Συνάντηση εργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ -Δήμου Πειραιά για την “Θαλάσσια Ιερά Οδό”- Αυτοψία στις μαρίνες του Πειραιά για το σημείο αφετηρίας της νέας θαλάσσιας σύνδεσης

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κ. Απόστολου Καμαρινάκη με τον Δήμαρχο Πειραιώς κ. Γιάννη Μώραλη και την Αντιδήμαρχο Πειραιώς κ. Ανδριάνα Ζαρακέλη, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Ελευσίνας 2023-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης κ. Δέσποινα Γερουλάνου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Μιχαήλ Μαρμαρινό, σχετικά με την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής “Θαλάσσια Ιερά Οδός”, που θα συνδέει τον Πειραιά με την Ελευσίνα.

Κατά την συνάντηση εργασίας, διερευνήθηκαν οι εναλλακτικές λύσεις για τον καθορισμό του σημείου στην πειραϊκή ακτή ως θέση εκκίνησης και αφετηρία της νέας θαλάσσιας σύνδεσης. Ως καταλληλότερες θέσεις εξετάζονται η Μαρίνα της Ζέας λόγω της ύπαρξης του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, το οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται οι επιβάτες πριν την αναχώρηση του πλοίου τους για την Ελευσίνα, καθώς και το Μικρολίμανο.

Πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία σε τέσσερις οργανωμένες μαρίνες του Πειραιά και συγκεκριμένα στη Μαρίνα Ζέας, το Πασαλιμάνι, το Μικρόλιμανο και την Μαρίνα Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Η «Θαλάσσια Ιερά Οδός» που προωθεί και αναπτύσσει ο Ο.Λ.Ε. ΑΕ, αφορά την χάραξη μιας νέας θαλάσσιας γραμμής, σε αντιστοίχιση με την αρχαία χερσαία Ιερά Οδό, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης την Ελευσίνα με τους παραλιμένιους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά, μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής.

Η νέα θαλάσσια σύνδεση αποτελεί έναν νέο τουριστικό -πολιτιστικό προορισμό, με στόχο την ανάπτυξη και προβολή σχετικών δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Η έναρξη της Θαλάσσιας Ιεράς Οδού σχεδιάζεται να συμπέσει χρονικά με τους εορτασμούς της Ελευσίνας- Πολιτικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το έτος 2023. Η λειτουργία της γραμμής θα συνεχιστεί και μετά το πέρας των εκδηλώσεων, αφήνοντας στην περιοχή σημαντική παρακαταθήκη ανάπτυξης και προώθησης της ιστορικής της κληρονομιάς.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ συνεχίζει αντίστοιχες συναντήσεις με τους υπόλοιπους Δήμους, από τους οποίους διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ε.Α.Α.Λ.Σ.: Απονομή ξιφών σε Αξιωματικούς ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (ε.α.)

Παραθέτουμε την σχετική με το θέμα επιστολή της Ε.Α.Α.Λ.Σ.   ΠΡΟΣ: 1.  Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη 2. Αρχηγό Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Γεώργιο Αλεξανδράκη   Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,   ΘΕΜΑ: 

Διώρυγα Κορίνθου: κλείνει για τη β’ φάση των έργων

Κλείνει από σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου η διώρυγα της Κορίνθου, καθώς ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επαναλειτουργίας της. Άμεσα αρχίζουν οι εργασίες, όπως είχε προαναγγελθεί, για την αποκατάσταση της δεύτερης φάσης, με σκοπό την ολοκλήρωση της θωράκισής της μέχρι την έναρξη

Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε.: Πρωτεργάτης στην ανάδειξη της πόλης

Με τη φροντίδα και επιμέλεια της υπεύθυνης τύπου και δημοσίων σχέσεων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας Α.Ε. κας Ελίνας Ιατρίδου, πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Χερσαία Ζώνη Λιμένος Ελευσίνας, θέση Λιμανάκι Αλιέων (παραπλεύρως του κεντρικού εμπορικού Λιμένα Ελευσίνας) μια πολύ όμορφη

Παραλίες χωρίς Ναυαγοσώστες Στους 24 οι νεκροί από πνιγμό στην Κρήτη!!!

Στους 24 ανέβηκε αριθμός των νεκρών στην Κρήτη από πνιγμό το φετινό καλοκαίρι (10/5-3/10) , με έναν ακόμη άνδρα αγνώστων στοιχείων να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του από τη θάλασσα των Απτέρων. Το νέο περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα και