Ηγουμενίτσα: Σε κρύπτη φορτηγού επιχείρησαν να μεταφέρουν μετανάστες – 4 συλλήψεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών και των δύο (02) διακινητών τους, ενός αλλοδαπού και ενός ημεδαπού προέβησαν, τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με προσωπικό των Λιμενικών Αρχών Βόλου και Πάτρας καθώς και της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και της αλλοδαπής Υπηρεσίας Department of Homeland Security/Homeland Security Investigations Athens.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών οι οποίες περιήλθαν από την ανωτέρω Υπηρεσία, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε δύο (02) αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός. Στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τα άλλα δύο (02) άτομα στο Φ/Γ όχημα και τα έκρυψαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατόπιν υπόδειξης των στελεχών της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διαπιστώθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου ΠΟΔΙΝ/Κ9 της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας η ύπαρξη των προαναφερθέντων στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός. Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Οι εν λόγω αλλοδαποί πλήρωσαν έκαστος το ποσό των 7000 ευρώ για την μεταφορά τους από την Ελλάδα στην Ιταλία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο 48χρονος και ο 52χρονος κατά παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1 του Ν.4241/2014 (Παράνομη διακίνηση αλλοδαπών), του άρθρου 45 του Π.Κ. (Συναυτουργία), του άρθρου 98 του Π.Κ. (Έγκλημα κατ΄ εξακολούθηση), του άρθρου 13 εδ. ε του Π.Κ. (Κατ’ επάγγελμα τέλεση του εγκλήματος) και του άρθρου 306 παρ. 1 του Π.Κ. (Έκθεση), ενώ ο 26χρονος και ο 23χρονος συνελήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 83 παρ. 1 του Ν.3386/05. Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν το Φ/Γ και το Ι.Χ.Ε. όχημα, έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων πενήντα ευρώ (850€).

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. προβαίνει σε συλλογή, ανάλυση και επεξεργασία των μέχρις στιγμής στοιχείων και δεδομένων, διερευνώντας την ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλων εμπλεκομένων συνεργών. Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε λοιπές υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών, καθώς επίσης και η τυχόν συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων, ιδίας ή παρόμοιας εγκληματικής δραστηριότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Σχετικές εικόνες

123

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την προσφορά της στη Θεσσαλία με 50 εκατ.

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού συμμετείχε σε εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο Μουζάκι, για την παρουσίαση των έργων αποκατάστασης στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας που δοκιμάστηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Τόσο ο Υπουργός Υποδομών

Σημαντικός ακτοπλοϊκός κόμβος το λιμάνι της Ραφήνας

ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ κόμβο ακτοπλοϊκών υπηρεσιών λόγω της κοντινότερης απόστασής του από τις Κυκλάδες και την Εύβοια, αλλά και  μελλοντικής του σύνδεσης με τον σιδηρόδρομο και την Αττική οδό, εξελίσσεται το λιμάνι της Ραφήνας. Το ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα της Αρχής

Απαγορευμένες ζώνες για τις μηχανότρατες και νέες προστατευόμενες περιοχές – Οι δεσμεύσεις για τις ελληνικές θάλασσες

Σε περίπου 780 εκατ. ευρώ έχει εκτιμηθεί ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των  21 δεσμεύσεων της Ελλάδας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης Our Ocean Conference 2024 που διεξήχθη στην Αθήνα.  Η… μερίδα του λέοντος, ήτοι 500 εκατ. ευρώ,

Μετάβαση στο περιεχόμενο