Στο “κόκκινο” η ζήτηση για car carriers. Οι κινήσεις των πλοιοκτητών

Ποσοστά ρεκόρ για πολλούς τύπους πλοίων καταγράφηκαν φέτος και ιδιαίτερα για containerships και πλοία μεταφοράς LNG. Μια άλλη κατηγορία στην οποία εστιάζεται το ενδιαφέρον σήμερα, είναι τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων.

Η αγορά των εταιρειών μεταφοράς αυτοκινήτων μπήκε σε τροχιά μεγάλης ανάπτυξης στα μέσα Αυγούστου, αφού η Nissan επέκτεινε rate ύψους $100,000/ημέρα για το Lake Geneva, δυναμικότητας 6,178 ceu, μόλις τέσσερις εβδομάδες μετά τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον αναλυτή του VesselsValue, Dan Nash, πρόκειται για «Ένα ρεκόρ που θέτει ακόμη πιο υψηλά τον πήχη σε μια ραγδαία ανοδική αγορά, που έχει παραλύσει, μετά από χρόνια υποεπενδύσεων».

Πολλές πηγές αναφέρουν τώρα ότι ένας σύγχρονος μεταφορέας αυτοκινήτων panamax πρόκειται να επισκευαστεί για 120.000 $/ημέρα.

«Με λίγα λόγια, γινόμαστε μάρτυρες της μεγαλύτερης ανοδικής πορείας στην ιστορία του κλάδου, η οποία δεν δείχνει εμφανή σημάδια χαλάρωσης», δήλωσε ο Nash, προσθέτοντας: «Το συναίσθημα μόλις έγινε εξαιρετικά ανοδικό για τα επιτόκια και αξίες.”

Δεν είναι μόνο τα PCTC assets που οδηγούν αυτή την τάση. Οι χειριστές PCTC αναζητούν να βρουν περισσότερη χωρητικότητα, μεγάλα κονδύλια με ειδικά καταστρώματα αυτοκινήτων και γενναιόδωρο ψηλό και βαρύ χώρο γκαράζ.

Ενώ οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις συμβατικών αυτοκινήτων παρουσιάζουν κάθοδο, η ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα εκτοξεύεται.

Η VesselsValue προβλέπει τώρα κατά μέσο όρο ναυλώσεις 125.000 $/ ημέρα για τις εταιρείες μεταφοράς αυτοκινήτων το 2023, χωρίς να αποκλείεται ένα υψηλό 150.000 $.

«Οι επόμενοι 12 μήνες είναι σχεδόν εγγυημένο -εκτός απροόπτου- ότι θα φέρουν υψηλά κέρδη», προέβλεψε ο Nash.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόθεν Έσχες: Παρατείνεται έως 15 Ιανουαρίου η προθεσμία υποβολής

Παρατείνεται μέχρι και την 15η Ιανουαρίου 2023 η προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες. Η παράταση αφορά στην υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, (αρχικές με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 1η.1.2022 έως και την 15η.10.2022 και ετήσιες του έτους 2022

Η αγορά δεξαμενόπλοιων “κλέβει την παράσταση”

Οι Έλληνες εφοπλιστές από την αρχή του έτους έως τις αρχές Νοεμβρίου είναι πρώτοι στον κόσμο στις αγορές, αλλά και στις πωλήσεις πλοίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο οίκος Allied, οι “Greeks” αγόρασαν 223 πλοία και πλήρωσαν 4.859,6

Λάρισα: Δημιουργείται αμερικανική βάση με UAV στην 110 ΠΜ – Θα παρακολουθούν όλο το Αιγαίο

Νέα δεδομένα όσον αφορά την επιτήρηση στο Αιγαίο δημιουργεί η αμερικανική βάση στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από την οποία θα απογειώνονται και θα επιχειρούν τα εξελιγμένα MQ-9 Reaper, ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στην τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Καραμανλής: Μείωση στα 2,50 ευρώ για τα διόδια στην Αττική Οδό

Όπως αναφέρει ο υπουργός Μεταφορών, «η απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των διοδίων της Αττικής Οδού στη νέα σύμβαση, όχι μόνο εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια αντιμετώπισης του κόστους διαβίωσης, αλλά κλείνει κι ένα κύκλο ανεδαφικών απόψεων περί κλιμακωτών διοδίων, χωρίς να