Στα 76 χιλιόμετρα φτάνει πλέον το μήκος του φράχτη στον Έβρο, σύμφωνα με τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Για τη φρούρηση των χερσαίων συνόρων επιχειρούν 400 συνοριοφύλακες και υπάρχουν ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης, τμήματα συνοριακής φύλαξης και φυλάκια στρατού.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε παράλληλα την πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων, εκ των οποίων οι 100 θα τοποθετηθούν σε ορεινές περιοχές της Ροδόπης και 50 θα επιτηρούν την Εγνατία, στην περιοχή της Καβάλας.
«Η φύλαξη των συνόρων αποδίδει αποτελέσματα. Οι ροές σήμερα είναι εξαιρετικά χαμηλές έως μηδενικές. Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας για τους Εβρίτες, για τους Θρακιώτες και για όλους τους Έλληνες είναι εθνική πολιτική προτεραιότητα» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εικόνα δεν είναι ακριβώς έτσι στον Έβρο.
Είναι αλήθεια ότι οι ροές παράνομων μεταναστών έχουν μειωθεί κυρίως λόγω του ψύχους που επικρατεί και της παγωνιάς μέσα στα νερά του Έβρου, αλλά κατά διαστήματα περνούν διάφοροι από την Τουρκία με τη βοήθεια των διακινητών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν κάνουν… ρεπό, όπως θέλει να πιστεύει ο υπουργός.
Μάρτυρες αυτής της κατάστασης είναι οι κάτοικοι των χωριών του Έβρου, που βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας και βλέπουν σχεδόν καθημερινά να περνούν από τους κεντρικούς δρόμους παράνομοι μετανάστες κατά δεκάδες, να παίρνουν αυτοκίνητα, που είναι κρυμμένα κάπου κοντά, και να φεύγουν προς Θεσσαλονίκη.
Επίσης, ο φράχτης πρέπει να συνεχιστεί σε όλο το μήκος του Έβρου, όχι μόνο στα 76 χιλιόμετρα, που ολοκληρώνονται , για την ασφάλεια της χώρας.