Σπαρτιάτες: Δίωξη σε Κασιδιάρη και 11 βουλευτές για εξαπάτηση των εκλογέων

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 προσώπων, μεταξύ των οποίων του Ηλία Κασιδιάρη.

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 13 προσώπων, μεταξύ των οποίων του Ηλία Κασιδιάρη, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για την υπόθεση του κόμματος των Σπαρτιατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραγγελία για τη δίωξη, η οποία τυπικά ασκείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στρέφεται κατά του Ηλία Κασιδιάρη ως ηθικού αυτουργού σε εξαπάτηση του εκλογικού σώματος και κατά 11 πρώην και νυν βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών. Συγχρόνως, αφορά και ένα δικηγόρο, ο οποίος κατηγορείται για συνεργεία στο πιο πάνω αδίκημα.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, έχει καταλήξει -κατά πληροφορίες- ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης ενώ ήταν έγκλειστος λόγω της καταδίκης του για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, υπήρξε ο πραγματικός αρχηγός των Σπαρτιατών και καθοδηγητής των υποψηφίων βουλευτών με τους οποίους είχε συχνές επαφές.

Ως προς το δικηγόρο, φαίνεται πως προέκυψαν στοιχεία ότι συμμετείχε στις επαφές που είχε ο Ηλ. Κασιδιάρης με τους τότε υποψήφιους βουλευτές.

Ως προς τους βουλευτές -νυν και πρώην- για τους οποίους ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης, πρόκειται για τους: Αθ. Χαλκιάς, Χαρ. Κατσιβαρδας, Γ. Μανουσος, Αλ. Ζερβέας, Ιω. Δημητροκάλλης, Διον. Βαλτογιάννης, Γ. Ασπιώτης, Μιχ. Γαυγιωτάκης, Ιω. Κοντής, Π. Δημητριάδης και Κων. Φλώρος (νυν ανεξάρτητος βουλευτής).

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την εισαγγελική έρευνα ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος Βασίλης Στίγκα, ο οποίος κατήγγειλε «Greek Mafia» και “Koza Nostra”, καθώς όπως είχε πει, τελέστηκαν παρασκηνιακές πρακτικές παράνομου τύπου στο κόμμα του, με υπαινιγμούς για τον ρόλο του έγκλειστου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Β. Στίγκας μάλιστα πέρασε το εισαγγελικό κατώφλι δυο φορές προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Γεωργίας Αδειλινη. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι εγγραφές εξηγήσεις του Ηλ. Κασιδιάρη και των βουλευτών οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Οι ίδιοι φέρονται ότι αρνήθηκαν τα αποδιδόμενα σε αυτούς, ωστόσο φαίνεται πως οι εισαγγελικές αρχές είχαν διαφορετική άποψη.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της ΕΕ και ο ρόλος του Frontex

Οι τέσσερεις πυλώνες του Συμφώνου Tο νέο Σύμφωνο τροποποιεί και εξελίσσει προγενέστερες μεταρρυθμιστικές προτάσεις στο πεδίο της μετανάστευσης και επιχειρεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στην αυστηρότητα και τη δικαιοσύνη. Έχοντας υπόψη τις ειδικές ανάγκες που εξέφρασαν τα κράτη μέλη ΕΕ, στον

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα δύο παιδιά εξαφανίζονται κάθε τρεις ημέρες ενώ ανά δύο ημέρες εξαφανίζεται ένας ενήλικας, αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με άλλους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δίνουν καθημερινά τιτάνιο αγώνα για τον εντοπισμό

Δ. Καιρίδης: Έχουμε τεράστιο κύμα Τούρκων πολιτών που ζητούν άσυλο

«Τα ζητήματα ασφαλείας απασχολούν τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας, όπως είναι το Λιμενικό και οι Μυστικές Υπηρεσίες. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών στην πατρίδα μας προκαλείται από αμέλεια. Να το έχουμε αυτό υπόψιν όταν πάμε να κάψουν ξερόχορτα με αέρα και ξηρασία», υπογράμμισε

Μετάβαση στο περιεχόμενο