Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Πανεπιστημίου Πειραιώς και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στο σύμπλεγμα Ναυτιλιακών Μεταφορών, Λιμενικών Δραστηριοτήτων, Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε., το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων στον τομέα των δραστηριοτήτων Λιμενικής Ανάπτυξης, Ναυτιλιακών Μεταφορών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των σύγχρονων προκλήσεων που οι τομείς αυτοί αντιμετωπίζουν ως ολοκληρωμένη ενότητα αναφορικά με τη διαλειτουργικότητά τους, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και την περιβαλλοντικά αποτελεσματική λειτουργία τους.

Η εφαρμογή καινοτομικών λύσεων στο ολοκληρωμένο σύμπλεγμα Ναυτιλιακών Μεταφορών, Λιμενικών Δραστηριοτήτων και Εφοδιαστικής Αλυσίδας με ιδιαίτερη αναφορά στη ζωτική περιοχή της Δυτικής Αττικής και η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού με στόχο την υποστήριξη αυτών των δραστηριοτήτων και την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης αποτελούν ουσιώδεις στόχους αυτής της πρωτοβουλίας.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου προέκυψε ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών ανάπτυξης του Εργαστηρίου Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία – ΕΠΑΝ, του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με στόχο τη σύνδεση της Ακαδημαϊκής και Ερευνητικής Κοινότητας με τους φορείς της Ναυτιλιακής και Λιμενικής Βιομηχανίας και ιδιαίτερα τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας η δραστηριότητα του οποίου και οι προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει αποτελούν αξιοσημείωτο πεδίο εφαρμογής σχετικών Ακαδημαϊκών και Ερευνητικών πρωτοβουλιών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού εξοπλισμού που διαθέτει το Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης στη Ναυτιλία – ΕΠΑΝ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στους χώρους του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 6, Ελευσίνα.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας, Πανεπιστημίου Πειραιώς και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ανθρώπινο δυναμικό, η «μαύρη τρύπα» των Ενόπλων Δυνάμεων

Καλές οι αγορές όπλων, ανθρώπινο δυναμικό που θα βρεθεί για να τα χειριστεί αφού οι νέοι γυρίζουν την πλάτη τους στις στρατιωτικές σχολές. Ο Ν. Δένδιας συχνά – πυκνά μιλάει για τη χακί «Ατζέντα 2030» που προβλέπει τον ριζικό εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Καμία αντίρρηση

Πανελλαδικές 2026: Οι Bάσεις της Ναυτιλίας

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 23ης Ιουλίου 2026, τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων μέσω της σχετικής πλατφόρμας, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα

Βάσεις Εισαγωγής 2026: Η σχολή που πέρασε μόλις… ένας υποψήφιος

Δείτε όλες τις Σχολές και τα τμήματα που «ανοίγουν πόρτες» με μονοψήφιο αριθμό εισακτέων Οι Βάσεις εισαγωγής των Πανελλαδικών εξετάσεων 2026, ανέδειξαν περιφερειακά και εξειδικευμένα τμήματα ΑΕΙ που καλούνται πλέον να λειτουργήσουν με ελάχιστους νέους φοιτητές στα έδρανά τους. Η πιοκραυγαλέα περίπτωση καταγράφεται

Γερμανικός στρατός: Γιατί λείπουν οι γυναίκες;

Να καταταγώ στον στρατό; Σε καμία περίπτωση! Για τις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η DW πήρε συνέντευξη στο Βερολίνο, η θητεία στις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός συζήτησης. «Δεν ταιριάζει στα σχέδιά μου για σπουδές και εργασία», υποστηρίζει μία από τις