Σύλληψη ατόμων για ιχθυοκλοπές μεγάλων ποσοτήτων (560 κιλά) στη Σαλαμίνα από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Στη σύλληψη τριών (03) ημεδαπών, ηλικίας 45, 34 και 25 ετών, καθώς και τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 42, 51 και 42 ετών, προέβησαν, απογευματινές και βραδινές ώρες την 02-12-2022, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του άρθρου 5 του νόμου 4711/2020 και των άρθρων 42, 45 και 87 παρ. 3 του Π.Κ.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με ομάδα ατόμων που προέβαινε σε ιχθυοκλοπές μεγάλων ποσοτήτων από ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή της Σαλαμίνας, τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση διάφορα σημεία των ακτών της ν. Σαλαμίνας. Κατόπιν της εν λόγω επιτήρησης, διαπιστώθηκε ότι, όχημα τύπου “VΑΝ”, το οποίο αναχώρησε από τη δημοτική ιχθυαγορά Σαλαμίνας, μετέφερε με τη χρήση τρέιλερ ένα γκρι σκάφος, το οποίο καθελκύσθηκε στην ακτή Γερολιμένα, ενώ στη συνέχεια μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος περίπου μίας ώρας, ανελκύθηκε από το ανωτέρω VΑΝ και μεταφέρθηκε στο προαναφερθέν σημείο εκκίνησης. Ακολούθησε έλεγχος από κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Πειραιά στο εν λόγω σημείο, κατά τον οποίο εντοπίστηκαν οι ανωτέρω τρεις ημεδαποί και κατασχέθηκαν τα κάτωθι:

-Μία (01) λέμβος, εντός της οποίας βρίσκονταν κρυσταλιζέ δίχτυα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα σε θαλασσινό νερό,

-ένα (01) τρέιλερ ρυμούλκησης λέμβου,

-ένα (01) όχημα τύπου “VΑΝ”.

Ακόμη, εντός της οικίας του 45χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Σαλαμίνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-κρυσταλιζέ δίχτυα αλιείας,

-μία (01) ζυγαριά με δυνατότητα ζύγισης από 500 γραμμάρια έως 10 κιλά και

-το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000€).

Παράλληλα, έτερο κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Πειραιά, εντόπισε στην περιοχή “ΗΛΙΑΚΤΗ” ν. Σαλαμίνας, τον 42χρονο αλλοδαπό και δύο ακόμα άτομα, να επιβιβάζονται σε σκάφος χωρίς διακριτικά, το οποίο κατευθύνθηκε σε παρακείμενο κόλπο, όπου δραστηριοποιείται μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας. Στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος επέστρεψε στο αλιευτικό καταφύγιο της ανωτέρω περιοχής, όπου οι προαναφερθέντες ξεκίνησαν τη διαλογή και συσκευασία ιχθύων επί του μόλου.

Κατόπιν των προαναφερθέντων, στο σημείο μετέβη Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον έτερο 42χρονο αλλοδαπό, εντός του οποίου τοποθετήθηκαν τα κρυσταλιζέ δίχτυα, που είχαν προηγουμένως χρησιμοποιηθεί και περίπου 20 κιλά αλιεύματα, τα οποία ήταν προϊόντα ιχθυοκλοπής. Αφού ολοκληρώθηκε η ανωτέρω διαδικασία, έφθασε στο σημείο ένα λευκό όχημα τύπου “VΑΝ” με οδηγό τον 51χρονο αλλοδαπό και οι εμπλεκόμενοι ξεκίνησαν την φόρτωση των αλιευμάτων στο όχημα. Οι προαναφερθέντες, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τράπηκαν σε φυγή, σε δύσβατο βραχώδες σημείο της περιοχής, όπου στη συνέχεια εντοπίστηκαν οι τρεις εξ αυτών, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο άτομα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο σημείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 560 κιλά ιχθύων του είδους τσιπούρα και όλοι πανομοιότυπου μεγέθους (500 γρ. έκαστος), γεγονός που υποδηλώνει, ότι προέρχονται από ιχθυοτροφική μονάδα. Επιπροσθέτως βρέθηκαν μία ζυγαριά, καθώς και το χρηματικό ποσό των χιλίων οκτακοσίων είκοσι ευρώ (1.820€), το οποίο είχε στην κατοχή του ο 51χρονος.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία ενός εκ των ατόμων που διέφυγαν, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των επτά χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (7.700€), το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε διαφορετικά σημεία. Επίσης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην οικία του 42χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ δεμάτια με κρυσταλιζέ δίχτυα και μία εξωλέμβια μηχανή.

Επιπλέον σημειώνεται ότι από το Γραφείο Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εξιχνιάστηκαν επιπλέον τρεις (03) περιπτώσεις ιχθυοκλοπών από τις εγκαταστάσεις εταιρείας ιχθυοκαλλιέργειας στη ν. Σαλαμίνα, της οποίας τα διαφυγόντα έσοδα από το 2016 έως 2022 υπολογίζονται ότι προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000€), εξαιτίας των ιχθυοκλοπών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι ιχθύες φυλάσσονται σε θάλαμο στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και πρόκειται να διατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα.

120595512059551205955120595512059551205955

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιδρύθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας με έδρα τη Νεάπολη.

Δημοσιεύθηκε χθες 2/2/2023 το Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής. Η σχολή Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχων) έχει πλέον ιδρυθεί στη Νεάπολη του Δήμου ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ. “Μια μεγάλη ημέρα χαράς

Ν. Ανδρουλάκης: Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε κ. Τσίπρα

Σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Με ανάρτησή του κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για «παράσταση» μιμητισμού του Ανδρέα Παπανδρέου σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν αποδέχεται μαθήματα ιδεολογικής συνέπειας. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει στην

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων

Μετά την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. συμμετείχε στην ανωτέρω Επιτροπή, κατά την ακρόαση φορέων και προσώπων, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από την πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων της Βουλής των

Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας: Προμήθεια ενός σκάφους στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας

Το Λιμενικό Ταμείο Φθιώτιδας, προχωρά στην προμήθεια ενός σκάφους με ενισχυμένο πλαστικό, τύπου IOLAOS 410 JHONPOL, ολικού μήκους 4,10 μέτρων, το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη κονσόλα. Το σκάφος θα παραχωρηθεί άμεσα στη Λιμενική Αρχή Στυλίδας, για την υποστήριξη του έργου του