Στρατιωτικός «ψευτογιατρός» εξαπατά τα δημόσια συστήματα Υγείας Ισπανίας & Βρετανίας

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Με το αδίκημα της απιστίας και παραποίησης εγγράφων παραπέμπεται σε αρμόδια στρατιωτικά δικαστήρια τριαντατετράχρονος «στρατιωτικός γιατρός», ο οποίος εξαπάτησε τόσο το ισπανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και το αντίστοιχο βρετανικό, αλλά και τον ισπανικό στρατό για τουλάχιστον μία δεκαετία.

 

Ο φερόμενος ως γιατρός πλαστογράφησε αρχικά την ταυτότητά του και από το 1987 που γεννήθηκε εμφανιζόταν να έχει γεννηθεί το 1983. Στη συνέχεια εμφάνισε ότι κατείχε πτυχίο Νοσηλευτικής από το Πανεπιστήμιο του Κάντιθ. Με αυτό το πλαστό πτυχίο εγγράφηκε στον Σύλλογο Νοσηλευτών της Μαδρίτης και εργάστηκε στο νοσοκομείο Infanta Sofia για δύο χρόνια (2009-2011) ως νοσηλευτής.

Σε άγνωστη ημερομηνία μετακόμισε στη Μ. Βρετανία,  όπου προσκόμισε νέο πτυχίο, αυτή τη φορά Ιατρικής, από το πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης και κατάφερε να εγγραφεί το 2014 στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο, τον δημόσιο φορέα που τηρεί το επίσημο μητρώο των γιατρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Επέστρεψε στην Ισπανία το 2017, για να εργαστεί ως γιατρός, όμως δεν παρουσίασε το πλαστό πτυχίο του πανεπιστημίου Complutense αφού θα ήταν εύκολο να διερευνηθεί η αυθεντικότητά του. Αυτή τη φορά, το πτυχίο του Ιατρικής και Χειρουργικής έφερε την υπογραφή του Αγγλικού Πανεπιστήμιο της East Anglia, στο Νόριτς.

Το ισπανικό Υπουργείο Υγείας αναγνώρισε τον βρετανικό τίτλο και εξέδωσε το 2014 πιστοποιητικό επαγγελματικής αναγνώρισης που του επέτρεψε να ασκήσει το επάγγελμα του ιατρού στην Ισπανία. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο του 2017, εργάστηκε ως νοσοκομειακός γιατρός στο νοσοκομείο της Γουαδαλαχάρα καταφέρνοντας να εγγραφεί και στον Ιατρικό Σύλλογο της πόλης!

Όμως οι φιλοδοξίες του ξεπερνούσαν τα όρια και το 2017 υπέβαλε αίτηση στις ένοπλες δυνάμεις για στρατιωτικός γιατρός. Εκεί έγινε δεκτός ως φοιτητής στρατιωτικής εκπαίδευσης με ειδικότητα την γενική Ιατρική και ως κάτοχος πτυχίου που είχε αποκτήσει στην East Anglia.

Αφού ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως στρατιωτικός, άρχισε να εργάζεται ως γιατρός με τον βαθμό του υπολοχαγού στην Ομάδα Υποστήριξης Logistics της Σαραγόσα το 2018. Το 2019 μάλιστα και στο πλαίδιο της εκπαίδευσής του βρέθηκε και στο Ιράκ για λίγους μήνες. Αρχισε την ειδικότητα στην Αναισθησιολογία τον Ιούνιο του 2020 στο στρατιωτικό νοσοκομείο Gómez Ulla στη Μαδρίτη. Εκεί ακριβώς βρέθηκε και συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο από την αστυνομία, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Το Πανεπιστήμιο Complutense πιστοποίησε ότι ο συγκεκριμένος δράστης είχε εγγραφεί μόνο στο πρώτο έτος της Ιατρικής Σχολής το 2008-2009, περνώντας μόνο το μάθημα «Υγεία στην Ασφάλεια και Άμυνα». Ο τίτλος του Medicine Bachelor και Bachelor of Surgery από το αγγλικό Πανεπιστήμιο της East Anglia αποδείχτηκε ότι ήταν επίσης πλαστός. Επίσης, στο Πανεπιστήμιο του Κάντιθ δεν υπάρχουν στοιχεία για το υποτιθέμενο πτυχίο νοσηλευτικής του.

Ο Στρατιωτικός Ποινικός Κώδικας τιμωρεί με φυλάκιση από έξι μήνες έως τέσσερα χρόνια εγκλήματα τέτοιου είδους. Ήδη, από τον συγκεκριμένο «γιατρό» έχει αφαιρεθεί το υπηρεσιακό του όπλο, το διαβατήριό του και απολύθηκε από την υπηρεσία του.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λήμνος: Απουσία ναυαγοσώστη στην αστική παραλία, Λιμενικος βούτηξε και ανέσυρε αγνοούμενο κολυμβητή

Νεαρή Λιμενικος σε υπηρεσία συνοδού στο Ναυαγοσωστικο σκάφος, σε αναζητήσεις τους νεαρού κολυμβητή, μολις τον εντόπισαν βούτηξε στα σκοτεινά νερά για να τον ανασύρει με ασφάλεια Ο 21χρονος κολυμπούσε το βραδυ της Δευτέρας (08/08) στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ρωμεϊκός

VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής

Γράφτηκε από τον D-Mitch   VIKING Norsafe MUNIN S1200 Καμπίνα HCG Αυτό το άρθρο αφορά ένα νέο σκάφος που κατασκευάστηκε από τη VIKING Norsafe Hellas, το MUNIN S1200 Cabin HCG, το οποίο θα υπηρετεί στο Λιμενικό Σώμα Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μέχρι τώρα, μεταξύ

Γιάννης Πλακιωτάκης : 175 εκατ. για λιμάνια και 80 εκατ. για άγονες

Nέα 255 εκατ. για την ακτοπλοΐαH χρηματοδότηση έργων, οι επιδοτήσεις γραμμών, τα οφέλη για τους νησιώτες και τον τουρισμό Ένας από τους κεντρικούς στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του YNANΠ και του Γιάννη Πλακιωτάκη είναι η διαρκής στήριξη της ελληνικής ακτοπλοΐας,