Στελέχη ΕΔ-ΣΑ Απόστρατοι: Αναμένοντας την πλήρη μισθολογική δικαίωση

Άρθρο του αντιπροέδρου Δ.Σ. ΠΟΑΣΥ, μέλους ΕΚΑ

Θεόφιλου Παπαδάκη

Οι ειδήσεις σχετικά με την καταβολή για τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά (αναδρομικά) από τη μισθοδοσία μας, λόγω των παράνομων περικοπών, αφορά όλους τους εργαζομένους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαιρέτως, καθώς επίσης και τους συναδέλφους εν αποστρατεία, με ισχύ βέβαια από 1/8/2012, από τότε που εφαρμόστηκαν οι αντισυνταγματικές περικοπές του δεύτερου μνημονίου του Ν. 4093/2012.

Αξίζει να αναφερθεί, για να γνωρίζουμε όλη την αλήθεια και έπειτα από 8 έτη με μνημόνια, πως η περικοπή του έτους 2012 ήταν η τρίτη κατά σειρά μείωση των μισθών και αποδοχών των ένστολων, αφού ήδη με το πρώτο μνημόνιο του 2010, αρχικά με τους Ν. 3845 και 3847/2010, καθώς και περαιτέρω ως δεύτερη μείωση με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα του Ν. 3986/2011, τα μισθολογικά δεδομένα των ένστολων ήταν ήδη πολύ μειωμένα.

Υπόψη όλων ότι υπάρχουν ήδη δύο αμετάκλητες και τελεσίδικες αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), μετά την υποβολή αιτήσεων ακύρωσης (δικαστικές προσφυγές, δηλαδή, στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο) με μπροστάρη την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), από κοινού, βέβαια, και με άλλες Ομοσπονδίες από το ένστολο συνδικαλιστικό κίνημα, με τις οποίες κατέρρευσαν για πρώτη φορά αρχικά μνημονιακές διατάξεις.

Με το άρθρο 86 του Ν. 4307/2014, μας είχε επιστραφεί μόνο το ήμισυ των παράνομων περικοπών, δηλαδή εφαρμόστηκε η αρχική δικαστική απόφαση μόνο κατά 50% -κάτι πρωτόγνωρο στα νομικά και κοινωνικά δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο- και εφαρμόστηκε για το μετέπειτα χρονικό διάστημα έως και 31/12/2016.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη η Πολιτεία κατέβαλε διοικητικό πρόστιμο για την κατά το ήμισυ εφαρμογή της αρχικής δικαστικής απόφασης από την Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας και, βέβαια, τώρα υπάρχει η άλλη, οκτάμηνη προθεσμία (που λήγει Οκτώβριο 2018) από την ίδια Επιτροπή Συμμόρφωσης προς την παρούσα κυβέρνηση για την εφαρμογή και της δεύτερης δικαστικής απόφασης για καταβολή και του υπόλοιπου ήμισυ των μισθολογικών δεδομένων.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες των Αστυνομικών, ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ, έχουν υποβάλει και πάλι -για τρίτη φορά- νέα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και για την απόρριψη του νέου Μισθολογίου του Ν. 4472/2017, άμεσα από το 2017, και αναμένουμε και την απόφαση για την πλήρη δικαίωση όλων μας.

(ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 25/08/2018 – [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr] – 2η ΦΩΤΟ: bloko.gr)

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γράφει ο Υπον/ρχος ΛΣ Νικόλαος Παπανικολόπουλος: Λιμάνι Αλεξανδρούπολης – Μας «κόστισε ακριβά»

  Σε πρόσφατη (29-9-2022) ανακοίνωση της ΟΛΠ Α.Ε, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο κύκλος εργασιών της κατά το α’ εξάμηνο του 2022, παρουσίασε αύξηση κατά 29,3% ανερχόμενος σε 93,1 εκατ. ευρώ, έναντι 72,0 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2021.Υπογραμμίζεται δε,

Ακτοπλοΐα: Πόσοι «αγκάλιασαν» τη σύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Άκρως ενθαρρυντικά κρίνονται τα αποτελέσματα από την αναβίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, η οποία ολοκληρώθηκε για τη φετινή περίοδο στις 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το επιβατικό οχηματαγωγό «Daleela» μετέφερε συνολικά 7.900 επιβάτες στις 44

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Ημέρες Καριέρας Ναυτιλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Πλήθος φοιτητών και αποφοίτων της Σχολής Ναυτιλίας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών. Έχοντας σταθερά ως πρωταρχικό του μέλημα την επαγγελματική ενδυνάμωση και αποκατάσταση των φοιτητών και των αποφοίτων του, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών

Παρουσιάστηκε το νέο αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV»

Το νέο, πιο σύγχρονο, αντιρρυπαντικό σκάφος «AKTEA II OSRV» στην Ευρώπη, που μπορεί να ανακτά πετρέλαιο από οποιαδήποτε πιθανή ρύπανση προκληθεί σε ευρωπαϊκά ύδατα, με αντίστοιχη αποθηκευτική ικανότητα έως 4,5 τόνους, παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση στο λιμάνι του Κερατσινίου η