Στρατιωτικό διαστημόπλοιο εκτόξευσε κρυφά η Ρωσία – Θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας

Σύμφωνα με πληροφορίες η μυστική εκτόξευση έγινε στις 29 Απριλίου από την πόλη Mirny στο Plesetsk Cosmodrom

Στην εκτόξευση ενός στρατιωτικού διαστημόπλοιου προχώρησε η Ρωσία σύμφωνα με τα όσα επικαλείται η βρετανική Daily Mail. Οι φήμες κάνουν λόγο για έναν δορυφορικό σύστημα ραντάρ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ όπως επισημαίνεται θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μυστική εκτόξευση έγινε στις 29 Απριλίου από την πόλη Mirny στο Plesetsk Cosmodrom, ενώ βίντεο που έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο απεικονίζουν τον πύραυλο να φαίνεται στον νυχτερινό ουρανό.

Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Από το Κρατικό Δοκιμαστικό Κοσμοδρόμιο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (Plesetsk Cosmodrome) στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, το πλήρωμα μάχης των Διαστημικών Δυνάμεων εκτόξευσε επιτυχώς ένα πύραυλο Angara-1.2 με διαστημόπλοιο προς το συμφέρον του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας».

Οι Ρώσοι έδωσαν το όνομα «Kosmos 2555» στο διαστημόπλοιο μετά την επιτυχή εκτόξευση. «Έχει δημιουργηθεί και διατηρηθεί σταθερή επικοινωνία με το διαστημόπλοιο και τα συστήματά του λειτουργούν κανονικά», έκανε παράλληλα, γνωστό η Ρωσία.

Συνολικά, περισσότερα από 30 επίγεια όργανα μέτρησης και πάνω από 50 πληρώματα μάχης της 15ης Στρατιάς Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (Ειδικού Σκοπού) συμμετείχαν στη διασφάλιση της εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Η εκτόξευση αυτή έγινε λίγες μέρες αφότου η Ρωσία αποχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Πηγή

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, το σχολείο κατάρτισης εκπαιδευτών Αστυνομικών Σχολών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022, στις εγκαταστάσεις

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023

Παρουσία του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιου, τελέσθηκε σήμερα η ορκωμοσία ενενήντα επτά (97) νεοκαταταγέντων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων εκπαιδευτικής σειράς 2022-2023. Στην τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), στο Ναυτικό

ΛΣ : Να μετακινείται ο φάκελος…Όχι ο πολίτης

Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό πρωτοξεκίνησε από το Υπουργείο Αιγαίου το 1998;;; Ποιος γνωρίζει ότι το slogan αυτό αποτέλεσε την πρώτη διαφήμιση των σημερινών Κ.Ε.Π.(Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών); Ποιος γνωρίζει ότι ο «προάγγελος» των σημερινών ΚΕΠ (τότε λέγονταν «Γραφεία τουΠολίτη»)

Ο Ερντογάν μηνύει τον αντιπρόεδρο της γερμανικής Βουλής

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κινδυνεύει να βρεθεί ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Βουλής και αντιπρόεδρος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτήρισε σε προεκλογική συγκέντρωση «μικρό αρουραίο των υπονόμων». Το