Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χανίων – Αναφορά για βόμβα σε αεροπλάνο

Μεγάλη κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο αεροδρόμιο Χανίων “Ι. Δασκαλογιάννης” λόγω αναφοράς για βόμβα σε αεροσκάφος Boeing 753 που εκτελούσε την πτήση από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου προς Ντισελντόρφ.

Το αεροσκάφος έχει προσγειωθεί (στις 20.47′) σε απομονωμένο σημείο του αεροδρομίου και σε πρώτη φάση απομακρύνθηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες που είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή πυροτεχνουργοί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Ωστόσο, βάσει πρωτοκόλλου ασαφαλείας, ο έλεγχος στους χώρους του αεροσκάφους και στις αποσκευές ξεκίνησε μόλις παρήλθε ο χρόνος της προγραμματισμένης άφιξης του αεροπλάνου στο Ντίσελντορφ που ήταν στις 23.25 το βράδυ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο συναγερμός σήμανε μετά τον εντοπισμό στις τουαλέτες του αεροσκάφους ενός σημειώματος που έγραφε «bomb». Οταν το αεροπλάνο εισήλθε στο ελληνικό FIR και ενώ είχε ήδη σημάνει ήδη συναγερμός δύο F-16 το συνόδευσαν μέχρι την αναγκαστική προσγείωση στα Χανιά.

cretemm1

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 281 επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και απομακρύνθηκαν με λεωφορεία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος έχει σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου των Χανίων υπάρχει σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

fradar00

ΠΗΓΗ:https://www.protothema.gr/greece/article/813401/al…

Share:

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες στους δρόμους: Νέος διαγωνισμός για το έργο των 88 εκατ. ευρώ

Σε τροχιά επανεκκίνησης εισέρχεται ένα από τα μεγαλύτερα έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού που έχουν σχεδιαστεί για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 καμερών καταγραφής τροχαίων παραβάσεων κατατέθηκε προς δημοσίευση στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα

Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για το drone που βρέθηκε στη Λευκάδα -Απολογία προς την Ελλάδα μετά το διάβημα

Την ευθύνη για το drone που εντοπίστηκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κοντά στη Λευκάδα, ανέλαβε επίσημα η Ουκρανία, απαντώντας στο αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας που υπέβαλε η Αθήνα προς το Κίεβο στα τέλη Μαΐου. Η απάντηση της ουκρανικής πλευράς ήρθε μέσω

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Μαρία Καρυστιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που λειτουργεί όπως οι επαγγελματίες πολιτικοί: «Λέει ψέματα», τόνισε η κα. Καρυστιανού και πρόσθεσε: «Μπορεί πολύ εύκολα το “όχι” να το κάνει “ναι”, να υποσχθεί

Ο Ανδρουλάκης βάζει τέλος στα λεγόμενα Δούκα για συνεργασίες: «Το ΠΑΣΟΚ δε θα παίξει ρόλο κομπάρσου», είπε στο ΠΣ

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να παίξει κανέναν ρόλο κομπάρσου σε αυτό το σκηνοθετημένο πολιτικό σκηνικό», ήταν το ηχηρό μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του Χάρη Δούκα για ανοιχτούς διαύλους στις προοδευτικές δυνάμεις.