού για την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. η Ομοσπονδία μας ενημερώθηκε πως στο ανωτέρω ποσό θα είναι  ακατάσχετο αλλά φορολογήσιμο

Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων: Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για μετατάξεις και αποσπάσεις

Με ανακοίνωση της, η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων έκανε γνωστό ότι αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των Φορέων για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με μετάταξη καθώς και αναγκών με απόσπαση στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου 2022 του Ενιαίου Συστήματος

Κύμη: Στο νέο λιμάνι βρέθηκε βυθισμένο σκάφος από λιμενικούς

Μεσημβρινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια πεζής περιπολίας, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κύμης, διαπιστώθηκε, η βύθιση του Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφους «ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ» Τ.Π. 1818, στον νέο λιμένα Κύμης. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, καθώς δεν υπήρχε άτομο εντός του σκάφους

Πλοίο γερμανικής ΜΚΟ με 261 πρόσφυγες, ζητάει άδεια να ελλιμενιστεί σε Ιταλία ή Μάλτα

Πλοίο γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης το οποίο εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο προσπαθούσε χθες Τετάρτη να εξασφαλίσει την άδεια για να ελλιμενιστεί είτε στη Μάλτα, ή στην Ιταλία, προκειμένου να αποβιβάσει εκατοντάδες ανθρώπους που διέσωσε ανοικτά της Λιβύης.  Το σκάφος Humanity 1, της ΜΚΟ SOS Humanity («Ανθρωπότητα SOS»), πλέει προς την κατεύθυνση των ακτών της