Στα «χαρακώματα» Χαρδαλιάς – Απόστρατοι για τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Εντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και μερίδας Απόστρατων. Αιτία, αποτέλεσαν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά ότι με απόφαση του ενέκρινε τη διάθεση ποσού 6 εκατ. ευρώ για τη θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου. Τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις αμφισβήτησε έντονα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ), κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά παιχνίδια».

Χαρδαλιάς: «Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστοι και επικίνδυνα άσχετοι»

Μετά την ανακοίνωση των αποστράτων ο κ. Χαρδαλιάς εξέδωσε νέα ανακοίνωση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον τους. «Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστοι και επικίνδυνα άσχετοι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής και στην ανακοίνωση του, σημειώνει:

“Σχετικά με όσα απαράδεκτα και παντελώς αβάσιμα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων (ΠΟΜΑΣ), η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες, διευκρινίζουμε τα κάτωθι, ως μια οφειλόμενη απάντηση απέναντι στο ψεύδος:

1. Η απόφαση ένταξης που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής στις 18/04/2024 (ΑΔΑ: 6Λ9Α7Λ7-4Ε6), αφορά στη χρηματοδότηση εξοπλισμού στρατιωτικών νοσοκομείων, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος “Αττική” 2021-2027.

2. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ 2021-2027 και δεν έχει καμία, μα καμία σχέση με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας!

3. Το Περιφερειακό Πρόγραμμα “Αττική” 2021-2027, εγκρίθηκε από την Ε.Ε. το 2022, έχει συνολικό προϋπολογισμό 1,6 δισ. ευρώ, τελεί υπό την αποκλειστική διαχείριση του περιφερειάρχη και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΔΕ και από Κοινοτικούς πόρους.

4. Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι ένα τελείως διαφορετικό χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο τελεί υπό τη διαχείριση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και στο οποίο η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει κανένα διαχειριστικό η άλλο ρόλο.

Σοβαρευτείτε άμεσα, κύριοι της ΠΟΜΑΣ. Βγάλτε τα γυαλιά της κομματικής εμπάθειας.

Εάν δεν είστε ανόητοι, τότε είστε τυχάρπαστα και επικίνδυνα άσχετοι!”

ΠΟΜΑΣ: Επικοινωνιακό παιχνίδι της Περιφέρειας Αττικής

Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων Στρατιωτικών, σε έγγραφο της αναφερόμενη στην προαναφερόμενη απόφαση του περιφερειάρχη για τη διάθεση 6 εκατ. ευρώ με στόχο τη θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου, εκτιμά ότι η απόφαση αυτή “εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Περιφέρειας Αττικής, αφού δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη από τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την υπόψη έγκριση”.

Σε έγγραφο της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Απόστρατων στρατιωτικών αναφέρει:

ΘΕΜΑ : Στρατιωτικά Νοσοκομεία

Με δελτίο τύπου (της 24.4.2024) ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι, με απόφασή του ενέκρινε τη διάθεση ποσού έξι εκατομμυρίων (6.000.000) ευρώ για τη θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου.

Θεωρούμε ότι το ως άνω δελτίο τύπου εντάσσεται στο επικοινωνιακό παιχνίδι της Περιφέρειας Αττικής, αφού δεν αναφέρεται ούτε μια λέξη από τις λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από την υπόψη έγκριση, καθόσον:

– τα χρήματα αυτά (6.000.000,00 ευρώ) είναι χρήματα που δίδονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), δηλαδή χρήματα του Ελληνικού λαού, που υφαρπάχτηκαν με άμεσους και έμμεσους δυσβάστακτους φόρους που «ήρθαν και έμειναν»,

– το ΤΑΑ αποτελεί δανειακή σύμβαση και για να εκταμιεύονται χρήματα η χώρα μας πρέπει να υλοποιεί ορόσημα και στόχους, με εφαρμογή αντιλαϊκών νόμων,

– η θωράκιση των στρατιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Λεκανοπεδίου Αττικής εντάσσεται στο ΤΑΑ με τον κωδικό 16795, αποτελεί ορόσημο με αύξοντα αριθμό 170 και φορέας υλοποίησης καθίσταται το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ),

– καμία αναφορά δεν γίνεται σε πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού, αναγκαίου για τον χειρισμό του διαφημιζόμενου εξοπλισμού και

– στην περιγραφή του υπόψη ορόσημου αναγράφεται «ολοκλήρωση της κατασκευής και της αναβάθμισης των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων ……. του ιατρικού εξοπλισμού και συσκευών και σύναψη συμβάσεων για συμφωνίες επιπέδου υπηρεσιών (ΣΕΥ) και διαχείριση εγκαταστάσεων για το σύνολο των 80 επηρεαζόμενων νοσοκομείων …».

Από τα ως άνω καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής «τρέχουν» το πρόγραμμα προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του ΤΑΑ και όχι προς διασφάλιση της δωρεάν δημόσιας υγείας του λαού μας, με σύγχρονα μέσα και περίθαλψη. Τα νοσοκομεία, και εν προκειμένω τα στρατιωτικά νοσοκομεία, θα καλλωπιστούν εξωτερικά, θα εξοπλιστούν με σύγχρονα ιατρομηχανολογικά μέσα και εξοπλισμό, πλην όμως η υποστελέχωσή τους θα καταστήσει το ιατρικό αυτό εξοπλισμό ανενεργό, αφού δεν θα υπάρχει το κατάλληλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να τον χειριστεί. Το επόμενο βήμα είναι ήδη προδιαγεγραμμένο και ο λαός μας έχει πλέον την εμπειρία να το διαγνώσει, αλλά πάνω απ΄ όλα να το προλάβει και να το ανατρέψει. Το επόμενο βήμα είναι η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και δομών υγείας (και των στρατιωτικών). Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής θα διατυμπανίζουν ότι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για την αναβάθμιση των δομών υγείας, πλην όμως για να μπορέσουν να λειτουργήσουν, αφού τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι στενά για πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, θα πρέπει να τις αναλάβουν (τις δημόσιες δομές υγείας) ιατρικοί όμιλοι μεγαθήρια. Και έτσι, ο λαός μας που «μάτωσε» από την υπερφορολόγηση, για μια ακόμη φορά θα κληθεί να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη. Ήδη τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία αντικαθιστούν ολοένα και περισσότερο τα πρωινά. Αχτίδα ελπίδας η ακύρωση της διενέργειας επέμβασης σε ογκολογικό ασθενή σε απογευματινό χειρουργείο στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων στα Γιάννενα, που πέτυχε μετά από παρέμβασή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ). Ο ασθενής θα χειρουργηθεί την ίδια μέρα σε έκτακτο, πρωινό, δηλαδή δωρεάν χειρουργείο.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Αττικής και την κυβέρνηση, από τα τέσσερα δισεκατομμύρια (4.000.000.000) ευρώ του μεγαλειώδους «ματωμένου» υπερπλεονάσματος, που με στόμφο διαφημίζει η κυβέρνηση ότι συγκεντρώθηκε το 2023 και πολύ πιο πάνω και από τις προβλέψεις της, να διαθέσουν τα χρήματα που χρειάζονται για την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικό σε όλα τα στρατιωτικά και πολιτικά δημόσια νοσοκομεία και λοιπές δομές υγείας, που θα χειριστούν το εξοπλισμό, που ο ίδιος ο λαός μας επιδότησε, και να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε σκέψη σύναψης συμβάσεων σε ιδιωτικούς ομίλους διαχείρισης του.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΥΕΘΑ στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Σούλι [pics]

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, στις εορταστικές εκδηλώσεις σε Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της Αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών, που πραγματοποιήθηκαν στο Σούλι. Ο κ.

Κρήτη: Συνελήφθη Αλβανός καταζητούμενος για ανθρωποκτονία – Τον αναζητούσαν 10 χρόνια, ήταν στη λίστα της Interpol

Στη σύλληψη 45χρονου από την Αλβανία, ο οποίος όπως αποκαλύφθηκε είχε κατηγορηθεί στη γειτονική χώρα για ανθρωποκτονία και διέφευγε της σύλληψης για 10 χρόνια, προχώρησαν οι αστυνομικοί το Σάββατο σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου στην Κρήτη. Ο άνδρας εντοπίστηκε από αστυνομικούς να

Εμπρησμός στο όρος Αιγάλεω: Πώς συνέλαβαν τον Τούρκο Γκιουλενιστή – Βρέθηκε με δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι

Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη ο εμπρηστής, Τούρκος οπαδός του Γκιουλέν για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως γίνεται γνωστό, ομάδα της ΔΙΑΣ καθώς κινείτο στον περιφερειακό είδε πυκνό καπνό, πλησίασε στο σημείο, όπου βρισκόταν ήδη η ΟΠΚΕ.

Προκλητικός Ράμα κατά Ελλάδας: Υποχρέωσαν τους αδερφούς μας να αλλάξουν τα ονόματά τους, κηλίδα ντροπής στην ιστορία

Στο ίδιο προκλητικό μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες, ο Έντι Ράμα κατηγόρησε ευθέως την Ελλάδα, κατά τη συγκέντρωση με μετανάστες από την Αλβανία, που πραγματοποίησε αυτή τη φορά στο Μιλάνο. Δεν δίστασε, μάλιστα, να κάνει λόγο για «τρομερά βάσανα Αλβανών» στη

Μετάβαση στο περιεχόμενο