Στρατηγική συμφωνία ΟΛΘ με την ισραηλινή Ashdod Port Company

Η πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των δυο λιμανιών θα αφορά θέματα κυβερνοασφάλειας και άλλους τομείς. Προβλέπεται επίσης η κοινή υλοποίηση δράσεων δικτύωσης, και συμμετοχή σε διεθνή έργα.

Στους τομείς της κυβερνοασφάλειας και της λειτουργικής αποδοτικότητας των λιμενικών δραστηριοτήτων, εστιάζει -μεταξύ άλλων- η συμφωνία συνεργασίας της ΟΛΘ ΑΕ με την Ashdod Port Company Ltd που αποτελεί το εθνικό λιμάνι του Ισραήλ, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Τη συμφωνία, που επισφραγίζει τη συνεργασία, υπέγραψαν ο εκτελεστικός πρόεδρος δ.σ και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Θάνος Λιάγκος και ο πρόεδρος της Ashdod Port Company Ltd Shaul Schneider, με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου του εθνικού λιμένα του Ισραήλ Eli Bar Yossef, του διευθυντή Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ψηφιακού Μετασχηματισμού της ελληνικής εταιρείας Σπύρου Νικολάου και του γενικού διευθυντή Καινοτομίας της ισραηλινής Ρόι Αβραχάμι.

Χαρακτηρίζοντας τη συνεργασία πρωτοποριακή για τη διεθνή λιμενική βιομηχανία, η ΟΛΘ ΑΕ σημειώνει ότι με την επίτευξή της, τα δύο μέρη πρόκειται να αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, με γνώμονα την ανταπόκρισή τους σε σχέση με ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης, τα οποία αφορούν τον ευρύτερο κλάδο των λιμένων και των θαλάσσιων μεταφορών. Επιπλέον, η συμφωνία προβλέπει την κοινή υλοποίηση δράσεων δικτύωσης, τη συμμετοχή σε διεθνή έργα και την ανταλλαγή γνώσης και βέλτιστων πρακτικών, παρέχοντας τη δυνατότητα στην ΟΛΘ ΑΕ να δοκιμάσει καινοτόμες τεχνολογίες και ιδέες μέσω του κέντρου ναυτιλιακής τεχνολογίας του λιμένα του Ashdod Port Company Ltd.

«Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΟΛΘ ΑΕ και της Ashdod Port Company Ltd εγκαινιάζει μια ισχυρή περιφερειακή συνεργασία μεταξύ δύο εκ των σημαντικότερων λιμανιών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ενισχύοντας περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ» σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ελληνική εταιρεία.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο διαμετακομιστικό της Ελλάδας σε συμβατικό φορτίο και ένα από τα κυριότερα λιμάνια στην Ανατολική Μεσόγειο. Βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία στη βόρεια Ελλάδα, κοντά στα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων προσφέροντας άμεση πρόσβαση στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης και αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου για την Νοτιοανατολική, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Το Λιμάνι του Ashdod Port Company Ltd είναι η κύρια οικονομική πύλη του κράτους του Ισραήλ με μια στρατηγικά πλεονεκτική θέση, περίπου 40 χλμ από το Τελ Αβίβ και κοντά στα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα και τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, ενώ παρέχει στους πελάτες του εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη συντριπτική πλειονότητα των βιομηχανικών τομέων, υποστηριζόμενες από τεχνολογική καινοτομία.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιοι κλάδοι θαλασσίων μεταφορών ναυπηγούν τα περισσότερα πλοία;

Μετάφραση-απόδοση στα ελληνικά: “ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ” Σύμφωνα με στοιχεία των Clarksons Research πάνω από 50% των παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων (μετρούμενες σε cgt – compensated gross tonnage) προέρχεται από μόλις δύο τομείς ναυτιλιακών μεταφορών, τα LNG και τα containers. Η επικείμενη

Αντίο δίπλωμα, μπάι μπάι άδεια: Αυτά είναι τα 6 λάθη που δεν συγχωρεί ο νέος ΚΟΚ

Όπως στο ποδόσφαιρο έτσι και στη ζωή – και στον δρόμο- υπάρχουν φάουλ και φάουλ. Είναι άλλο πράγμα δηλαδή πάνω στη φάση να χτυπήσεις κατά λάθος παίκτη της αντίπαλης ομάδας κι άλλο πράγμα να φερθείς αντιαθλητικά, να βγεις σαν κλαδευτήρι και

Πήγε για μεροκάματο και βρέθηκε σιδηροδέσμιος στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια και από κει στο αυτόφωρο με τον… μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη κατέληξε 24χρονος διανομέας στη Χαλκίδα, ο οποίος υπέπεσε στο …παράπτωμα να κινηθεί με το δίκυκλο της δουλειάς στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, όπου και βρίσκεται το κατάστημα εστίασης

Μετάβαση στο περιεχόμενο