Στον Υφυπουργό ΝΑΝΠ Ι. Παππά το ΔΣ/ΕΑΑΛΣ

Στο γραφείο του στην Ακτή Βασιλειάδη επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά κλιμάκιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, αποτελούμενο από τον πρόεδρο του ΔΣ Στ. Βοϊδονικόλα, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ Ι. Καραγεωργόπουλο, τον Εκτελεστικό Γραμματέα Α. Θεοφίλου, την Ταμία και Υπεύθυνη τομές Ισότητας Ελ. Κοντάκου, τον Έφορο ΔΣ Αθ. Πρέντζα και το μέλος ΔΣ Ν. Μπακιρτζή.

Στη συνάντηση με τον κ. Υφ.ΥΝΑΝΠ, ο Πρόεδρος του ΔΣ/ΕΑΑΛΣ παρέθεσε εν συντομία τα βασικότερα αιτήματα της ΕΑΑΛΣ από το ΥΝΑΝΠ, ως ακολούθως:

  1. Δομή Αποστράτων στον Κλάδο Δ’ (Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
  2. Δομή συγγραφής ιστορίας ΛΣ (ΠΟΚΕΛΣ ή Ινστιτούτο Ιστορίας Ναυτιλίας & ΛΣ)
  3. Ξίφη αποστράτων – Ημέρα Απονομής Ξιφών (όπως το ΠΝ)
  4. Ημέρα Αποστράτων ΛΣ (πρώτη Κυριακή Οκτωβρίου)
  5. Αξιοποίηση αποστράτων σε θέσεις μετακλητών συμβούλων στα γραφεία ΥΝΑΝΠ, ΥφΥΝΑΝΠ, Γεν. Γραμματέων και εποπτευόμενων Νομ. Προσώπων.
  6. Ειδικά θέματα αποστράτων που έχουν προωθηθεί για νομοθετική ρύθμιση στον ΥΝΑΝΠ [π.χ. απονομή αποστρατευτικού βαθμού Σημαιοφόρου σε όλη την 1η σειρά γυναικών ΛΣ (1980) κ.ά.].
  7. Παραχώρηση αιθρίου 5ου ορόφου για εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Γυναικών (Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024)

Από πλευράς του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι τα προαναφερόμενα αιτήματα θα μελετηθούν με σκοπό την εξεύρεση εφικτών λύσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο