Στελέχη ΕΔ-ΣΑ Απόστρατοι: Αναμένοντας την πλήρη μισθολογική δικαίωση

Άρθρο του αντιπροέδρου Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ, μέλους ΕΚΑ

Θεόφιλου Παπαδάκη

Οι ειδήσεις σχετικά με την καταβολή για τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά (αναδρομικά) από τη μισθοδοσία μας, λόγω των παράνομων περικοπών, αφορά όλους τους εργαζομένους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαιρέτως, καθώς επίσης και τους συναδέλφους εν αποστρατεία, με ισχύ βέβαια από 1/8/2012, από τότε που εφαρμόστηκαν οι αντισυνταγματικές περικοπές του δεύτερου μνημονίου του Ν. 4093/2012.

Αξίζει να αναφερθεί, για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και έπειτα από 8 έτη με μνημόνια, πως η περικοπή του έτους 2012 ήταν η τρίτη κατά σειρά μείωση των μισθών και αποδοχών των ένστολων, αφού ήδη με το πρώτο μνημόνιο του 2010, αρχικά με τους Ν. 3845 και 3847/2010, καθώς και περαιτέρω ως δεύτερη μείωση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Ν. 3986/2011, τα μισθολογικά δεδομένα των ένστολων ήταν ήδη πολύ μειωμένα.

Υπόψη όλων ότι υπάρχουν ήδη δύο αμετάκλητες και τελεσίδικες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης (δικαστικές προσφυγές, δηλαδή, στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο) με μπροστάρη την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), από κοινού, βέβαια, και με άλλες Ομοσπονδίες από το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα, με τις οποίες κατέρρευσαν για πρώτη φορά αρχικά μνημονιακές διατάξεις.

Με το άρθρο 86 του Ν. 4307/2014, μας είχε επιστραφεί μόνο το ήμισυ των παράνομων περικοπών, δηλαδή εφαρμόστηκε η αρχική δικαστική απόφαση μόνο κατά 50% -κάτι πρωτόγνωρο στα νομικά και κοινωνικά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο- και εφαρμόστηκε για το μετέπειτα χρονικό διάστημα έως και 31/12/2016.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Πολιτεία κατέβαλε διοικητικό πρόστιμο για την κατά το ήμισυ εφαρμογή της αρχικής δικαστικής απόφασης από την Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας και, βέβαια, τώρα υπάρχει η άλλη, οκτάμηνη προθεσμία (που λήγει Οκτώβριο 2018) από την ίδια Επιτροπή Συμμόρφωσης προς την παρούσα κυβέρνηση για την εφαρμογή και της δεύτερης δικαστικής απόφασης για καταβολή και του υπόλοιπου ήμισυ των μισθολογικών δεδομένων.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, έχουν υποβάλει και πάλι -για τρίτη φορά- νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και για την απόρριψη του νέου Μισθολογίου του Ν. 4472/2017, άμεσα από το 2017, και αναμένουμε και την απόφαση για την πλήρη δικαίωση όλων μας.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25/08/2018 – [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr] – 2η ΦΩΤΟ: bloko.gr)

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «μικροσκόπιο» της Ε.Ε. ελληνική ναυτιλία και Μόσχα

Νέα προβλήματα στην ελληνική ναυτιλία -και ειδικά στις εταιρίες που πρωταγωνιστούν στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου προς τρίτες χώρες- θα προκαλέσει το 12ο «πακέτο» κυρώσεων της Ε.Ε. κατά της Μόσχας το οποίο προγραμματίζεται να υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 14ης-15ης Δεκεμβρίου.

«Η Ελλάδα να είναι παρούσα στην Ερυθρά θάλασσα»

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» H Ερυθρά Θάλασσα, μήκους 1.400 ναυτικών μιλίων από το Σουέζ μέχρι τον πορθμό του Μπαμπ ελ Μαντέμπ, είναι καίριας σημασίας θαλάσσια λεωφόρος, από εμπορική και ενεργειακή άποψη για την Ευρώπη και την Ασία. Τη σημασία της

Προειδοποίηση ασφαλείας για τα εμπορικά πλοία

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Η διεθνής ναυτιλία ζητά περισσότερη στρατιωτική προστασία στις θαλάσσιες διαδρομές στη Μέση Ανατολή μετά τις επιθέσεις των ανταρτών που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Ερυθρά Θάλασσα, οι οποίες προκάλεσαν φόβους για νέες διαταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού εφοδιασμού. Η ανησυχία

Εντός Δεκεμβρίου ξεκινά η επέκταση του φράχτη μήκους 35 χλμ. στον Έβρο

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει να υψώνεται σταδιακά ο νέος φράχτης, μήκους 35 χλμ. στον Έβρο. Την ίδια ώρα που οι περιπολίες στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, παρά το γεγονός ότι έχουν μειωθεί σημαντικά οι μεταναστευτικές ροές

Μετάβαση στο περιεχόμενο