Στο ΥΠΕΘΑ για το ΜΤΝ η ΕΑΑΛΣ

Μολονότι ήταν εν γνώσει της ΕΑΑΛΣ η απουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια στο εξωτερικό, κλιμάκιο αυτής αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο Ι. Καραγεωργόπουλο και τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου, μετέβη στις 30/11/2023 στο Πεντάγωνο όπου είχε συνάντηση με στενό συνεργάτη του κ. ΥΕΘΑ με μοναδικό θέμα την άρση του αδιεξόδου που προκαλεί η καθυστέρηση ορισμού νέου ΔΣ του Ταμείου.

Στο συνομιλητή του το κλιμάκιο ΕΑΑΛΣ τόνισε ότι το ΜΤΝ παραμένει «ακέφαλο» επί 80 συναπτές ημέρες, με συνέπεια να μην χορηγεί στους δικαιούχους τις παροχές και τα ευεργετήματά τους (π.χ. ΒΟΕΑ, Δάνεια, έκτακτο μέρισμα κ.ά.) και ότι οι χιλιάδες μερισματούχοι και οι οικογένειές τους έχουν απογοητευτεί και εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια επειδή διαβλέπουν ότι, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, δεν θα λάβουν φέτος από το Ταμείο τους το καθιερωμένο έκτακτο μέρισμα.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία διετία παγιώθηκε από το ΜΤΝ η ετήσια καταβολή εκτάκτου μερίσματος στους μερισματούχους, ενώ για φέτος έγκαιρα εξασφαλίσθηκε στον προϋπολογισμό του ΜΤΝ η σχετική με το σκοπό αυτό δαπάνη.

Συνεχίζοντας, η αντιπροσωπεία της ΕΑΑΛΣ εξέφρασε την άποψη ότι ο μόνος τρόπος άμεσης άρσης του προκληθέντος αδιεξόδου θα ήταν η προσωρινή παράταση θητείας του από 9/9/2023 απελθόντος ΔΣ/ΜΤΝ, όπως έχει ξαναγίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τα διαμειφθέντα στη συνάντηση, η καθυστέρηση ορισμού νέου ΔΣ/ΜΤΝ αποδίδεται σε πρόσφατη διάταξη, που ρυθμίζει τα προσόντα και τις διαδικασίες επιλογής προσώπων σε Διοικήσεις ΝΠΔΔ, η οποία φέρεται να ισχύει και για τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΝ.

Από πλευράς του, ο συνεργάτης του κ. Δένδια δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον κ. ΥΠΕΘΑ και να προγραμματίσει νέα συνάντηση του ΔΣ ΕΑΑΛΣ με το Γραφείο του Υπουργού Άμυνας, μετά την επιστροφή του κ. ΥΕΘΑ από το εξωτερικό.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καυτός Μάρτιος στο Αιγαίο – Αυξάνονται οι πιέσεις στα θαλάσσια σύνορα

Μετατροπή-επιμέλεια κειμένου: «ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ» Σε διαρκή συναγερμό θα βρίσκονται το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα για όλο τον Μάρτιο, αφού συγκλίνουσες πληροφορίες και ενδείξεις οδηγούν στην εκτίμηση πως θα είναι ένας δύσκολος μήνας σε ό,τι αφορά τις πιέσεις από

Το νέο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού: «Δοκιμάζονται οι αντοχές του ανθρώπου» (vid)

Στο ανελέητο κρύο της Αλάσκας, ο στρατός των ΗΠΑ σφυρηλατεί μια νέα γενιά στρατιωτών ικανών να ευδοκιμήσουν στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Μέσα σε ανέμους που παγώνουν τα κόκκαλα και θερμοκρασίες που μπορεί να πέσουν σε ιστορικά χαμηλά, οι στρατιώτες δοκιμάζονται με τρόπους που υπερβαίνουν την παραδοσιακή στρατιωτική

Εργοδότης παρακολουθούσε με GPS το εταιρικό ΙΧ υπαλλήλου του

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δέχθηκε την καταγγελία πρώην εργαζομένου σε θέση υπαλλήλου – πωλητή, σύμφωνα με την οποία τα προσωπικά δεδομένα του είχαν τύχει παράνομης επεξεργασίας μέσω του συστήματος γεωεντοπισμού (GPS), που λειτουργούσε σε όχημα το οποίο

Ευχάριστα νέα για όσους έχουν οφειλές στο Δημόσιο, για ποιους έρχεται «ψαλίδι» στην παρακράτηση

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό από το 70% που ανέρχεται σήμερα το ποσοστό παρακράτησης θα μειωθεί κάτω από 50%. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που κάποιος χρειάζεται ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο για παράδειγμα, αντί να παρακρατηθεί ποσοστό 70%

Μετάβαση στο περιεχόμενο