Συμφωνία ορόσημο στον υπεράκτιο και ναυτιλιακό τομέα

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, η Keppel Corporation και η Sembcorp Marine κατέληξαν σε συμφωνία για το συνδυασμό των Keppel Offshore & Marine και Sembcorp Marine δημιουργώντας μια μεγάλη οντότητα στον υπεράκτιο και ναυτιλιακό τομέα στη Σιγκαπούρη.

Τα δύο μέρη βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις από τον Ιούνιο του περασμένου έτους (2021), όταν υπογράφηκε μνημόνιο συμφωνίας (MOU) για την έναρξη αποκλειστικών διαπραγματεύσεων για τον εν λόγω συνδυασμό. Ο συνδυασμός βασίζεται σε μια αναλογία εταιρικής αξίας 50:50 μεταξύ της Keppel O&M και της Sembcorp Marine και αφού ληφθούν υπόψη οι αντίστοιχες κεφαλαιακές δομές των δύο εταιρειών και άλλοι παράγοντες, η συμφωνηθείσα αναλογία ανταλλαγής αξίας ιδίων κεφαλαίων θα έχει ως αποτέλεσμα οι μέτοχοι της Keppel να κατέχουν το 56% της συνδυασμένης οντότητας και των μετόχων της Sembcorp Marine που κατέχουν το 44%.Το κρατικό ταμείο της Σιγκαπούρης Temasek θα κατέχει το 33.5% και θα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της νέας διευρυμένης οντότητας.

Ο Loh Chin Hua, Διευθύνων Σύμβουλος της Keppel και πρόεδρος της Keppel O&M, δήλωσε “Η υπογραφή μιας συμφωνίας win-win για τον προτεινόμενο συνδυασμό Keppel O&M και Sembcorp Marine σηματοδοτεί ένα στρατηγικό ορόσημο για τον υπεράκτιο και ναυτιλιακό τομέα. Συγκεντρώνει δύο κορυφαίες εταιρείες O&M στη Σιγκαπούρη για να δημιουργήσει έναν ισχυρότερο παίκτη που μπορεί να πραγματοποιήσει συνέργειες και να ανταγωνίζεται πιο αποτελεσματικά εν μέσω της ενεργειακής μετάβασης. Μαζί με την επίλυση των legacy rigs της Keppel O&M, θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο ταξίδι της Keppel Vision 2030, καθώς απλοποιούμε τις δραστηριότητές μας και οξύνουμε την εστίασή μας στην παροχή λύσεων για βιώσιμη αστικοποίηση”.

Από την πλευρά του, ο Tan Sri Mohd Hassan Marican, πρόεδρος της Sembcorp Marine, δήλωσε ότι “Ο προτεινόμενος συνδυασμός σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο στρατηγικό ταξίδι επιχειρηματικού μετασχηματισμού της Sembcorp Marine από το 2015 για να παραμείνει ανθεκτική εν μέσω δραματικών αλλαγών στον κλάδο μας. Οι Sembcorp Marine και Keppel O&M είναι τα εγχώρια ναυτιλιακά icons της Σιγκαπούρης. Είμαι βέβαιος ότι η συνδυασμένη οντότητα, με τη μεγαλύτερη επιχειρησιακή της κλίμακα, το ευρύτερο γεωγραφικό της αποτύπωμα και τις βελτιωμένες δυνατότητές της, θα δημιουργήσει έναν κορυφαίο παίκτη της Σιγκαπούρης για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες στον υπεράκτιο και ναυτιλιακό τομέα, καθώς και στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών και της καθαρής ενέργειας”.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η συμφωνία υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις, ενώ οι εγκρίσεις των μετόχων θα αναζητηθούν το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις $4,1 δισ. στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές

Της Αναστασίας Βαμβακά Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επενδύσεις στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων από τους Έλληνες εφοπλιστές, με τα στοιχεία της Allied Shipping Research να αναφέρουν πως έχουν επενδύσει μέσα στο 2022 ήδη 4,157 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά 196

Αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για κορυφαία ναυτιλιακή συνάντηση στην Αθήνα

Το φετινό Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο του International Propeller Club of the United States ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα, ενώπιον εκατοντάδων αντιπροσώπων από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα υψηλού επιπέδου συζητήσεων και κεντρικών ομιλιών από αξιωματούχους

Πόλεμος προσφορών στα σούπερ μάρκετ αλλά και νέο «τσουνάμι» ανατιμήσεων

Έως και το 50% των προϊόντων στα ράφια βγαίνουν σε προσφορά με όλο και μεγαλύτερα ποσοστά εκπτώσεων, την ώρα που οι προμηθευτές και οι αλυσίδες παύουν να συγκρατούν τις αυξήσεις στις τιμές. Στο 3% εκτιμάται ότι θα φθάσει η μείωση

Βραζιλία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί, 14 τραυματίες, πολλοί αγνοούμενοι στην κατάρρευση γέφυρας

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πολιτεία Αμαζόνας της Βραζιλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο απολογισμός των θυμάτων να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς αγνοούνται αρκετοί ακόμη.