Σύλληψη αλλοδαπού για καπνικά προϊόντα και όπλα στα Χανιά

Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας, με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και Κλιμακίου Ειδικών Αποστολὠν της Λιμενικής Αρχής Χανίων, για παράβαση του Ν. 2960/2001 Τελωνειακού Κώδικα και του Ν. 2168/1993 περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Σούδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων από τα ανωτέρω στελέχη, εντοπίστηκε ύποπτο δέμα, το οποίο τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Στη συνέχεια, ο 50χρονος παρέλαβε το δέμα, εντός του οποίου από τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντοπίστηκαν ενενήντα οκτώ (98) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία ασφάλειας-γνησιότητας.

Ακολούθως, διενεργήθηκε έρευνα εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματος το οποίο οδηγούσε ο 50χρονος, όπου εντοπίστηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με αιχμηρή μύτη μήκους λάμας 10,5 εκατοστών, εντός θήκης.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου εντοπίστηκαν τα κάτωθι:

-53 φυσίγγια διαμετρήματος 9×19 mm,

-38 φυσίγγια,

-6 μαχαίρια με μήκος λάμας 15 cm με αιχμηρή μύτη μαζί με έξι δερμάτινες θήκες,

-2 μαχαίρια με μήκος λάμας 13cm με αιχμηρή μύτη μαζί με δύο δερμάτινες θήκες,

-1 μαχαίρι με μήκος λάμας 12cm με αιχμηρή μύτη μαζί με μία δερμάτινη θήκη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες καπνικών προϊόντων, όπλων και πυρομαχικών.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόφαση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής για την ανανέωση της συμμετοχής της Ελλάδος στην Πρωτοβουλία ¨QUALSHIP 21¨ για την περίοδο 2025-2026

Από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι με επιστολή του αρμόδιου γραφείου της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανανέωσης της συμμετοχής της Ελλάδας στην πρωτοβουλία ¨QUALSHIP 21¨ για το χρονικό διάστημα 2025-2026.

Η Π.Ο.Λ. για τις Άδειες θερινής περιόδου

Η Ομοσπονδία μας κάθε καλοκαιρινή περίοδο γίνεται δέκτης παραπόνων συναδέλφων αναφορικά με την χορήγηση της προβλεπόμενης καλοκαιρινής άδειας. Όπως για κάθε εργαζόμενο σε αυτή τη χώρα έτσι και για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχει θεσμοθετηθεί η χορήγηση άδειας. Συγκεκριμένα σύμφωνα

Εκβιάζει για ευρώ η Λιβύη: Οι λαθροδιακινητές στέλνουν κατά χιλιάδες τους παράνομους μετανάστες για να προλάβουν τυχόν συμφωνία

Σε δύσκολη εξίσωση εξελίσσεται το πρόβλημα των ροών παράνομων μεταναστών από τη Λιβύη στην Κρήτη, αφού το νησί ασφυκτιά φέρνοντας στα όρια της αντοχής, την τοπική κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τις αρμόδιες αρχές και τα υπουργεία. Οι αριθμοί τρομάζουν αφού

Διμέτωπη επίθεση από το ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο Μητσοτάκης και Τσίπρας

Διμέτωπη επίθεση με αφορμή δύο διαφορετικές…επετείους εξαπέλυσε με το καλημέρα της εβδομάδας το ΠΑΣΟΚ βάζοντας στο στόχαστρο της κριτικής του πλέον, πέραν της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και τον Αλέξη Τσίπρα. Οι βολές πάντως της Χαριλάου Τρικούπη προς τον πρώην πρωθυπουργό φαίνεται

Μετάβαση στο περιεχόμενο