Στήριξη σε 72 παιδιά πεσόντων ένστολων από τη Βουλή

Και φέτος το ελληνικό Κοινοβούλιο αποφάσισε την έμπρακτη στήριξη των παιδιών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Με απόφαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τοσούλα διατίθεται κατά το 2023 για τη στήριξη 72 παιδιών 43 συνολικά πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας το ποσόν των 625.750 ευρώ.

Πρόκειται για παιδιά που είναι ακόμη ανήλικα σπουδάζουν.

Με αυτή την ενέργεια, εξαιρετικά υψηλού συμβολισμού, Βουλή των Ελλήνων τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα μας, καθώς οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους είναι σαφές πως χρειάζονται στήριξη.

Σημειωτέον πως Βουλή εδώ και πάνω από 10 χρόνια παραμένει με αυτό τον τρόπο σταθερά στο πλευρό των οικογενειών όλων όσοι έπεσαν για την πατρίδα.

Εξάλλου, υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση της Ολομέλειας, οποία προβλέπει την «υιοθεσία», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, των ανήλικων τέκνων των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος.

Αυτή απόφαση ελήφθη το 2010, επί προεδρίας Φίλιππου Πετσάλνικου.

Βάσει αυτής, όλα τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος αντρών των Ενόπλων Δυνάμεων «υιοθετούνται» από τη Βουλή.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το Κοινοβούλιο αναλαμβάνει κάθε χρόνο την κάλυψη των εξόδων των παιδιών:

Καταβάλλεται κάθε χρόνο ένα ποσό για τα ανήλικα τέκνα μέχρι την ενηλικίωσή τους και σε περίπτωση που αυτά επιθυμούν να σπουδάσουν μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου ‘έτους της ηλικίας τους.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διημερίδα Έρευνας και Διάσωσης με την συμμετοχή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο Μπάρι της Ιταλίας

Κατά το χρονικό διάστημα 18-19 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε διημερίδα Έρευνας & Διάσωσης με την συμμετοχή στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Μπάρι της Ιταλίας, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης. «ΘΕΜΙΣ 2024». Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η

Πώς και πότε θα δοθεί το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους και ευάλωτους

Περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν συνταξιούχοι και οι ευάλωτοι τον Δεκέμβριο 2024 μετά την έκτακτη εισφορά, που επιβάλλει στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων η κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να μπουν στα ταμεία του κράτους για επενδύσεις. Σημειώνεται πως

Κικίλιας: Ακόμα και ένας σπινθήρας μπορεί να οδηγήσει σε όλεθρο – Εφιστώ την προσοχή σε όλους

«Για πρώτη φορά τόσο νωρίς μέσα στον Ιούνιο έχουμε δείκτη 5 στην Αττική, δηλαδή red code κατάσταση συναγερμού και δείκτη 4 σε άλλες περιφέρειες της χώρας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας από την Πολιτική Προστασία σχετικά με τον κίνδυνο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα ξίφη στις νέες και νέους Ανθυπολοχαγούς

Τα ξιφη στους νέους και νέες Ανθυπολοχαγούς Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής. Την Πρόεδρο της

Μετάβαση στο περιεχόμενο