Συμμετοχή της ΔΕΠ του ΓΕΕΘΑ στην Άσκηση «JUNCTION STRIKE 21»

Από την Δευτέρα 1 έως την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 21, προσωπικό και μέσα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ συμμετείχαν στη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «JUNCTION STRIKE 21» του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στη Ρουμανία, στην οποία συμμετείχαν επίσης Τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων από την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Γεωργία, την Ολλανδία, την Ουκρανία, την Μολδαβία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Η «JUNCTION STRIKE 21» εντάσσεται στο Πρόγραμμα Ενισχυμένης Διακλαδικής Εκπαίδευσης (Combined Joint Enhanced Training – CJET) και διεξάγεται στο πλαίσιο της Νατοϊκής Αξιολόγησης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) που θα διατεθούν στη NATO Response Force (NRF) για το έτος 2022. Τα τμήματα της Ρουμανίας που αξιολογήθηκαν, περιλαμβάνουν την Τμηματική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Component Command – SOCC), το Ναυτικό Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Maritime Task Group – SOMTG) και το Αεροπορικό Τμήμα Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Air Task Group – SOATG).

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συμμετείχαν με οχήματα Ειδικών Επιχειρήσεων, προσωπικό και αξιολογητές της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ σε όλα τα ασκούμενα κλιμάκια, προκειμένου να συνδράμουν στην διαδικασία της αξιολόγησης όπως και για να αποκτήσουν πολύτιμη τεχνογνωσία σε ότι αφορά στις αξιολογήσεις των ΔΕΕ, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία καθόσον η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση για δημιουργία αντίστοιχων δομών κατά τα Νατοϊκά πρότυπα.

Η συμμετοχή της ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ στη «JUNCTION STRIKE 21», συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και συμμαχικό πλαίσιο, αποδεικνύοντας έμπρακτα τον ενεργό ρόλο που προωθεί το ΓΕΕΘΑ για τις Ελληνικές Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων στα διεθνή δρώμενα των Ειδικών Επιχειρήσεων.

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανικός στην Τουρκία για το ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α472): «Δεν ύψωσε Τουρκική σημαία» στην Σμύρνη – Τι απαντά το Τουρκικό ΥΠΑΜ

Πανικός έχει ξεσπάσει στα Τουρκικά social media και μέσα ενημέρωσης σήμερα για το πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, ΠΓΥ ΗΡΑΚΛΗΣ (Α-472), το οποίο πυροδότησε αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη μη ύψωση της τουρκικής σημαίας κατά την επίσκεψή του

Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. ΡΕΪΖΗΣ Δρόσος

Γεννήθηκε στη Σητεία το έτος 1969. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εισήλθε στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ. το 1993 και αποφοίτησε το 1995 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υπηρέτησε στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου ως Υπολιμενάρχης και στα

Την παραίτησή τους από την κυβέρνηση υποβάλλουν Γιάννης Μπρατάκος και Σταύρος Παπασταύρου

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, οι οποίες έγιναν αποδεκτές από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση ο πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.   «Η

ΕΜΥ: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων διοικητή [pics]

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής των καθηκόντων Διοικητή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από τον Ταξίαρχο (ΜΤ) Σπυρίδωνα Μπαρσάκη στον Ταξίαρχο (ΜΤ) Κωνσταντίνο Μαρούσο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο