Στη Μυτιλήνη έφτασε το πρώτο πλοίο σύνδεσης της Σμύρνης με ελληνικό νησί

Μπορεί οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία να βρίσκονται σε δύσκολο σημείο, όμως η κοινωνία των πολιτών, η αυτοδιοίκηση των δύο πλευρών και οι  άνθρωποι του τουρισμού εργάζονται για τη φιλία και τη συνεργασία στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα έφτασε στη Μυτιλήνη το πρώτο καραβάκι που συνδέει απευθείας τη Σμύρνη με ελληνικό νησί.

Πρόκειται για το καταμαράν ιδιοκτησίας της ναυτιλιακής εταιρείας του μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης που σήμερα έκανε το δοκιμαστικό του ταξίδι, από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα περάσει από επιθεώρηση και στις 17 Ιουνίου θα ξεκινήσει τα δρομολόγια σύνδεσης της Λέσβου με τη μεγαλούπολη των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων.

Στο πρώτο ταξίδι του καταμαράν και  ο πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας του μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης Οsman Hakan Ersen ο οποίος μίλησε για την καλή γειτονία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των γειτόνων και οι φορείς από τις δύο πλευρές εργάζονται για την ειρήνη στο Αιγαίο.

Όπως είπε ο τουριστικός πράκτορας που θα πρακτορεύει το πλοίο Φώτης Αλντάν «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη Σμύρνη για να επισκεφθούν τη Λέσβο, θα έρθει πολύς κόσμος. Ήδη υπάρχει πολύ ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τις ημέρες που θα υπάρχουν πλούσιες εκδηλώσεις στο νησί.  Το δρομολόγιο θα ξεκινήσει 17 Ιουνίου, θα έρχεται κάθε Παρασκευή μόνο με Τούρκους τουρίστες και από τον Ιούλιο που θα ολοκληρωθούν διαδικασίες σύνδεσης του συστήματος εισιτηρίων θα μπορούν επισκέπτες και από τη Μυτιλήνη να επισκέπτονται την Σμύρνη».

«Πρόκειται για μία προσπάθεια πολλών ετών που γίνεται πραγματικότητα», είπε ο πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Λέσβου Κώστας Παπαδόπουλος, «και θα συνδέσει τη Μυτιλήνη αλλά και το Πλωμάρι με τη Σμύρνη. Η πύλη Πλωμαρίου θα ανοίξει 24 Ιουνίου και το πλοίο θα προσεγγίζει και τα δύο λιμάνια».

«Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πιέζει ώστε οι όποιες φωνές ,  να μένουν στην άκρη  για να γίνει το Αιγαίο  μια θάλασσα φιλίας και αδελφοσύνης των δύο λαών» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης μετά το πέρας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο λιμενικό ταμείο με την αντιπροσωπεία από τη Σμύρνη και τη συμμετοχή τουριστικών πρακτόρων και φορέων του τουρισμού του νησιού.

 

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Άμεση εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ για Λιμενικούς και Αστυνομικούς λόγω μεταναστευτικού

Όλοι οι ένστολοι του Λιμενικού και της Αστυνομίας θα πάρουν εφάπαξ 600 ευρώ τα Χριστούγεννα  ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη. «Με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, με δεδομένη την πλάτη που έβαλαν οι

Άσκηση Κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ «CYBER COALITION 2022»

Από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 02 Δεκεμβρίου 2022 διεξήχθη στο ΓΕΕΘΑ  η άσκηση «CYBER COALITION 2022», η οποία αποτελεί την σημαντικότερη άσκηση κυβερνοάμυνας του ΝΑΤΟ. Η «CYBER COALITION 2022» διευθύνεται από το Κέντρο Αριστείας Συνεργατικής Κυβερνοάμυνας (Cooperative